maritbet girişmaritbet
Bu bölgeler uygun fiyata hızlı kazandırıyor!

Bu bölgeler uygun fiyata hızlı kazandırıyor!

İstanbul'un yeni yükselen bölgeleri; 3. Havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ile yeni metro hatları sayesinde çok hızlı değer k

İstanbul'un yeni yükselen bölgeleri; 3. Havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ile yeni metro hatları sayesinde çok hızlı değer kazanıyor.

Yeni yatırımların en çok Kemerburgaz-Zekeriyaköy, Sancaktepe ve Kayabaşı bölgelerini etkilemesi bekleniyor. 

İstanbul gayrimenkul piyasası yapılan kamu yatırımları ile son 15 yılda hızlı bir gelişim gösterdi. Ulaşım bağlantılarının artması, yeni bölgelerin yaşam alanlarına açılması, 3. Havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ve yeni metro hatlarının düzenlenmesi ile birlikte İstanbul yeniden şekillenmeye başladı. 

Özellikle yeni ulaşım projelerinin geçtiği hatlar ve çevrelerinde bulunan gayrimenkul fiyatları enflasyonun çok üstünde artış gösterirken, yatırımlarla birlikte talepte de hızlı artış yaşandı. 

Kamu yatırımlarının son zamanlarda gitmeye başladığı ve yeni metro hatları ve 3. Köprü bağlantı yolları nedeniyle Güneşli Basın Ekspres Hattı, Fikirtepe, