maritbet girişmaritbet
'Cityscape Fuarı'na yoğun bir ilgi var'

'Cityscape Fuarı'na yoğun bir ilgi var'

Efekta Mimarlık Başkanı Kayhan Çakanel, Cityscape Global 2017'de fuardaki izlenimlerini aktardı.

Efekta Mimarlık Başkanı Kayhan Çakanel, Dubai'de 11-13 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Cityscape Global 2017'de Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

Fuarı değerlendiren ve izlenimlerini aktaran Çakanel "Cityscape Fuarı, bu coğrafyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri hatta fuarı diyebiliriz.  Efekta Mimarlık olarak 4 senedir bu fuara katılımcı olarak katılıyorduk. Bu sene gerek işlerimizin yoğunluğu gerek bu bölge ile ilgili beklentilerimizin kısa bir süre de olsa düşmesi sebebiyle sadece ziyaretçi olarak katılmayı uygun bulduk. Ancak gözlemlediğime göre fuara yoğun bir ilgi var. Çünkü ben fuarlardaki kalabalığı kalabalık olarak değerlendirmiyorum. Matematiksel kalabalıklığın fuarlara ciddi bir katkısı olduğunu da düşünmüyorum. Aslında birebir yapılan, B2B (Business to Business) görüşmelerin, satışların, pazarlamaların önemli olduğunu görüyorum ki sabahtan beri yaptığım izlenimler, gözlemler ve toplantılarda bu fuarın da başarılı bir fuar olarak sonuçlanacağını Türk yatırımcılar açısından ve Türk inşaatçılar açısından görmekteyim" dedi. 

Mimarlık sektörü Türk inşaatının neresinde?

Mimarlık sektörüne yönelik değerlendirmeler yapan Kayhan Çakanel, sektörün dışarıya ihraç edilen bir hizmet ürünü olması gerektiğini belirtti. 

"Mimarlık sektörü aslında olması gerektiği yere yavaş yavaş gelmeye başladı. Mimarlığı biz sadece proje disiplini olarak görürsek, bir servis disiplini olarak görürsek yanılırız. Mimarlık, aslında gayrimenkul sektörünün ruhunu, markasını, yaşam stilini ortaya koyan bir sektör ki gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularının başında geliyor. En yatırımcılar kadar iş geliştiriciler kadar önemli bir sektör olduğunu düşünüyorum. Biz mimarlığı sadece ülkemizin sınırı içinde tutarsak, dışa açılmasını engellersek çok başarılı olamayız. Mimarlığın da dışarıya ihraç ettiğimiz bir hizmet ürünü, servis ürünü olması gerektiğini düşünüyorum. Türk mimarlık sektörünün bunu yapabilecek güçte oyuncuları, bunu yapabilecek kapasitede firmaları olduğuna da vakıfız Türkiye'de bu anlamda ciddi mimarlık firmalarının da olduğunu düşünüyorum. 

Mimarlık sektörüne bugünden itibaren aslında bakış açımız, dışarıya hizmet üreten, dışarıya proje üreten bir firma algısı haline getirmemiz. Sadece yurt içinde yapılan projelerin kağıt üstündeki projelerini ortaya koyan firmalar olarak algılarsak çok yanılırız. Mimarlık aslında işin vizyonunu, markasını, yaşam stilini ortaya koyan bir algı" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dubai’deki Cityscape Global’da Türk standlar göz doldurdu!
  • 09.09.2016 17:30

Dubai’deki Cityscape Global’da Türk standlar göz doldurdu!

Dubai’de bu yıl 6-8 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 20 ...

Cityscape Global 2016 Fuarı'ndan görüntüler!
  • 09.09.2016 17:03

Cityscape Global 2016 Fuarı'ndan görüntüler!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarlarından Dubai'deki Cityscape Global 2016, 6 ...

İsmail Sezen Emlaktasondakika.com’a konuştu
  • 07.09.2016 18:20

İsmail Sezen Emlaktasondakika.com’a konuştu

Istexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Dubai’deki Cityscape Global 2016’da fuarın de ...

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor
  • 10.01.2014 15:39

Kayhan Çakanel Çengelköy Park Evleri'ni anlatıyor

Efekta Mimarlık'tan Kayhan Çakanel, Çengelköy Park Evleri projesinin tasarımını ...

Cityscape Global 2014'ten kareler yayında…
  • 21.09.2014 10:24

Cityscape Global 2014'ten kareler yayında…

Gayrimenkul sektörünü buluşturan Cityscape Global 2014 Fuarı bugün başladı. Fuar ...

Maslak 1453 Ağaoğlu'nun, Dubai Cityscape Global standından ilk görüntüler!
  • 02.10.2012 15:02

Maslak 1453 Ağaoğlu'nun, Dubai Cityscape Global standından ilk görüntüler!

Lansman öncesi satışlarda yalnızca birkaç günde 1.400 konutun satışını yaparak 8 ...