maritbet girişmaritbet
Bursa’da hedef 10 milyar liralık konut ve arsa satışı!

Bursa’da hedef 10 milyar liralık konut ve arsa satışı!

Bursa, 9-12 Nisan tarihlerinde 13’üncüsü düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı ile 10 milyar liralık konut ve arsa satışı hedefliyor.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı ve eş zamanlı yapılan 3. Bursa Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı. 10 milyar liralık konut ve arsa satışının hedeflendiği fuarlarda, bir önceki yıla göre yüzde 60 daha fazla katılım gözlemleniyor. 12 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarlara, 40 bin civarı ziyaretçi bekleniyor.

Tüyap Bursa tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası işbirliğinde gerçekleştirilen fuarlar, yoğun katılımla ziyarete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 270 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarlarda ayrıca, çok sayıda firmanın proje maketlerinin de sunulacağını bildirdi. 16 bin konut, bin 600 ofis ve yüzler arsa fırsatı fuara hareketlilik kazandırmasını beklediklerini ifade eden Ersözlü, “Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'dan gayrimenkul yatırımcıları da fuara katılımıyla Bursa firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, gayrimenkul sektörünün Bursa İnşaat Fuarı'na ilk kez dahil olduğuna dikkati çekerek, “Bundan sonraki yıllarda gayrimenkulü ayrı bir fuar olarak ziyaret etmek isteriz. Çünkü Bursa, yabancı yatırımcıların en çok gayrimenkul aldığı 5 il arasında” değerlendirmesini yaptı.

Törene katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, milli gelirin yüzde 6'sını oluşturan inşaat sektörünün oluşturduğunu anımsatarak, Bursa'nın yaşam kalitesini artırmada önemli rol oynayan şehircilik unsurunu geliştireceklerini ifade etti. Burkay, uluslararası fuarlar gerçekleştirerek, Bursa'yı fuarcılıkta da kapsamlı hale getireceklerini açıkladı.

Dünya 

Yorum Yaz