maritbet girişmaritbet
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası için akademisyenlerle buluştu

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası için akademisyenlerle buluştu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırma ve sigortayı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında akademisyenlerle yaptığı toplantıların ikincisini Ankara’da düzenledi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırma ve sigortayı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında akademisyenlerle yaptığı toplantıların ikincisini Ankara'da düzenledi.

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan DASK'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı'nın ev sahipliğindeki toplantıda kurum ve Zorunlu Deprem Sigortası hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı, kurumun öğretim üyeleriyle nasıl işbirlikleri yapabileceği konuşuldu. Toplantıya Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden deprem ve ilgili alanlarda çalışma yürüten öğretim üyeleri katıldı. Öğretim üyelerinin sorularının da yanıtlandığı toplantıda akademisyenlerden kamuoyuna yönelik açıklamalarında Zorunlu Deprem Sigortası'nın önemine değinmeleri ve vatandaşları sigortaya teşvik etmeleri istendi.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı, toplantının amacını şu sözlerle anlattı:

“Zorunlu deprem sigortası sistemini yürütmekle sorumlu kurumumuz, depremle ilgili bilinçlendirme çalışmalarını da misyonunun bir parçası olarak görüyor. Ancak deprem bilincinin gelişmesi için önümüzde kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Bu toplantıyı organize ederek faaliyetlerimizi ve sonuçlarını, deprem konusunda değerli çalışmalar yapan akademisyenlerimizle paylaşmak, onların görüş ve önerilerini almak istedik. Hepsi kendi alanında birer referans olan değerli öğretim üyelerimizin Zorunlu Deprem Sigortasının öneminin anlatılması konusunda ellerinden gelen katkıyı sunacaklarına inanıyoruz.”

DASK, akademisyenlerle ilk buluşmasını İstanbul'da gerçekleştirmişti. Kurum, önümüzdeki dönemde İzmir'deki üniversitelerde çalışma yürüten akademisyenlerle de bir araya gelmeyi planlıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz