maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi Makedonya Jupa'ya Bursa Meydanı kuracak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Makedonya Jupa'ya Bursa Meydanı kuracak

Recep Altepe, Mustafa Kemal Atatürk’ün babası Ali Rıza Bey’in köyü Kocacık’ın da bağlı bulunduğu Makedonya’nın Jupa bölgesine bir bursa meydanı kuracaklarını açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in köyü Kocacık'ın da bağlı bulunduğu Makedonya'nın Jupa bölgesine bir Bursa meydanı kuracaklarını açıkladı. Başkan Altepe, Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, İmar Müdürü Şain Şakir, Ata Belediye Lisesi Müdürü Akif Selman, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Muzaffer Süleyman ve Namık Kemal Halk Oyunları Derneği (NAKEM) Başkanı Hüseyin Özkan'ı ağırladı. Mahfel Sosyal Tesisleri'ndeki görüşmede, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Jupa'ya yapacağı Bursa meydanıyla inşaat çalışmaları süren Jupa belediye binasına sağlanacak destek gündeme geldi. Dost ve kardeş Balkan ülkeleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar'daki Müslümanların her daim yanında olmak istediklerini söyledi. Balkanlar'ın Türkiye ve Bursa açısından çok önemli olduğunu belirten ve soydaşlara sahip çıkmayı görev bildiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Jupa da Makedonya'daki Türkler açısından önemi bulunan bir yer. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in köyü olan Kocacık, Jupa'ya bağlı. Bizler Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, Ali Rıza Bey'in memleketine destek vereceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, açacak 
Daha önce Makedonya'nın birçok bölgesinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Jupa'ya bir Bursa meydanı kurmayı ve devam eden belediye başkanlık binasının eksikliklerini gidermeyi gündeme aldıklarını söyledi. Çalışmaların ilerleyen günlerde başlayacağını bildiren Başkan Altepe, “Ali Rıza Bey'in evini açmak için bölgeye gidecek Başbakanımızla birlikte inşallah yaptığımız yatırımları da hizmete sokacağız” diye konuştu. 
Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim ise, ‘sıcak yaklaşımı nedeniyle' Makedonya, Jupa ve Kocacık halkı adına Başkan Altepe'ye teşekkürlerini iletti.

Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim, Kocacık'ta TİKA tarafından yaptırılan müzenin açılışı için Başkan Altepe'yi ülkelerine davet etti. Ziyaretin ardından Başkan Altepe, misafir belediye başkanına el yapımı bir Bursa bıçağı hediye etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor
  • 27.09.2017 09:55

Bursa'nın yapı stoğu daha güçlü hale geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yıkımlarla kent nefes alırken, ay ...

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor
  • 24.09.2017 11:36

Cilimboz'da ulaşım etabı tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cilimboz Deresi etrafındaki dere ıslah ve çevre düz ...

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı
  • 22.09.2017 14:28

Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki yenileme çalışmaları hızlandı

Bursa’da kent merkezindeki ilk günkü orijinalliği ile yeniden yapılan Demirtaşpa ...