maritbet girişmaritbet
CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!

CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!

Avrasya’nın Bir Numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi Bilişim Dünyasını buluşturdu.

6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia, sponsor, katılımcı ve ziyaretçilerden tam not alarak dün sona erdi. 4 gün boyunca iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, sektöründeki en etkin platformu yarattı.

 4 gün boyunca 121.349 ziyaretçi,1000 kişilik Anadolu VIP heyeti, 17 ülkeden 1078, fuar Katılımcısı ve zirve sponsoru firma, 2220 kişi Sinerji Zirvesi'ne kayıt yaptırdı. Sinerji Zirvesi'nde 95 adet forum, panel ve konferans dinlendi. Katılım 4000'in üzerinde gerçekleşti.

15.242 m2 alanda gerçekleşti.

4 gün boyunca bilişim sektörünün kalbinin attığı CeBIT Bilişim Eurasia'ya, 1078 firma katılarak ürün ve hizmetlerini sergiledi. 121.349 ziyaretçinin katıldığı CeBIT Bilişim Eurasia ve eş zamanlı düzenlenen CeBIT Sinerji Zirvesi,6 Ekim 2011 Perşembe günü üst düzey Protokol ve 6 Bakandan oluşan Heyet ile gerçekleştirildi.  

Fuarın açılışı 6 bakanın katılımı ile gerçekleşti!

6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 11.00'de açılan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'ni, T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rövşan Mammadov,  K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve  T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu' nun katılımıyla gerçekleşti.

Daha önce hiç olmadığı kadar bakan ve üst düzey protokol eşliğinde gerçekleşen açılış sonrasında fuarı değerlendiren Hifas A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel; CeBIT Bilişim Eurasia 2011'in çok ses getirerek, hem firma hem ziyaretçiler açısından başarılı sonuçlar elde ettiğini belirtti. CeBIT Sinerji Zirvesi'ni, CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında, eş zamanlı olarak düzenlemenin son derece doğru bir karar olduğunu vurgulayan Kühnel, bunun bu yılki fuarın başarısındaki en önemli anahtar olduğunu ve gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye artık bir geçiş ülkesi. Tarihe bakın, asırlarca doğudan batıya, kuzeyden güneye yolların buluştuğu ülkemiz iletişimde de üç kıtayı bir birine bağlıyor."  diyerek, geniş bant internet erişiminin bütün dünyada son 10 senede 800 kat artarken Türkiye'de 7 bin 777 kat arttığını açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle mesafenin ortadan kalktığını, ortaya çıkan durumun ticari, ekonomik, sosyal ilişkileri derinden etkilediğini dile getirerek, değişmekte direnen ülkelerin kendi halkları tarafından değişime zorlandığını söyledi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB olarak KOBİ'lerin CeBIT Bilişim Eurasia'da yer almalarını desteklediklerini ifade ederek, 3. holde KOBİ'ler için yabancı firmalarla eşleştirme standı kurduklarını kaydetti. İşbirliklerinin  desteklendiğini belirten Kaplan, yüzlerce randevu alınıp, görüşme planlandığını bildirdi.

Fuarla eş zamanlı düzenlenen CeBIT Sinerji Zirvesi, önemli konu başlıkları ve çok değerli konuşmacılarıyla bilişim sektöründe gündem yarattı !!!

CeBIT Sinerji Zirvesi düzenlendiği ilk yılında katılımcı akınına uğradı. Zirve, çeşitli sektörlere yönelik, kapsamlı programı ile Seminerler, Paneller ve Konferanslarla 9 Ekim Pazar gününe kadar devam etti.

 4 gün boyunca 2220 kişinin, birden fazla oturuma katılarak, 4000'in üzerinde katılım gösterdiği Zirve, farklı konu başlıklarıyla ve önemli konuşmacılarıyla iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine etkin bir platform yarattı.

 E-finans, Mobil Teknolojiler, Cloud Computing, Akıllı tahta, AKOS (Akıllı Yaşam Konseptleri) ve World Hosting Days en fazla katılımın gerçekleştiği konferanslar oldu. ICT sektöründeki mevcut eğilimler “Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler” ve “Yarının Teknolojisi İnternet " olmak üzere iki önemli başlıkta tartışıldı. Turkcell'in büyük ortağı Telia Sonera Eurasia tarafından düzenlenen ‘Bilgi Toplumu ve Onu Destekleyen Bilişim Teknolojileri' konferansı açılış gününün en çok izlenen etkinliği oldu.

 Zirve, ICT sektöründe çalışan CEO ve CTO'ların katılımı ile gerçekleştirilen ve dünyanın en çok ses getiren web hosting etkinliği olan World Hosting Days'i de Türkiye'de ilk kez ağırladı. İstanbul, Moskova, Varşova, Köln, Klausenburg, Londra, Amsterdam, Madrid, Paris ve Zürih olmak üzere 10 Avrupa şehrini kapsayan tanıtım turunun bir parçası olarak etkinlik WHD. local adı altında yapıldı.

