maritbet girişmaritbet
Çinliler, İstanbul Finans Merkezi’nde yatırım arayışında!

Çinliler, İstanbul Finans Merkezi’nde yatırım arayışında!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, dünyanın en büyük bankası olan ICBC yöneticilerini ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde dünyanın en büyük bankası olan ICBC heyetini kabul etti. Görüşmede, ICBC Turkey Bank Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Oraj Özel ve ICBC Turkey Bank Kredi ve Yatırım Yönetimi Bölüm Başkanı Zhang Hang Ki yer aldı.

VW ilgiyi artırdı

Edinilen bilgiye göre görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022'de açılacağını söylediği İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi detaylı şekilde değerlendirilirken yeni yatırım imkanları ile ekonomik gelişmeler ele alındı. Toplantıda Xiangyang Ga, Türkiye'ye ve “Türk ekonomisine duyduğu güven ve saygıdan” bahsetti ve İstanbul Finans Merkezi'nin açılması ardından ele alınabilecek yeni yatırım imkanları, bankacılık sistemi konusunda görüşmeler yapıldı. Görüşmeye ilişkin Milliyet'e konuşan Prof. Aşan, Çinli yatırımcılarla uzun süredir görüşmeler yaptıklarını vurgulayarak, “Alman devi Volkswagen'in Türkiye'de hayata geçireceği yatırım ve Türkiye'nin büyük yatırımlara yönelik teşvikleri Çinlilerin Türkiye'ye olan ilgisini oldukça yükselttiğini gördük” dedi. İstanbul Finans Merkezi'nde birçok Çin finans kuruluşunun gelmesini beklediklerini söyleyen Aşan, kısa süre içinde “ekonomik ve finansal hacmin artmasını öngördüklerini” kaydetti.

Çin ile sıcak temas

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, bir süre önce Göksel Aşan başkanlığında Çin'de temaslarda bulunmuştu. Temaslarda Türkiye'de yatırımları bulunan dünyanın en büyük bankası ICBC, Çin'in döviz rezervlerinin bir bölümünü yönetmekle sorumlu olan China Investment Corporation, Çin İhracat ve Kredi Sigorta Kuruluşu Sinosure ve Çin'in ortak girişim yatırım bankası olan, China İnternational Capital Corporation ile de görüşmeler yapılmıştı. bu görüşmelerde de Türkiye'deki yatırım ve teşvik imkanları değerlendirilmişti.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz