maritbet girişmaritbet
CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı

CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı

ATO Congresium’da düzenlenen Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı.

ATO Congresium'da düzenlenen fuara, yerli-yabancı kurumsal yatırımcıların yanında, firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen konut alıcıları da yoğun ilgi gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Ankara'da bir ilk yaşanıyor. CNR, İstanbul'da gerçekleştirdiği uluslararası fuarı Ankara'ya taşıdı. Bu güzel organizasyon için CNR Fuarcılığı tebrik ediyorum. Ankara bu fuarı hak ediyor” diye konuştu.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına da değinen Ceylan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarihe geçecek çalışmalara imza atıyor. Vatandaşımızın tapu işlemlerini en kolay şekilde yapacağı E-Tapu işlemlerine geçiyoruz. Biz bu sistemi 5 dakikada tapu diye tanımlıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümün önünde duran en büyük engellerden birinin de finansal sorunlar olduğuna dikkat çeken Ceylan, “İhtiyaç duyulan finansal sorunu gidermek için Bakanlık olarak fon oluşturma gayreti içindeyiz. Vatandaşımıza faizsiz kredi sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın himayesinde bu yıl ilk kez gayrimenkul sektörünün göz bebeği Ankara'da düzenlenen Gayrimenkul Yatırımları Projeleri ve Finansmanı Fuarı (CNR Emlak Ankara) bugün başladı. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul için stratejik bir öneme sahip olan fuar, 7-10 Eylül tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleştiriliyor. CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından da destekleniyor. Emlak sektörünün önde gelen firmalarının dev projelerinin yer aldığı, ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgi odağı haline gelen fuarın açılışı, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, MÜSİAD Başkanı İlhan Erdal, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

“Ankara'da büyük bir fuar alanına ihtiyaç var”

CNR Emlak Ankara Fuarı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Ankara'da bir ilk yaşanıyor. CNR, İstanbul'da gerçekleştirdiği uluslararası fuarı Ankara'ya taşıdı. Bu güzel organizasyon için CNR Fuarcılığı tebrik ediyorum. Ankara bu fuarı hak ediyor. Ceyda Erem Hanım da dile getirdi. Bu fuarın daha da büyüyüp gelişmesi için Ankara'da büyük bir fuar alanına ihtiyaç var. İnşallah bu sorunu halletmenin gayreti içinde olacağız” dedi.

“İnşaat sektörü genel ekonomiden aldığı payı yüzde 8'lere çıkardı”

Ceylan, inşaat sektörünün Ak Parti Hükümeti döneminde hızlı bir büyüme kaydettiğini, 2016'da ekonominin yüzde 2,9 büyürken, inşaat sektörünün yüzde 7,2 büyüdüğünü hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002 yılında inşaatın genel ekonomi büyümesindeki payı yüzde 4-5 iken bugün Hükümetimizin alt ve üst yapı çalışmalarına verdiği önem sonrasında inşaat sektörü genel ekonomiden aldığı payı yüzde 8'lere çıkardı. Bu yılın ilk çeyreğinde de inşaat sektörü yüzde 3.7'lik büyüme kaydetti. İkinci çeyrek rakamları açıklanacak, inanıyorum ki hem genel ekonomi büyümesinde hem de inşaatta yüksek rakamlara ulaşacağız.”

“Ülkemizde 7.5 milyon adet yapı stoku depreme karşı dönüştürülmeli”

İnşaat ve gayrimenkul sektörlerinde hızlı büyümeye bağlı sıkıntılar da yaşandığına dikkat çeken Mehmet Ceylan, “Dünyada her ay 5 milyon kişi kırsaldan kente göç ediyor. Buna bağlı olarak hızlı ve denetimsiz kentleşme göze çarpıyor. Bunun yanı sıra ülkemizi deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğine hazırlamamız gerekiyor. Ülkemizde 7.5 milyon adet yapı stoku depreme karşı dönüştürülmeli. İnşallah 7.5 milyon hanenin dönüşümünü 15 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm için inşaat ve gayrimenkul sektörüne büyük işler düşüyor. İnşaat sektöründen beklentimiz doğaya ve yaşam düzenine saygılı, yeterli yeşil ve sosyal alanı bulunan çevresel ve ekonomik açıdan sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmalarıdır” diye konuştu.

