maritbet girişmaritbet
Davos'taki yatırımcılardan İstanbul Finans Merkezi'ne büyük ilgi

Davos'taki yatırımcılardan İstanbul Finans Merkezi'ne büyük ilgi

Bakan Berat Albayrak, Davos’ta yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ve İstanbul Finans Merkezi’ne yoğun bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Dünyanın önde gelen liderlerini, iş insanlarını ve düşünürlerini bir araya getiren Davos Zirvesi'nde Türkiye büyük ilgi görüyor.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) temaslarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ve İstanbul Finans Merkezi'ne yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Dün Davos'ta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albayrak, şunları söyledi:

“20. yüzyılın ekonomi okumaları artık değişti. Türkiye ile ilgili olumlu bir süreç var. Türk varlıklarına güvenenlerin kazandığı bir yılı geçirdik. Yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor. Türkiye özellikle politika yapıcı, paydaşlar, özel sektör, finans sektörü anlamında tarihinde belki olmadığı kadar uyumlu ve senkronize bir dönemden geçiyor. Bu da Türkiye'nin finansal etkinliğini artırıyor.”

Ana gündem büyüme

Albayrak, “2020 yılı özellikle ABD ve Avrupa özelinde sorunların buzdolabına kaldırılıp, daha sakin geçeceği beklenen bir yıl. Bu yılki Davos'un ana gündemi büyüme. Dünyada büyümeye katkı sunacak ülke sayısı azalıyor. Türkiye bu çerçevede görüşmelerimizde şunu ortaya koyuyor. Dünyada bu büyümeyi ortaya koyup başarabilecek kapasitede çok az ülke var. Türkiye de bunlardan biri görünüyor” dedi.

2020 yatırım yılı

2020'de ertelenen yatırımların devreye gireceğine dikkat çeken Albayrak şunları söyledi:

“Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi oldukça yoğun. Sağlık sektöründen enerji sektörüne kadar birçok sektörde bizim özelimizde de görüşmeler yaptığımız 2020 yılının direkt yatırımlar açısından önemli bir yıl olacağını görüyoruz. İnşallah çok daha güzel bir 2020 yılı bizi bekliyor.”

İstanbul Finans Merkezi'ne de yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çeken Albayrak, “Bunlar görünürlük açısından çok önemli. Dünya 21. yüzyılda yeni bir finansal sistem ve altyapı arayışı içerisinde, yeni bir döneme giriyoruz. İstanbul Finans Merkezi, İstanbul gibi jeostratejik konumu itibariyle, fiziksel konumunun yanında 4 saatlik uçuş mesafesinin merkezinde” dedi.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz