maritbet girişmaritbet
Değişim/Dönüşüm temalı Konut Konferansı, uzmanları bir araya getirdi!

Değişim/Dönüşüm temalı Konut Konferansı, uzmanları bir araya getirdi!

Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanlar, Konut Konferansı 2012’de konut sektörünü Kentsel Dönüşüm ve Mütekabiliyet Yasaları ile birlikte tartışmaya açtı

 

“Konut Konferansı 2012” Türkiye konut sektörünü “Değişim/Dönüşüm” başlığı altında mercek altına aldı. Konferansta, konut sektörünü birçok açıdan değişime uğratacak olan Kentsel Dönüşüm yasasının nasıl uygulanacağı, bu sırada gayrimenkul sektörünün ne gibi durumlarla karşı karşıya kalacağı, yeni yasanın sektörün hangi alanlarını ne şekilde etkileyeceği tartışıldı.  “Mütekabiliyet Yasası” ile yabancı gayrimenkul yatırımlarının sektörde yaratacağı değişimler, konferansta küresel bir bakış açısı ile ele alındı. 
 
Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Konut Konferansı'nda dünyaca ünlü uzmanlar ülke ekonomisi ve Türk yapı sektörünün lokomotifi olan “konut”u, sektörün önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına aldı. İzoduo, Kale Kilit ve Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda düzenlenen konferans, YEM Etkinlik Salonu'nda 18 Ekim 2012 Perşembe günü gerçekleştirildi. Sur Yapı ve Vorne, konferansa sponsor olarak, Ytong ise alt sponsor olarak destek verirken DutchDFA, Gayrimenkul için Strateji Platformu (GiSP), Hollanda Mimarlık Enstitüsü (Netherlands Architecture Institute-NAI), Material ConneXion® İstanbul ve ULI Türkiye ise destekleyen kurumlar olarak konferansa katkıda bulundu. 
 
“Konut Konferansı 2012”nin iki önemli gündem maddesini “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ve “Mütekabiliyet Yasası” oluşturdu. Konferans “Değişim/ Dönüşüm” ana başlığı altında uzman konuşmacıları ve sektör profesyonellerini, bu iki yasanın konut sektöründeki etkilerini konuşmak ve tartışmak için bir araya getirdi.
 
Tüm gün süren konferansın moderatörlüğünü, tüm dünyada yenilikçi gayrimenkul ve iş çözümleri yaratan öncü küresel gayrimenkul danışmanlıklarından biri olan DTZ'nin Türkiye Ofisi Yönetici Ortağı ve ULI Türkiye Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı Firuz Soyuer üstlendi. 
 
“Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ve “Mütekabiliyet Yasası”nın getireceği “dönüşüm” ve “değişim”, konferansta katılımcılar tarafından pek çok farklı açıdan değerlendirildi. Ana sponsorlardan Kale Kilit Yurtiçi Satış Müdürü Nihat Eren ile Siemens Ev Aletleri Projeler Satış Müdürü Kenan Yıldırım da değişim paralelinde konut tasarımı ve uygulamalarında son kullanıcıya sunulan akılcı çözümler, inovasyon ve konutlarda değişen, dönüşen güvenlik olgusu ile kullanıcı davranışları konularını ele aldı.
 
Material ConneXion® İstanbul Direktörü Paolo Cancellato konferansta atık malzeme değerlendirmesi ve mevcut malzemenin yeniden kullanımı konularını yenilikçi uygulama yöntemleriyle birlikte masaya yatırdı. Bu bağlamda dönüşüm yasasının kaçınılmaz sonucu ve sorunu olacak atıklar da Konut Konferansı 2012'de tartışmaya açılmış oldu.
 
Gayrimenkul için Strateji Platformu kurucularından ve aynı zamanda başkanı olan Garanti Koza Gayrimenkul Koordinatörü Gürler Ünlü, konferans içeriğine bu yıl eklenen “canlı röportaj” formatında yapılan görüşmelerin ilkini, yasa uygulamasında aktif rol oynayan, Türkiye'nin önde gelen geliştirici firmalarından Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı ve KonutDer Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ile gerçekleştirdi. Yasanın gayrimenkul sektörüne olan etkilerini konunun uzmanları ile irdeleyip, geliştirme ve uygulama süreci tartışıldı.  
 