“Vatandaşa faizsiz kredi”

Kentsel dönüşümün önünde duran en büyük engellerden birinin de finansal sorunlar olduğuna dikkat çeken Ceylan, “İhtiyaç duyulan finansal sorunu gidermek için Bakanlık olarak fon oluşturma gayreti içindeyiz. Özel sektöre, müteahhitlerimize, gerek belediyelerimize gerekse vatandaşımıza yüzde 0'a yakın faizle finansman sağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşımıza faizsiz kredi sağlamak için Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“5 dakikada tapu”

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına da değinen Ceylan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarihe geçecek çalışmalara imza atıyor. Vatandaşımızın tapu işlemlerini en kolay şekilde yapacağı E-Tapu işlemlerine geçiyoruz. Biz bu sistemi 5 dakikada tapu diye tanımlıyoruz. Yakın bir zamanda sektörle iş birliği içerisinde E-Tapu'ya geçeceğiz” dedi.
MÜSİAD Başkanı İlhan Erdal “Arzumuz MIPIM Fuarı gibi uluslararası büyük bir emlak fuarının Ankara'da düzenlenmesidir. CNR Emlak Ankara Fuarı bunun bir başlangıcı oldu. Allah'ın izniyle burada büyük bir organizasyon yapacağız” diye konuştu. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan da Ankara'da geçte olsa CNR Emlak Ankara Fuarı gibi bir organizasyonun düzenlenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

“Türk inşaat sektörünün doğduğu şehir Ankara”

Fuarın Ankara emlak ve gayrimenkul sektörüne değer katacağını belirten CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, CNR Holding olarak neden Ankara'da emlak fuarı düzenlediklerini şu sözleri ifade etti: “Neden CNR Emlak Ankara? Ankara, yabancı yatırımcıların şehre olan ilgilerinin artması, kentsel dönüşüm projeleri ve buna bağlı çalışmaları ile gayrimenkul gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Hızlı bir yapılaşma evresinden geçen Ankara'da yeni ve değerli yatırım bölgeleri de artış göstermektedir. Diğer yandan, hepimiz biliyoruz ki Ankara'nın oturmuş, büyük müteahhit firmaları var ve bu firmalar şu an ülkenin en önemli projelerinin yüzde 60-70'ini inşa ediyor. Denilebilir ki Türk inşaat sektörünün doğduğu şehir de Ankara'dır. Ankara emlak ve gayrimenkul sektörünün tek eksiği prestijli bir fuardı. Biz de CNR olarak bu eksiği CNR Emlak Ankara ile kapatmak istedik.”

Rus yatırımcılar fuara akın etti

CNR Emlak Ankara'da, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Balkan ülkelerinden özel davetli VIP yatırımcıların ağırlanacağını aktaran Şenel, “Özellikle Rus yatırımcılar fuara akın etti. Fuarda Rusya'dan büyük bir heyet ağırlıyoruz. Rusya'dan fuarımıza gelen acenteler fuarda sergilenen projeleri kendi ülkelerine lanse edecekler. Fuarda son tüketiciler de bütçelerine uygun konut projelerini yakından inceleyip, yatırımlarına yön verebilecekler. CNR Emlak Ankara'da kentsel dönüşüm projeleri de konuşulacak. Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri Kentsel Dönüşüm Projelerini müteahhit firmalara sunarak ilçelerindeki kentsel dönüşüm projelerine hız kazandıracaklar” dedi.

Fuarda öne çıkan projeler

Göksu Yenikapı, Vizyon Ankara, Tower, Yeni Peçenek, Nevaşehir, 1800 konut, Nexus Tower, Vadi Kent Ankara, Kale Ofis ve Kale Beytepe, Apistgaete, Hüma Kule, Etlik Şelale Park Sitesi, Yemenoğlu Sancak Kule fuarda sergilenen önemli projeler arasında yer alıyor. CNR Emlak Ankara Fuarı'nda yer alan ticari yatırım projelerinden öne çıkanlar ise şöyle: Gölbaşı, Polatlı, Eryaman, Etimesgut, Kahramankazan Projeleri, Yeşilova, Yenikent.

CNR Emlak Ankara Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek seminerlerde emlak sektörü tüm yönleri ile ele alınacak. Fuarın üçüncü günü olan 9 Eylül tarihinde ana fuayede saat: 13:00'de ‘'Yeni Projelerden EV Alma Algoritmaları'' konulu seminer düzenlenecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CNR Emlak Ankara Fuarı’nda yüzde 20 indirim fırsatı
  • 10.09.2017 10:23

CNR Emlak Ankara Fuarı’nda yüzde 20 indirim fırsatı

Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı’na avantajlı gayri ...

CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı
  • 07.09.2017 17:17

CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı

ATO Congresium’da düzenlenen Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak An ...

Fuara özel yüzde 10 indirim yapıyor!
  • 09.10.2014 11:17

Fuara özel yüzde 10 indirim yapıyor!

Mebuskent projesi, Ankara Emlak Fuarı'na özel olarak yüzde 10 indirim uyguluyor ...