maritbet girişmaritbet
Cidde'nin altyapısı Türk şirketine emanet

Cidde'nin altyapısı Türk şirketine emanet

Cidde şehri için düzenlenen Selden Koruma Acil Projesi ihalesini Eser-Onur Ortak Girişimi kazandı.

 Konsorsiyum, inşaat çalışmalarında kullanılacak iş makinelerini Ankara'dan Cidde'ye dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov 225 ile taşıdı. Eser-Onur Ortak Girişimi, Cidde şehrini aşırı yağışlar sonucu oluşan sel felaketine karşı koruyacak tedbirleri içeren projenin kısa sürede tamamlanması amacıyla seferberlik başlattı.

Şirket, Mekke Valiliği'nin yakından takip ettiği projenin 110 günde tamamlanması amacıyla ilk olarak Ankara'dan gönderilecek iş makinelerinin en hızlı şekilde Cidde'ye ulaştırılması amacıyla dünyanın en büyük kargo uçağı Rus yapımı Antonov 225'i kiraladı. İş makinelerini taşıyan Antonov 225'in yükleme işlemi yaklaşık 14 saat sürdü. 2 milyon 250 bin dolara kiralanan 6 motorlu kargo uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yüklenen mini loder, silindir ve jeneratör gibi 100'ün üzerinde altyapı inşaat makineleri ile Cidde'ye 3 sefer düzenledi.

Eser Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, Cidde şehrini aşırı yağışlar sonucu oluşan sel felaketine karşı koruyacak tedbirleri içeren projenin Türk şirketleri tarafından gerçekleştirilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

141 milyon dolarlık projeyi, 110 günde 4 bin işçi ve 600 makine ile tamamlayacaklarına dikkat çeken Adiloğlu, proje kapsamında, 'yağmur suyu kanalları, su tutma havuzları, pompa istasyonları, kanallar ve mevcut kanalların temizlenmesi işlerinin' yapılacağını bildirdi. Adiloğlu, 11 şirketin yarıştığı ihaleyi kazandıklarını ifade ederek, "110 günde işi bitirmemiz istendiğinden vakit kaybı yaşamamak amacıyla iş makinelerini dünyanın en büyük kargo uçağıyla taşıdık." dedi.

Adiloğlu, Suudi Arabistan'da 2 yıl önce 400 milyon dolarlık King Abdullah Üniversitesi'nin altyapı işlerini üstlendiklerini belirterek, 2 bin 400 işçi ve 200 iş makinesiyle yürütülen çalışmaları sözleşme şartnamesindeki 20 ay yerine 16 ayda tamamladıklarını söyledi. Bu ihalenin, Suudi Arabistan'da altıncı işleri olduğuna dikkat çeken Adiloğlu, bugüne kadar 1 miyar doların üzerinde müteahhitlik işi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Adiloğlu, Cidde şehri için düzenlenen Selden Koruma Acil Projesi ihalesini Arap ortakları Nesma ile gerçekleştireceklerini ifade ederek,

"11 şirketin yarıştığı ihalede en iyi 5. teklifi veren konsorsiyum olmamıza rağmen, daha önce yaptığımız işlere bakarak bizi tercih ettiler. Türk şirketlerine duyulan güveni artıran faaliyet göstermekten son derece gururluyuz." şeklinde konuştu.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlhan Adiloğlu Eser Holding için iflas erteleme talebinde bulundu!
  • 24.06.2013 09:25

İlhan Adiloğlu Eser Holding için iflas erteleme talebinde bulundu!

Dünyanın en büyük müteahhitlik firmaları arasında yer alan Eser Holding iflas er ...

Kervan, Arabistan'da 57 eğlence adası açtı!
  • 06.03.2013 12:17

Kervan, Arabistan'da 57 eğlence adası açtı!

Yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, Al Othaim Holding işbirliğiyle Suudi Arabis ...

Recep Altepe, Ortadoğulu gazetecilere Bursa’nın turizm potansiyelini anlattı!
  • 23.02.2013 13:24

Recep Altepe, Ortadoğulu gazetecilere Bursa’nın turizm potansiyelini anlattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Hava Yolları’nın Türkiye’de ...

Türk müteahhitler Arap Baharı'nın yarasını sarıyor
  • 14.01.2013 09:03

Türk müteahhitler Arap Baharı'nın yarasını sarıyor

Türk inşaat sektörü O. Asya, Körfez ülkeleri ve O. Doğu'da milyar dolarlık ihale ...

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkarslan hayatını kaybetti!
  • 07.10.2012 10:24

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkarslan hayatını kaybetti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkarslan vefat etti. Türkarslan'ın cenazesi bugü ...

Derya Tuna Umre'ye gitti!
  • 24.05.2012 09:10

Derya Tuna Umre'ye gitti!

İbrahim Tatlıses’in eşi Ayşegül Yıldız’la arasında kriz oluşturan Zekeriyaköy’de ...