Konut Konferansı'na ayrıca, Hollanda Mimarlık Enstitüsü (Netherlands Architecture Institute-NAI) Mimarlar Odası Bursa Şubesi, ODTÜ ve Yapı-Endüstri Merkezi ortaklığıyla Ankara, Bursa ve İstanbul'da, 14- 18 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gezici Çalıştaylar sonuçlandırıldı. Bu oturumla birlikte dönüşüm kavramının Türkiye'nin farklı bölgelerindeki etkileri ve sebep olacağı değişimler, gezici çalıştayların Konut Konferansı 2012'de Türkiye ve Hollanda üzerinden örneklendirildiği final oturumu ile kentsel dönüşüm yasası paralelinde irdelenmiş oldu. Bu yüzden Gezici Çalıştay Ankara moderatörü  Doç. Dr. Çağatay Keskinok, Gezici Çalıştay Bursa panelisti İkbal Polat ile her üç kentte de panelist olan Endry van Velzen, Bart Vink ve José Chong konferansın konuşmacıları olarak yer aldı. .
 
Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesini sağlayan Mütekabiliyet Yasası yabancı gayrimenkul yatırımları ve küresel gayrimenkul pazarında Türkiye'nin yeri, neden olacağı değişimler ile dönüşümün buradaki rolü, deneyimli gayrimenkul danışmanlık firması DTZ Pamir& Soyuer Yönetici Ortağı ve aynı zamanda konferans moderatörü Firuz Soyuer'in, EMAAR Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban'la yaptığı röportajda tüm yönleri ile ele alındı. 
 
Konut Konferansı 2012'de dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden iki önemli konuşmacı da kentsel dönüşümlerin konut olgusundaki değişimlerini teorik ve stratejik olarak kendi ülke ve proje perspektiflerinden projeleriyle örneklendirdi. “Bir Şehrin Potansiyeli” sunumu ile LAN Architecture Kurucu Ortağı Umberto Napolitano ve “En Yenilikçi Kentsel Geliştirme Yaklaşımları” sunum ile de Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı tarafından Şehir ve Altyapı Danışmanlığı görevine atanan mimar Rients Dijkstra konferansa konuşmacı olarak katıldı. 
 
 
Konuşmacılar ve etkinlik programı ile ilgili gelişmeler 
www.konutkonferansi.com adresinden takip edilebilir. 
 
KONUT KONFERANSI 2012 KONUŞMACILARI 
 
1.FİRUZ SOYUER – Master of Moderator
 
DTZ Pamir & Soyuer Yönetici Ortağı, ULI Türkiye Yönetim Kom. Bşk. Yrd.
 
Anahtar Kelimeler:  Gayrimenkul, Finans, Değerleme, Konut, Geliştirme
Firuz Soyuer, 1993 yılında İstanbul, Türkiye'de kurulan DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş.'nin kurucu ve yönetici ortaklarındandır. DTZ'e katılmadan önce 1991 ve 1993 yılları arasında Istanbul'da Colliers International şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Soyuer, 1990 ve 1991 yılları içinde Bankers Trust Co. ile ortaklığı olan Türk Merchant Bank'ın bir üyesi olarak çalışmıştır. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği dalında lisans eğitimini tamamlayan Soyuer, 1988 yılında Southern Illinois University, Carbondale'den finans konusunda MBA derecesini almıştır. Soyuer, 2003 yılından bu yana Sermaye Piyasası Kurumu'nun lisanslı değerleme uzmanlarından biri olup aynı zamanda RICS üyesidir. 1999 yılından beri ULI üyesi olan Soyuer, 2003 yılından bu yana ULI Türkiye Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
 
