maritbet girişmaritbet
Crown Deluxe’ün yüzde 40’ı yabancılara satıldı

Crown Deluxe’ün yüzde 40’ı yabancılara satıldı

19-20 Nisan’da Hilton Convention Center’da düzenlenen 8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı’na katılan Babacan Yapı, yabancı yatırımcıların ilgi odağı old

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projelerle dikkat çeken Babacan Yapı, projeleriyle yerli yatırımcıların yanı sıra, yabancı yatırımcılardan da büyük ilgi görüyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında pek çok etkinliğe katılan Babacan Yapı, Bahçeşehir Crown Deluxe projesinin yüzde 40'ını yabancılara sattı.

9 ayda yaklaşık 100 milyon TL'lik yabancı satışı gerçekleştirdiklerini anlatan Babacan Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Babacan, başlıca yatırımcıların Körfez Ülkeleri olduğunu söyledi. Öte yandan pek çok Avrupa ülkesinden de talep gördüklerini belirten Babacan, “Yabancı yatırımcılar, genelde geniş evleri tercih ediyorlar. Öte yandan balkonlar ve birden fazla banyo önemli tercih nedenleri arasında. Bu açıdan Babacan Grup olarak, müşterilerimize farklı alternatifler sunabiliyoruz” dedi. Mehmet Babacan, sundukları yüzde 0 faiz ile24 aya varan ödeme seçeneklerinin de yatırımcılar açısından oldukça cazip olduğunu sözlerine ekledi.

“Yabancı yatırımcılar açısından Türkiye, bir fırsat ülkesi”

Öte yandan fuara paralel olarak gerçekleştirilen Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan Mehmet Babacan, yabancı yatırımların Türkiye ekonomisi açısından önemini anlattı. Seçim sürecinin ardından yabancı yatırımların tekrar canlandığına değinen Babacan, doların artmasıyla da Türkiye'nin bir fırsat ülkesi haline geldiğine işaret etti. Babacan şöyle devam etti: “Resmi rakamlara göre 2013 yılında Araplar Türkiye'den 3 bin konut satın almış. Gayri resmi rakamlar ise bu rakamın 5 kat fazlasını gösteriyor. Arap yatırımcıların ise öncelikle tercihi markalı konut projeleri.”
Mehmet Babacan, İstanbul'un yanı sıra, Yalova, Bursa ve Trabzon'un da yatırım amaçlı tercih edilen şehirlerin başında olduğunu söyledi. Uzmanların 200 milyar dolarlık Körfez sermayesinin Türkiye gayrimenkul sektörüne yatırıma hazır olduğunun altını çizen Babacan, şunları söyledi: “Verilere göre, Türk gayrimenkul sektöründeki Körfez ülkelerin toplam yatırımları 7 milyar doları geçti. 2014 yılında bu yatırımların 17 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. Biz de Babacan Yapı olarak, ülke ekonomisi ve gayrimenkul sektörünün potansiyelini daha da artırmak adına elimizden geleni yapacağız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...