maritbet girişmaritbet
Cansel Turgut Yazıcı ‘Fuar bizim açımızdan iyi geçti’

Cansel Turgut Yazıcı ‘Fuar bizim açımızdan iyi geçti’

Eva Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Turgut Yazıcı, MIPIM 2014 Fuarı'nda emlaktasondakika.com'a bu yılki fuarı değerlendirdi

Cansel Turgut Yazıcı 25'inci MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirerek ‘Onur Ülke' olarak Türkiye'nin katılım dinamiğini ele aldı. EVA Gayrimenkul ve Entegre Proje olarak fuarın çok keyifli geçtiğini belirten Cansel Turgut Yazıcı ülkemizden daha fazla yatırımcının ziyarette bulunmasının fayda sağlayacağını söyledi. Cansel Turgut Yazıcı “EVA Gayrimenkul Değerleme ve Entegre Proje Yönetim olarak beraber yaptığımız bir kahvaltı oldu. Yatırımcılar vardı. Yabancı yatırımcılar bu sene geçen seneden daha fazla katılım gösterdi. Değişik bilgiler aldık. Ülkemizin Asya'yla karşılaştırılması üzerine konuşma yapan yabancı bir bankadan EMEA Bölgesi Direktörü vardı. Bizim bazı değerlendirme ve rakamlarımızı nasıl yorumlayabileceğimizi ve uzun vadede nasıl görebileceğimizi açıkladı. Uzun vadede uzun resme bakmak gerektiği, bu günlerin biraz zor olduğu ama bunların geçeceği, uzun vadede çok büyük bir potansiyel olduğu konusunda bize bir sunum yaptı.

Geçtiğimiz yılla bu yılki Türkiye'den gelen katılımı değerlendiren Cansel Turgut Yazıcı geçen seneki katılımın daha sevindirici olduğunu söyledi. “Geçen sene daha kalabalık bir katılım vardı. Türkiye geçen sene tek başına ‘Onur Ülkesi'ydi. Sanırım onun etkisi var. Bu sene Türk yatırımcısı daha azdı. Geçen sene ana binada daha fazla stant vardı. Türkiye'nin ana binada daha fazla yer alması çok daha güzel bir gelişme… Umarım önümüzdeki yıllarda çok daha güzel olur." dedi.

Türkiye'deki birtakım çalkantıların Türk inşaat sektörünü ne yönde etkilediğini açıklayarak “Sakin olup görmemiz ve dengelerin yerine oturmasını beklememiz gerekiyor. Zor bir dönem geçecek, fakat bunu da atlatacağız, önümüze bakacağız. Konut sektöründeki kredi kullanımlarının yüzde 15 civarında seyretmesini öngörüyoruz. Bu, geçen senenin neredeyse yarısı bir rakam… Sakin bir yıl, bu nedenle konut satışlarında yavaşlama öngörüyoruz. Fakat seçimlerden sonra talebin biraz daha şekilleneceği yönünde beklentimiz var. Türkiye'de konut ihtiyacı var ve bu ihtiyacı durdurmak kolay değil. Nüfus gelişiyor, büyüyor, yaş ilerliyor, ayrı ev açılması ihtiyacı oluyor. Bu olduğu sürece talep olacak. Talepler biraz beklese de bir süre sonra bu talebi dengelemek için üreticiler ürün sunmak zorunda kalacak. Bir miktar piyasa beklese de yine devam edecek.” dedi. 

Fuarda daha fazla Türk inşaat sektöründen yatırımcı görmek istediklerini ifade eden Cansel Turgut Yazıcı “Fuarın daha katılımcı, daha işbirlikçi olmasını beklerdik. Umarız önümüzdeki yıllarda hep beraber daha iyi şeyler yapabiliriz. Bugün Türkler açısından biraz sönük geçti. Umarız önümüzdeki yıllarda geçen senenin dinamiğini daha da ileriye götürebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"
  • 28.02.2023 13:31

"Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye genelinde k ...

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı
  • 20.12.2022 15:48

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin önü açıldı

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tin ...

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"
  • 10.10.2022 16:04

"Konut arzı talebi karşılamazsa, kiralar daha da artacak"

Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Küçükçekmece, Pendik, Ümraniye, Karta ...

"Türkiye’de konut sorunu 'arsa' ile çözülebilir"
  • 18.06.2022 11:09

"Türkiye’de konut sorunu 'arsa' ile çözülebilir"

Gün geçtikçe artan fiyatlar ve alım gücü ile fiyatların paralel gelişmemesi Türk ...

"İstanbul’da takribi 2,5 milyon m2 ofis binası kullanılmayı bekliyor"
  • 01.06.2022 16:02

"İstanbul’da takribi 2,5 milyon m2 ofis binası kullanılmayı bekliyor"

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Mer ...

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı
  • 19.04.2022 16:13

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Mart ayı ...