2.   UMBERTO NAPOLITANO
 
 LAN Architecture Kurucu Ortağı 
 
Anahtar Kelimeler :  Konut, dönüşüm, tasarım, yenilik, kent, mimarlık
LAN (Local Architecture Network) Neoit Jallon ve Umberto Napolitano tarafından 2002 yılında, mimarlığı farklı disiplinlerin kesişiminde bir aktivite alanı olarak keşfetmek için kurulmuştur. Bu yaklaşım LAN'ın sosyal, kentsel, işlevsel ve formal soruları içine alan bir vizyon ve çalışma alanları keşfetmeleri için yeni bir metodoloji geliştirmelerine yol açmıştır.  LAN'ın projeleri yaratıcı ve pragmatik sorunlara zarif ve çağdaş çözümler üretir. LAN birçok ödül kazanmıştır: Fransa Kültür ve İletişim Bakanlığı tarafından verilen the Nouveaux Albums de la Jeune Architecture (NAJA), Chicago Athenaeum ve Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Çalışmalar için Kent Merkezi projesi ile the International Architecture Award, The Archi-Bau Ödülü, 12. Mimarlik Trinnale'inde Özel Ödül ve Avrupa 40 Yaş altı 40 Mimar Ödülü (Europe 40 Under 40). Ofis aynı zamanda 2011 yılında LEAF Ödülü kazanmıştır.
 
3.   PAOLO CANCELLATO
Material ConneXion® İstanbul Direktörü 
 
Anahtar Kelimeler :  Tasarım, yenilik, malzeme, strateji, pazarlama
Material ConneXion® İtalya'da 2006 yılından bu yana Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Paolo Cancellato, Ağustos 2012 itibariyle Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren yenilikçi malzemeler konusundaki tasarım merkezi Material ConneXion® İstanbul'un direktörlüğünü üstlenmiştir. Università Cattolica del Sacro Cuore di Milano'da Ekonomi, İşletme, Ticari Hukuk ve Uluslararası Pazarlar alanlarında eğitim alan Cancellato, önce 2005'te Material ConneXion® New York'ta görev yaptı ardından İtalya'ya dönüp satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında yöneticilik yaparak FIAT, Samsung, Unilever, Luxottica, 3M, Cassina fibi markaların projelerini ve bir tasarım müzesi ve etkinlik alanı olan La Triennale di Milano'da sergi ve çeşitli aktiviteler yürüttü. 
 
4.   GÜRLER ÜNLÜ 
Garanti Koza Gayrimenkul Koordinatörü, Gayrimenkul için Strateji Geliştirme Platformu Başkanı
 
Anahtar Kelimeler :  Gayrimenkul, Konut, Proje Yönetimi, İş Geliştirme
Garanti Koza İnşaat bünyesinde Gayrimenkul Koordinatörü olan Gürler Ünlü, şirketin gayrimenkul iş geliştirme faaliyetlerini yönetmektedir. Daha öncesinde, 1999-2004 yılları arasında The Walsh Group'da (Chicago, ABD) büyük çaplı projelerde, proje 
yönetimi konularında faaliyetlerde bulunmuştur. Turizm ve otelcilik alanında da çeşitli pozisyonlarda üst düzey yöneticilik yapan Gürler Ünlü (2004-2008), GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler Biriliği) Genel Sekreterliği görevini de 2006-2007 yılları arasında yürütmüştür.  Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) üyelikleri bulunan Gürler Ünlü, aynı zamanda Konut Yatırımcıları Derneği (KonutDer) denetleme kurulu üyeliği görevini yürütmekte ve Gayrimenkul için Strateji Platformu'nun (GİSP) da kurucuları arasında yer almaktadır. Kendisi ayrıca ‘Gayrimenkul Pazarlama: Eski Köye Yeni Adet' (2009) ve ‘Gayrimenkul İş Geliştirme: Hiçbir Şey Bedava Değildir' (2011) adlı e-kitapların da yazarıdır. 1997 yılında, İTÜ İnşaat Mühendisliği'nden mezun olan Gürler Ünlü'nün, Northwestern University'den (Evanston - IL, ABD) Proje Yönetimi yüksek lisans (MPM - 1999) ve University of Chicago Booth School of Business'den de İşletme yüksek lisans dereceleri (MBA ‘with honors' - 2004) bulunmaktadır. 
 
5.   ÖMER FARUK ÇELİK 
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı, KonutDer Başkanı
 
Anahtar Kelimeler :  Gayrimenkul geliştirme, Konut, Proje Yönetimi, İş Geliştirme
 1988 yılından bu yana Sinpaş Grubu'nda çeşitli görevler üstlenen Ömer Faruk Çelik, Ekim 2007'de İcra Kurulu Başkanlığı'na atanmış, 2009 yılında Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilmiştir. Bu unvanları öncesinde, Sinpaş GYO'nun kuruluşundan Ekim 2007'ye kadar Genel Müdür Baş Yardımcısı olarak çalışmıştır. Ayrıca 1991-2007 yılları arasında Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhasebe ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.
 