Zirvenin 2.gününde, MOBİSAD Başkanı Murat Dursun'un açılış konuşmasını yaptığı MOBİSAD'ın “Elekrtomanyetik Alanlar, Toplumsal Sağlık ve Toplumsal Sağlık” konulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, MOBİSAD Genel Sekreteri Abdullah Raşit Gülhan gibi önemli isimler katıldı. 

“Mobil Bilişim ve İletişim Sektöründe Kadın Girişimcilik” konulu panel de açılış konuşmasını TİD Başkanı, Turk.internet.com Genel Müdürü Füsun Sarp Nebil yaptı. Yine aynı gün E-Finans başlıklı toplantıda, “Bilişimciler Gözüyle İstanbul Finans Merkezi Projesi”, “Finans Sektöründe AR-GE Fırsatları ve Üniversitelerle İş Birliği” panelleri yapıldı.

İstanbul Finans Merkezi projesiyle ilgili "Bilişim Sinerji Zirvesi'nde EFinans konulu panelin açılışında söz alan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, "Sermaye piyasası kurumları olarak önemli görevler üstleniyoruz. Bilişim işi yapanlara çok ekmek olacak kesinlikle. Ama 'fırın da olsun' diyoruz. Yazılım ihtiyacı olacak, bir sürü ihtiyaç olacak. Donanımdan yazılıma kadar tüm türevleriyle bir pazar oluşacak " dedi.

Teknoloji Bilgilendirme Platformu ve İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, "Baz istasyonları sağlığa zararlı değil. Toplumdaki tepkinin büyük nedeni bilgisizlikten kaynaklanıyor" dedi. Mobil teknolojinin vazgeçilmez bir parçası olan baz istasyonlarının toplumda bilgisizlikten dolayı tepki gördüğünü iddia eden Özeren, "Baz istasyonu daha sık olursa cep telefonuyla haberleşme sinyali o derece düşer, ilettiği güç daha azalır ve sağlık açısından o kadar güvende oluruz" diye konuştu.

AKOS Projesinde, “Belediye Hizmetlerinin Sihirli Kutusu” 500 belediyeye tanıtılıldı!Fuarda 2.000 m2'lik stantla yer alan AKOS Projesi, Türkiye genelinde 500'ü aşkın belediyeyi ağırladı. AKOS Başkanı, Sampaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya projeyle ilgili, “Sampaş liderliğinde, 30 şirket bir araya  delerek, 21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu'nu oluşturduk. Yerel Yönetimler Bilgi Sistemi konusunda 30 yıllık bilgi ve tecrübemizi kullanarak Türkiye'de Akıllı Kentlerin oluşumu sürecinde aktif rol alıyoruz. Uluslararası açık standartlara dayalı, üstün teknolojili projelerimizi hayata geçiriyor; pratikte edindiğimiz bilgileri AB AR&GE projeleri ve EuroCities gibi sosyal gruplarda görüşülen konularla örtüştürüyor ve Türkiye kentlerinin akıllandırılması için, e-dönüşüm sürecinin yerel yönetim bacağını tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı. Karakaya, AB standartlarında kentsel bilişim hizmetlerinin sunulabilmesi için belediyelerin yıllık bütçesinin en az %2 sini BT'ye ayırması gerektiğinin de altını çizdi. 

Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia,  partner ülkesi Kardeş Ülke ‘Azerbaycan'CeBIT Bilişim Eurasia Direktörü Murat Özer;  bölgede lider konumuna gelen Türkiye'nin birçok sektörde olduğu gibi içinde bulunduğu coğrafyada bilişim ve teknoloji merkezi olarak kabul görülmeye başladığını da vurguladı. Bu dönemde imzalanmış olan anlaşmalar ile gerek vize uygulamalarının kalkması ve gerekse gümrük ve ulaşım kolaylıklarının uygulamaya konulmuş olmasının Türkiye'nin tercih edilen bir ülke konumuna geldiğini belirten Özer, bu bağlamda bu yıl başlatılan partner ülke uygulamasında Azerbaycan'dan 30'u aşkın firma ve ortağının CeBIT Bilişim

Eurasia'ya katılım gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 2 Aralık’a kadar devam edecek!
  • 30.11.2012 13:18

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 2 Aralık’a kadar devam edecek!

Türkiye'nin teknoloji alanındaki en büyük fuarı olan CeBIT Bilişim Euroasia kapı ...

CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!
  • 10.10.2011 08:56

CeBIT Bilişim Eurasıa ve CeBIT Sinerji Zirvesi tam not aldı!

Avrasya’nın Bir Numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim ...

“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !
  • 07.10.2011 17:28

“CeBIT Sinerji Zirvesi” büyük ilgi görüyor !

Dün başlayan, Avrasya’nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu ...