maritbet girişmaritbet
Caprice Gold'un yatırımcıları şantiyede eylem yaptı

Caprice Gold'un yatırımcıları şantiyede eylem yaptı

Fadıl Akgündüz’ün Bayrampaşa’da yaptırdığı 7 yıldızlı Caprice Gold’a para yatıran onlarca kişi, inşaatın gecikmesi üzerine eylem yaptı

JET-PA Holding'in sahibi Fadıl Akgündüz'ün Bayrampaşa'da yaptırdığı 7 yıldızlı devre mülk projesi Caprice Gold'a para yatıran onlarca kişi, 2010 yılında başlayan ve 2013 yılında bitirileceği açıklanan inşaatın durması üzerine tepki gösterdi.

Caprice Gold inşaat sahasında toplanan onlarca yatırımcı, inşaatın aylardır durduğunu öne sürerek basın açıklaması yaptı. İnşaat alanına giren grup, açıklamanın yapılacağı alana, "Yakmıyoruz, yıkmıyoruz, hakkımızı arıyoruz", "Sayın Cumhurbaşkanı, Fadıl Akgündüz Türkiye'de 20.000 mağdur yarattı", "Sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duyuramıyoruz, çığlığımıza ses verin" ve "Reis bu işi bitirir" pankartları astı.

Açıklamayı, 1999 yılında Jet-Pa'ya yatırdığı 50 bin mark karşılığı 2010 yılında Caprice Gold'dan devre mülk alan Emel Koptaget okudu. "Bizler, Caprice Gold projeleri sahibi Fadıl Akgündüz mağdurlarıyız" diyen Koptaget, "Beş yıldır yapımı süren otelin inşaatı bitmediği gibi, inşaat faaliyetleri de tamamen durdurulmuş olup, kira garantili olarak satılan devre mülklerin kiraları da 8 aydır ödenmemektedir. Ayrıca ilgili firmanın sahibi Fadıl Akgündüz, bu süre içinde Maldivler diye bir proje daha çıkartarak tekrar piyasadan para toplayıp, sayısı belli olmayan mağdurlar oluşturmuştur" dedi.

Jet Fadıl'a 'Mal kaçırıyor' iddiası

Fadıl Akgündüz'ün 2014'ün Mart ayından beri ortalıkta görünmediğini savunan Emel Koptaget, "Sadece birkaç kez e-mail ile bizlere ayetle başlayıp hadisle biten mektuplarla, tekrar dini duygularımızı sömürecek şekilde gereksiz konular anlatarak ödeme yapamayacağını anlatmış ve bu süreç içerisinde gayrimenkullerini, Didim'de bulunan oteli ve diğer mülkleri başka şirketlere devretmeye başlamıştır" iddiasında bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenen Koptaget, "Devletimizin, insanların sırtından haksız kazanç sağlayan ve kul hakkına el uzatan Fadıl Akgündüz ve onun gibi insanlar tarafından yeni mağdur kitleleri oluşturulmasına fırsat vermeyeceğine inancımız sonsuzdur. Yeni Türkiye'de bu tip insanları istemediğimizi buradan haykırmak istiyoruz" dedi.

Toplanan para dudak uçuklatıyor

Emel Koptaget, 1999 yılında Jet-Pa'nın "İmza" isimli otomobil projesine 50 bin mark yatırdığını belirterek, o zaman alamadığı bu paranın karşılığı olarak, üzerine biraz daha para koyup 2010 yılında Caprice Gold'a ortak olduğunu söyledi. Bu projede 12 bin ile 20 bin arasında mağdur yaratıldığını savunan Koptaget, "750 milyon lira toplandı deniyor" diye konuştu.

2010 yılında başlayan projenin taahhüt edilen 2013 yılında bitirilememesi nedeniyle kira parası aldıkları bilgisini veren Emel Koptaget, bu paranın da 8 aydır kendilerine ödenmediğini, aylardır inşaatın da durduğunu sözlerine ekledi.

Yüksel Koç/Hürriyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi
  • 03.04.2014 14:34

Caprice Gold Bodrum projesinin tanıtım filmi

Dünya jet sosyetesine hizmet verecek olan Caprice Gold Bodrum projesi, Jet Fadıl ...

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak
  • 29.01.2014 17:30

Caprice Gold Maldivler'de otel yapacak

Caprice Gold, Maldivler'de yapacağı otelin tanıtımı gerçekleştirdi. Lansmanın ta ...

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
  • 14.07.2020 12:12

Alanya'da 4.0 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında ...

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak
  • 13.07.2020 14:31

THY, Ağustos'ta yurt dışı uçuş sayısını artıracak

Korona virüs nedeniyle uçuşlarını askıya alan Türk Hava Yolları, Ağustos ayında ...

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor
  • 31.10.2018 17:20

Jet Fadıl'ın arsası icradan satılıyor

’Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün satışı yapılan ancak bugüne kadar temeli d ...

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı
  • 15.02.2018 14:52

Fadıl Akgündüz davasında bilirkişi heyetine ulaşılamadı

Devre mülk satışı yaptığı kişilerden para toplayıp projeleri tamamlamayan Fadıl ...