 
6.   ALTAN ELMAS 
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
 
Anahtar Kelimeler :  Gayrimenkul geliştirme, Konut, Proje Yönetimi, İş Geliştirme
1969 yılında İstanbul'da dünyaya gelen  Altan Elmas, 1986 yılında Işık Lisesi'nden, 1992 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Sur Yapı'yı kurarak, bugüne kadar 3 milyon metrekarenin üzerinde endüstriyel tesis, ofis, alışveriş merkezi ve konut inşaatı gerçekleştirerek şirketini sektörün öncü kuruluşlarından biri haline getirdi. Öte yandan inşaatı devam eden Exen İstanbul projesi ile Elmas, 2011 yılında “Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı” ödülünü aldı. Gayrimenkul sektörünün ve Türkiye iş camiasının birçok sivil toplum kuruşuna üye ve kurucu olarak destek veren Altan Elmas, halen Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi olduğu KONUT-DER 'in de kurucuları arasındadır. Altan Elmas, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
7.  GEZİCİ ÇALIŞTAYLAR PROGRAMI [Debates on Tour]
Küratörler: Merve Bedir [TUDelft, NAI], Chris Luth [NAI], Özge Şahin [Ankara, TMMOB]
 
Hollanda Mimarlık Enstitüsü [Netherlands Architecture Institute-NAI] ve Yapı-Endüstri Merkezi [YEM] Ankara, Bursa ve Istanbul'da 15-18 Ekim tarihleri arasında Gezici Çalıştaylar [Debates on Tour] programını organize etmektedir. Programın amacı kentsel dönüşüm olgusunun Türkiye ve Hollanda üzerinden örneklendirildiği bir tartışma platformu yaratmaktır. Bu amaçla her iki ülkede konu üzerine çalışmalar yapmış uzmanlar bir araya getirilecektir. Çalıştay, Hollanda ve Türkiye'nin önümüze getirdiği kentsel dönüşüm paradigmalarını, bu paradigmaların kentsel mekana etkilerini inceleyecek ve kentsel planlama pratiğinin Türkiye'de içinde bulunduğumuz ortamda dönüşüm sorununu çözmeye nasıl katkısı olabileceğini tartışacaktır. Kentsel planlamanın tasarım ve yönetişim stratejileriyle buluşturularak kentsel dönüşüm politikasının oluşturulması konusunda Hollanda örneği önemli dersler içermektedir. Ankara'da kentsel dönüşüm ve toplu konut üretiminin ekonomik ve yasal çerçevesinin tartışılması ile başlayacak gezici çalıştaylar projesi, Bursa'da katılımcılık, mahalle komiteleri ve kentsel mekan konusunu ele alacak. İstanbul ayağı kapsamındaki Konut Konferansı 2012 düzenlenecek final oturumla birlikte dönüşüm kavramının Türkiye'nin farklı bölgelerindeki etkileri ve sebep olacağı değişimler, Ankara ve Bursa'daki gezici çalıştayların Türkiye ve Hollanda üzerinden örneklendirildiği tartışmaların derlenmesi ile kentsel dönüşüm yasası paralelinde irdelenmiş olacak.
 
7.1  BART VINK
Bart Vink, Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığı'nda çalışmakta olan  bir kent plancısı ve coğrafyacıdır. Ulusal Mekansal Strateji Direktör Yardımcısı ve Randstad 2040 Yapısal Vizyon Program Direktörü'dür. Şu anda Güneybatı Amsterdam Metropol Alanı ve
Schiphol Havalimanı bölgesine yönelik bir yapısal vizyon geliştirilmesi üzerinde ve farklı kentlerde ulusal mekansal planlama direktör yardımcısı olarak çalışmaktadır. Vink, Utrect Politeknik, Trafik Yönetimi (NOVI) Bölümü'nde öğretim görevlisidir ve Hollanda Parlamentosu ulusal seçimlerinde 2010 ve 2012 yılları için      aday olmuştur.
 
