maritbet girişmaritbet
Çalık Grubu ve Seranit Bahar Korçan'a sponsor oluyor!

Çalık Grubu ve Seranit Bahar Korçan'a sponsor oluyor!

Şelale Kadak, Bahar Korçan'ın Berlin'de sergilediği 1+1 istanbul'u anlatıyor

 

Bahar Korçan'ı, hazırladığı koleksiyonları alışa geldiğimiz podyumlarda moda şovlarıyla sunmayı sevmeyen bir modacı olarak tanımlayabilirim sanırım. Geçen hafta telefon açtığında çok heyecanlıydı. Çünkü Berlin'de moda haftasına paralel bir performans hazırlığındaydılar ve yine tanınmış modacılarımızdan Ümit İnal ile birlikte 1907'lerden kalma bir tiyatro binasında tiyatral bir işe soyunmuşlardı. 
 
Ne yazık ki son dakikada bu gösteriyi yerinde görme planımı iptal etmek zorunda kaldım. Ancak önceki gün Berlin'de iki Türk modacının bu performansıyla ilgili tüm detayları Bahar Korçan'dan öğrendim. 
 
Bahar Korçan da Ümit İnal da kendilerini 'fashion artist' olarak tanımlıyor, yani daha sanatsal, performansa dayalı işler yapmaya bayılıyorlar ve yepyeni bir proje için kendilerine çağdaş sanatın merkezi, özgürlükçülüğü ile önce çıkan Berlin'i uygun görüyorlar. İşte bu aşamada kendilerine Berlin'deki Türkiye'nin Kültür Ataşeliği destek çıkıyor ve modanın içinde ama aynı zamanda modanın dışında yorumlarıyla dikkat çeken bu ikilinin, 1+1 İstanbul adını taşıyan projeleri hayata geçiyor. 
 
Ne güzel ki iki modacıya şirketler de destek çıkıyor. Ümit İnal'a denim konusunda Türkiye'nin önde gelen isimleri arasında yer alan Çalık Grubu, Bahar Korçan'a da aynı zamanda seramik koleksiyonu hazırladığı Seranit sponsor oluyor. 
 
Berlin Fashion Week'te podyumlarda birbiri ardına dünyaca ünlü markaların koleksiyonu geçit yaparken, önceki akşam 1900'lerin başında yapılan tiyatro binasında Korçan ve İnal'ın performansını izlemeye gelenleri çok daha farklı bir atmosfer karşılıyor. 
 
Bahar Korçan bir taburenin üzerinde ve sahnede, içinden deniz geçen bir şehirden geldiğini şiir tadında anlatmaya başlıyor. "Biz duygulu insanlarız. Dalgalarla beraber hareket ederiz, rüzgar bizim ruh halimizi değiştirir. Derinden yüzen balıklardanız biz..." Korçan'ın Umut adını verdiği koleksiyonu ise tam bu sırada 10 karakter ve 10 ayrı şiir eşliğinde 10 model tarafından sunuluyor. Sonra sahneye Ümit İnal çıkıyor ve o da küçük gösterisini ve hikayesini anlatırken, erkek koleksiyonu için seçilen 5 modeli aynı zamanda sahnede soyup, giydiriyor. O sırada Ümit İnal'ın aynı zamanda kız kardeşi de olan ses sanatçısı Sevtap İnal bir yorumuyla bu performansa eşlik ediyor. 
 
Dernekten çekildiler! 
 
Bahar Korçan'a neden bu performansı İstanbul'da yapmayı istemediklerini sordum ve öğrendim ki her şeyden önce geçtiğimiz nisan ayında kurucusu olduğu Moda Tasarımcıları Derneği'nden çekilmiş. Aslında sadece Korçan değil, derneğin tüm kurucuları bu dernekten çekilmiş. 'Türkiye'de karışıklık var' diyen Korçan, İstanbul Moda Haftası için çok çalıştığını ama artık orada olmak istemediğini vurguluyor ve 'Ruhumuzun buna ihtiyacı var' diyerek özgürlüğü seçmelerinin kendilerini daha yaratıcı yaptığına işaret ediyor. 
 
Bakalım, bir yıl sonra bu ikiliye yeni isimler de katılacak mı ve Berlin'deki Türk modacıların performansı, sunum ve sanatsal içeriğiyle otoritelerin dikkatini çekecek mi?
 
Şelale Kadak / Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak
  • 29.07.2022 09:02

Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de gaz ve elektrik fiyatlarının artmasının ardından ...

Berlin'de kira artışlarına dur demek için yapılan referandumdan 'evet' çıktı
  • 28.09.2021 10:06

Berlin'de kira artışlarına dur demek için yapılan referandumdan 'evet' çıktı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, binlerce konutun kamulaştırılması için yapılan r ...

Şeref Oğuz, Fikirtepe Çalıştayı'nda konuştu!
  • 27.10.2014 09:37

Şeref Oğuz, Fikirtepe Çalıştayı'nda konuştu!

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdür Şeref Oğuz, Fikirtepe Çalıştayı'nda önemli açıklama ...

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı
  • 21.10.2018 11:47

Türk inşaatçılar Berlin’e çıkarma yaptı

Gayrimenkulün önde gelen oyuncuları Almanya’da gurbetçilerle bir araya geldi. Or ...

Berlin, Avrupa'daki en cazip yatırım şehri seçildi
  • 23.05.2017 14:28

Berlin, Avrupa'daki en cazip yatırım şehri seçildi

BP - Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Ltd. Şirketi Genel Müdürü Ender Onat, Berl ...

Ümit Karan'ın gece kulübünü film için yaktılar
  • 05.04.2016 11:43

Ümit Karan'ın gece kulübünü film için yaktılar

Galatasaraylı eski futbolcu Ümit Karan'ın sahibi olduğu Frame isimli gece kulübü ...