maritbet girişmaritbet
ÇATIDER, MULTITEXCO ürün geliştirme buluşmasına ev sahipliği yaptı

ÇATIDER, MULTITEXCO ürün geliştirme buluşmasına ev sahipliği yaptı

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen ürün geliştirme projesi MULTITEXCO’nun toplantısı ÇATIDER’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi

ÇATIDER Yönetim Kurulu M.Nazım Yavuz, “MULTITEXCO Projesi ile Avrupa Birliği seviyesinde yeni norm ve kurallar oluşturulacak” dedi. Çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını ve çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), Türk inşaat ve çatı sektörü için araştırma geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. ÇATIDER bu doğrultuda AB 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen MULTİTEXCO ürün geliştirme projesinin son toplantısına İstanbul'da ev sahipliği yaptı. 

Özellikle son 10 yılda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ile inşaat sektöründe kullanılan yapısal tekstil ürünlerinin çok geliştiğini belirten ÇATIDER Yönetim Kurulu M.Nazım Yavuz,  "MULTITEXCO projesinin amacı inşaat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmelerin yeni nesil ve çok işlevli teknik tekstillerin tüm imkânlarından faydalanmalarını sağlamanın yanı sıra teknik tekstil sektöründeki son gelişmeleri bilimsel ve teknolojik olarak belirleyerek, Avrupa Birliği seviyesinde yeni norm ve kuralları oluşturmaktır" dedi.

Yeni standart ve yönetmeliklere ihtiyaç var

Yapısal tektil ürünlerinin, binaların rehabilitasyonu (yeniden kazanım) çalışmaları kapsamında güçlendirme, sürekli gözlemleme (monitoring), zemin güçlendirmesi, kıyı şeritlerinin yıkıcı etkilere karşı korunması, yüksek performanslı tekstil ürünler ile stadyum gibi büyük açıklıkların kapatılması ve gelişmiş çatı sistemleri gibi alanlarda kullanıldığını belirten Yavuz şunları söyledi:

"Tüm avantaj ve kazanımlara rağmen bugün birçok inşaat yapımcısı bu malzemelerin faydalı özelliklerinden habersizdir. Malzeme ve kullanım özellikleri hakkındaki bilgi eksikliği, tasarımdan yapım aşamasına kadar sürede bu malzemeler ile varılabilecek yüksek standartları kısıtlamaktadır. Mevcut tasarım/hesap yönetmelik ve standartlar, henüz bu gelişmiş malzemeler ile uyumlu veya uygulanabilir değil. Bu malzemelerin tasarım, uygulama ve test amaçlarını karşılayabilecek yeni standart, yönetmelik ve talimatlara ihtiyaç var. MULTITEXCO Projesi ile Avrupa Birliği seviyesinde yeni norm ve kurallar oluşturulacak. “

ÇATIDER, Ar-Ge çalışmalarında aktif olarak yer alıyor

2013 yılından bu yana MULTITEXCO projesinde ortak olarak yer alan ÇATIDER,  2010 yılında da farklı kaplama ürünlerinin geliştirilmesi konusundaki AR-GE çalışmalarını desteklemek amacıyla başlatılan NUROOF Araştırma Geliştirme Projesi'ne katıldı. Avrupa'daki üç çatı derneği, bir üniversite ve 10 araştırmacı ortak ile birlikte yürütülen proje kapsamında geliştirilen yalıtım ürününün Türkiye'deki patentinin ÇATIDER adına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...