maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı!

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi küresel ısınmayı durdurmak ve yaşam standardını yükseltmek için harekete geçen Bakanlık ilk etapta bisiklet yolları projelerine destek sağlayacak

İstanbul'a yeni bisiklet yolları

Spot

Bisikletin yaşam biçimi haline gelmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çalışmalara başladı. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi küresel ısınmayı durdurmak ve yaşam standardını yükseltmek için harekete geçen Bakanlık ilk etapta bisiklet yollarının yapılması için hazırlanan projelere destek sağlayacak

Hava kalitesinin artırılması, gürültünün azaltılması, trafiğin önlenmesi ve düşük karbon salınımı için çalışmalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ulaşım odaklı, güvenli bisiklet yollarının yapılması için hazırlanan uygun projelere her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Kararın Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaşması açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, “Türkiye'de yaklaşık her yıl 1 milyon yeni bisiklet satılıyor. Ülkemizde 30 milyon kullanılabilir bisiklet var. Kullanıcı sayısı ise 50 milyonu buluyor” dedi. Bisiklet kullanımının artması için güvenli altyapının yapılması gerektiğinin altını çizen Suyabatmaz, “Bisikletin ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Bisiklet kullanımı arttıkça tamamen ithalata dayalı olan akaryakıt tüketimi azalacak. Buna karşılık sağlık giderlerinden de tasarruf sağlanacak” diye konuştu.

Bilinçlenme artıyor

Türk halkının bisiklet kullanımı konusunda giderek bilinçlendiğini ifade eden Murat Suyabatmaz, “Enerji Bakanlığı'nın geçen yıl yaptığı ulusal ankette bisiklet ile ilgili sorulara katılımcıların yüzde 66.7'sinin ulaşım aracıdır yanıtını verdiği görülüyor. Bisikleti çocuk oyuncağı olarak görenlerin oranı ise yüzde 33.3 civarında” diyerek, halkın bilinç seviyesinin artığını vurguladı.

Çocuk oyuncağı değil

Bakanlığın bisikletliler için aldığı bu karardan sonra önemli olanın doğru, güvenli ve ulaşım odaklı yol yapılması olduğunu ifade eden Suyabatmaz, “Karar, kanun ve yönetmeliklerle desteklenmeli. Bunun yanı sıra il ve ilçelerde güvenli park alanları yapılmalı. Bisiklet toplu taşıma araçları ile entegre edilmeli” açıklamasında bulundu. Bisikletin bir çocuk oyuncağı olmadığını dile getiren Murat Suyabatmaz, “Bisiklet sıfır karbon salınımıyla dünyanın geleceğine dokunan bir araç. Bisiklet dünyamızı, sağlığımızı, çevremizi ve kesemizi koruyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 Milliyet- Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...