maritbet girişmaritbet
Cemal Uşak: Çamlıca Tepesi'nde camiye ihtiyaç yok!

Cemal Uşak: Çamlıca Tepesi'nde camiye ihtiyaç yok!

Çamlıca'ya cami projesine bir tepki de Fethullah Gülen’e yakınlığıyla tanınan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak'tan geldi

Çamlıca'ya cami projesine bir tepki de Fethullah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşak'tan geldi. Mimar Ahmet Vefik Alp'e gönderdiği elektronik postada görüşlerini dile getiren Uşak projeye neden karşı çıktığını detaylarıyla anlattı:

'BAŞBAKAN KADİM DOSTUM AMA ... '

"Bendeniz, Sayın Başbakan'ın kadim bir dostu ve bir sınıf arkadaşı olmasına rağmen Çamlıca camiine karşıyım. Çamlıca'nın o noktası meskun mahal olmayıp ibadet yeri olarak ihtiyaç değil ve cami cemaati başka yerlerden oraya taşınacaktır. Sözü edilen ve arzu edilen 30 bin kişilik bir cami için, ortalama ~ bin araçlık bir otopark da gerekecektir ve bu da bölgenin daha da yapılaşması anlamına gelecektir. "

'GÖÇMEN KUŞLARI ŞAŞIRTIR'

"Böylesine devasa bir yapının, kuşların göç güzergahında olan bu tepeyi devre dışı bıraktırabilir. Göçmen kuşlar Boğaz ve Karadeniz üzerinden senede iki gez Rusya'ya gidip döner. Dindar kimliğim bir yana tabiatsever biri olarak oradaki çelik yapılar, kuleler hayvanları zaten şaşırtıyor. Yazık, günah!"

'NAM OLSUN DİYEN PADIŞAHLAR GİBİ'

"Dindarların yönetimde olduğu bir zamanda, kamusal muhalefete rağmen,ihtiyaç olmadığı halde, eski deyimle 'şeddadi bir cami' yani, padişahların sırf nam ve şan olsun diye yaptırdıkları kabilden bir cami, dine uzak kesimlerde dine ve dindarlara karşı antipatinin artmasına zarar verdiği gibi; genel olarak icraatlarını başarılı bulduğu bir iktidarı yıpratacaktır. Şahsi dindarlık anlayışım bu nevi güç gösterilerinin mabetler üzerinden yapılmamasıdır."       .

Tülay Şubatlı/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cemal Uşak: Çamlıca Tepesi'nde camiye ihtiyaç yok!
  • 28.07.2012 15:34

Cemal Uşak: Çamlıca Tepesi'nde camiye ihtiyaç yok!

Çamlıca'ya cami projesine bir tepki de Fethullah Gülen’e yakınlığıyla tanınan Ga ...