7.2  ENDRY VAN VELZEN
 
 
Endry van Velzen De Nijl Mimarlık'ın ortağı ve mimardır. De Nijl konut bölgelerinin dönüşümü konusunda tasarım ve planlama kesitinde çalışmaktadır. Çalışmaları yakından takip edilmekte ve yayınlanmaktadır. Van Velzen 2. Dünya Savaşı sonrası zarar gören, yıkılan mahallerinin yeniden yapılandırılması ile ilgili pek çok araştırma projesi yürütmüştür. 
 
 
8. RIENTS DIJKSTRA
MAXWAN ARCHITECTS+URBANISTS YÖNETİCİSİ
 
Anahtar Kelimeler :  Mimarlık, şehircilik, işbirlikçi tasarım stratejileri, altyapı, çevre, planlama
 
Rients Dijkstra, Maxwan Architects & Urbanists mimarlık ve şehir planlama pratiğinin yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Delft Teknoloji Üniversitesi'nde mimarlık ve şehir bölge planlama bölümlerini onur derecesiyle bitirerek 1989 yılında mezun oldu. Frits van Dongen (de ArchitectenCie) ve Rem Koolhaas (OMA) ‘la çalıştı. OMA'da proje mimarı olarak görevini yürütürken, Lille 'Euralille' Master Planı (1990-1991) projesinde yer aldı. Amsterdam Y-Oevers Master Planı (1992) ve Den Hague Tramvay Tüneli (1993) projelerinde takım lideri ve baş tasarımcı olarak çalıştı. 1993 yılında, 30.000 konut barındıracak yeni yerleşim Leidsche Rijn için master planının tasarlaması adına davet edildi. Bu sıra dışı ilk ödev Maxwan Architects & Urbanists olarak kendi ofisinin kurulmasına öncülük etti. Londra Valisi Ken Livingstone'un Londra Kalkınma Ajansı'na dahil edilerek kurulan “Londra için Tasarım” organizasyonu kapsamında valinin mimarlık, şehircilik ve tasarım danışmanı yöneticiliğindeki Design for London Advisory Grup üyesidir. Barking Riverside'ın sorumlu mimarı ve aynı zamanda Barking Riverside Tasarım Danışmanlık Paneli üyesi olarak hem Rotterdam hem de Leiden İstasyonlarının master planlarından sorumludur. Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı tarafından Şehir ve Altyapı Danışmanlığı görevine atanmıştır. 
 
9. OZAN BALABAN
EMAAR Türkiye Genel Müdürü
 
Anahtar Kelimeler :  Girişimcilik, küresel geyrimenkul pazarı, yurtdışı yatırım, beynelminel
 
İzmir Saint Joseph Lisesi'nde lise eğitimini tamamlayan Ozan Balaban ardından İsviçre'ye giderek, College Du Leman'da ve sonrasında Floransa Devlet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğrenimine devam etti. Güney Karolina'daki Clemson Üniversitesi'nde Hastane Mimarisi ve İnşaat İşletme Mühendisliği mastırı yapan Ozan Balaban, dünyada hem mimar olup hem de inşaat işletme mühendisliği tahsili görmüş az sayıda yöneticiden biridir. Üniversite öğrenimi sırasında Amerika'nın 3 önemli inşaat şirketinden biri olan Skanska'da 5 yıl boyunca çalışan Balaban, hastane projelerinde şantiye şefliği görevinde bulundu. Ardından yine sektörün en büyük şirketlerinden biri olan İngiliz - Avustralya kökenli Bovis Lend Lease'in Atlanta, Londra ve Milano ofislerinde 8 yıl süresince üst düzey görevlerde yer aldı.  Aynı dönemde Güney Avrupa'daki yap-işlet-devret modelli hastane ve otel projelerinin de başında bulundu. Son olarak Armani'nin İtalya'daki otelinin inşaatını yöneten Ozan Balaban, dünyadaki Armani Otelleri'nin inşası için Emaar ile anlaşma imzalanınca Emaar'la tanışmış oldu. İtalya'daki Armani Oteli'nin inşaatını yönetirken Türkiye'nin Roma Büyükelçisi gibi çalıştı. Ozan Balaban bu çalışmalarından dolayı 2009 yılında İtalya Cumhuriyeti tarafından Liyakat Nişanı verilerek şövalye ünvanı ile onurlandırıldı. Emaar'ın 2006 yılında Türkiye'ye gelme kararı almasının ardından Balaban, dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar'ın Türkiye CEO'luğu görevine getirilerek İstanbul'a döndü. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...