maritbet girişmaritbet
'Cari açıktan fazlasını üreteceğiz'

'Cari açıktan fazlasını üreteceğiz'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 24 GPY olarak cari açıktan daha fazla fon üreteceklerini söyledi.

Türkiye'de gayrimenkul fonu kapsamında ilk kez yatırım alan 24 GPY, bu kapsamda görüşmelerine devam ediyor. Suudi Arabistan'lı Al-Zamil ile 500 milyon liralık fon anlaşması yapan 24 GPY'nin patronu Aziz Yeniay, bu rakamın şimdilik önemli olduğunu ancak birkaç yıl içinde bu rakamın yeni anlaşmalar kapsamında çok cüzi kalacağını söyledi. Yeniay, 24 GPY olarak Türkiye'nin Türkiye'deki cari açıktan daha fazla üretim yapacaklarını belirtti.

İşte Aziz Yeniay'ın açıklamaları…

500 milyon liralık ilk fon

“24 GPY olarak türkiye'deki ilk yatırım fonunu kurduk. Fonu kurar kurmaz Al-Zamil Holding'le bir protokol imzaladık ve 500 milyon liralık fon ihracı için anlaştık. Bu ülkemiz adına çok önemli bir adım. Türkiye Cumhuriyeti olarak fonların kurulmasına birkaç yıl önce izin verdik. Buradaki amaç gayrimenkulleri menkulleştirmek. Yabancıların bu sayede Türkiye'ye girmesi çok değerli"

30 milyar dolara çıkacak

"Bizim oluşturduğumuz fon Türkiye'de bir ilk. 500 milyon lira aslında ciddi bir rakam ancak birkaç yıl sonra bu rakam çok cüzi kalacak. Önümüzdeki yıllarda yatırım fonları kanalıyla 25-30 milyar doları konuşur hale geleceğiz"

Türkiye hızlı büyüyecek

"Fonlar, gayrimenkule direk yatırım yapılmasını sağlar. Biziz anlaşmamızda iki fon alacak. Bunlardan birisi alım satımla ilgilenecek. Gayrimenkul, riski olmayan bir sektör. Ayrıca SPK'nın belirlemiş belirlediği kurallar çerçevesinde hareket ediliyor. Gayrimenkul fonları, Türkiye'de çok hızlı büyüyecek. Yeni gruplarla görüşüyoruz ve anlaşma aşamasındayız. En geç 3 ay sonra konuşmuş olduğumuz rakamları Türkiye'ye getirmiş olacağız"

500 milyon liralık yatırım yapan Abdülhamid Abdullah Al Zamil, Türkiye ve Türk ekonomisine güvendiklerini söyledi. Al Zamil, emlaktasondakika.com mikrofonlarına çok özel açıklamalarda bulundu...

Cari açıktan fazla üretecek

"24 Gayrimenkul ve portföy yönetim şirketi olarak, yakın bir zamanda Türkiye'deki cari açığın bir kat fazlasını üretebilecek durumda olacağız. Kendimize güveniyoruz ama daha çok ülkemize güveniyoruz"

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Cari açıktan fazlasını üreteceğiz'
  • 25.04.2016 13:02

'Cari açıktan fazlasını üreteceğiz'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 24 GPY olarak cari açıktan da ...