maritbet girişmaritbet
Çevre Bakanlığı, CNR EXPO’nun Emlak Fuarı’ndan desteğini çekti

Çevre Bakanlığı, CNR EXPO’nun Emlak Fuarı’ndan desteğini çekti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, CNR EXPO’nun düzenlediği Emlak 2014 Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'ndan desteğini çekti

Emlak 2014 Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı, daha başlamadan CNR EXPO ile Çevre ve Şehircilik bakanlığı arasında anlaşmazlığa neden oldu. CNR EXPO'nun internet sitesinde fuarın destekçileri arasında ilk sırada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yer aldı. Ancak bakanlık, fuara destek vermeyeceğini açıkladı.

Bu yıl ikincisi 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarla ilgili DÜNYA'ya değerlendirmelerde bulunan CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel, durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Şenel, konuyla ilgili acilen yönetim kurulu toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Geçtiğimiz yılı referans alarak, bu yıl da destek göreceklerinden emin olduklarını aktaran Şenel, “Bu yıl da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğine güvenerek ve onlara haber de vererek, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı'nı çağırdık. Bu zamana kadar bakanlıkla görüşmüştük. İlanlar çıktı, yurtdışından alım heyetleri geliyor gibi duyurular yaptık ve olumsuz bir geri dönüş almayınca bakanlığın destekleyeceğini düşündük. Onun üzerine ‘hiçbir fuarı desteklemediğimiz gibi sizinkini de desteklemiyoruz' gibi bir dönüş aldık ve bunu çok yeni öğreniyoruz” dedi.

Suudi bakan gelecek

Bakanlıkların ihracata katkı sağlayan fuarları hali hazırda desteklediğini hatırlatan Cem Şenel, “Belki de bakanlıktan ‘bu yıl da destekliyoruz' yazısı almalıydık, herhalde bizim hatamız” yorumunda bulundu.

Organizasyonun ihracata büyük katkı sağladığını ve sektörle ilgili tek fuar olduğunu ifade eden Şenel sözlerini şöyle sürdürdü: “Suudi Arabistan'dan, Dubai'den, Kuzey Afrika'dan geliyorlar. Başka ülkelerin bakanı gelip, bizden hiç kimse olmazsa mahcup oluruz. Biz fuarımızı yine yaparız. Yurtdışında ciddi tanıtım ve yatırım yaptık. Biz zaten alıcı getiriyoruz. Özellikle Suudi Arabistan gibi bir ülke resmi seviyede açılışa gelir ve bizden hiç kimse olmazsa tuhaf olacak.”

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...