maritbet girişmaritbet
Çukurova Havalimanı'na İcon Grup talip!

Çukurova Havalimanı'na İcon Grup talip!

300 milyon Euro’luk Çukurova Havalimanı projesine İcon Grup talip oldu.

Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olması planlanan Çukurova Havalimanı, yeniden ihaleye çıkıyor. 2012'de ihaleyi üstlenen Koçoğlu şirketi maddi sorunlar nedeniyle projeyi hayata geçirememiş ve ihale iptal olmuştu. Yeni ihale ise 29 Aralık'ta yapılacak. 300 milyon Euro'luk yatırım yapılması planlanan Çukurova Havalimanı ihalesine İcon Grup talip oldu. Bugüne dek Afrika ve Asya'da birçok büyük projeye imza atmış olan İcon Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Alkış, ihaleyi kazanmaları durumunda 10'uncu ayda havalimanına uçak tekerini indireceklerini söyledi. Bu proje üzerinde gece gündüz çalıştıklarını da belirten Alkış “Her anlamda bizden daha iyi bu işi yapabilecek olan bir firma daha yok. Sadece havalimanı değil bölgenin çehresini değiştirecek planlarımız var. Bölgeyi bir ‘hub' haline getireceğiz ve bununla ilgili tüm çalışmalarımız hazır” dedi.

TÜM PROJEYİ ÇİZDİK

300 milyon Euro'ya mal olacak ve yüzde 20'si tamamlanan proje ile ilgili tüm hazırlıklarının bittiğini söyleyen Erdal Alkış “Biz burayı en iyi yapabilecek firma olduğumuza inanıyoruz. Havalimanı yapmaktan öte işletilmesi çok önemli. Çin'den Kore'ye, Malezya'da Dubai'ye kadar birçok ülke dolaştık. Know-how kazandık. Biz ihaleyi alırsak 10'uncu ayda oraya tekeri indireceğiz. Başkası alsa, bu işin projesinin anlaşılması 6 aydır. Biz tüm projeyi çizdik. Bitim süresinin yarı zamanında bu projeyi bitireceğimizi inanıyoruz” diye konuştu. Projenin finansmanı ile ilgili de tüm protokollerin imzalandığını söyleyen Erdal Alkış “Bir konsorsiyum yaptık. Birkaç firma ile gireceğiz bu işe” diye konuştu.

Bölgeye Dubai'den fazla turist çekeceğiz

Grup olarak Afrika'da liman işletmesi ve altın madenlerinin olduğunu belirten Alkış aynı zamanda, Afrika'da 2 büyük havalimanı projelerinin olduğunu ifade etti. “Gönlümüz ile bu projeye bakıyoruz” diyen Alkış “O bölgeye sadece havalimanı değil farklı yatırımlar da yapmayı planlıyoruz. 2-3 yıl içinde o bölge Dubai'den fazla turist çeken bir yer olacak. 5 yıldızlı birçok oteller yapıldı. Araplar çok fazla. 3-4 Asya ülkesinde giderek çalışmalar yaptık. Yatırımcılarla görüştük. Oranın çehresini değiştireceğiz. Bölge sadece yolcu değil ticari bir hub olacak. Asya'yı Afrika'ya ve Ortadoğu'ya bağlayan bir yer olacak burası” diye konuştu.

Çok emek verdik

Çukurova Havalimanı ihalesini 2012 yılında alan Koçoğlu'nun bir takım sorunlar nedeniyle devam ettiremediğini ve şirketin hisselerini kendilerinin devraldığını belirten anlatan Erdal Alkış, süreci şöyle özetledi: “Hisselerini devralacağımız firmanın ciddi borçları vardı ve biz bu süreci aşamadık. Süresi az, kârlılığı düşük, yapılabilirlik konusunda endişeler vardı. Biz de geri çekildik ve ihale iptal edildi. Ancak üzerinde çok ciddi emeğimiz var. Şimdi yeniden talibiz.”

(Star)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Havalimanı yolunda acele kamulaştırma kararı!
  • 10.07.2021 13:13

Çukurova Havalimanı yolunda acele kamulaştırma kararı!

Çukurova Havalimanı bağlantı yollarındaki bazı taşınmazlar için acele kamulaştır ...

Elvan: "Hedefimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı 2019'da hizmete sunmak"
  • 11.06.2018 15:53

Elvan: "Hedefimiz Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı 2019'da hizmete sunmak"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında herhangi bi ...

Bakan Arslan Çukurova Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu
  • 04.05.2018 16:35

Bakan Arslan Çukurova Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör M ...

Çukurova Havalimanı
  • 01.02.2012 16:39

Çukurova Havalimanı

Çukurova Havalimanını Afyonkarahisar'lı işadamı Şükrü Koçoğlu yapacak ...

Çukurova Havalimanı inşaatının %92,3'ü tamamlandı
  • 19.03.2021 11:57

Çukurova Havalimanı inşaatının %92,3'ü tamamlandı

Bakan Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı'nın ilk etabının 2022'de hizmete açıla ...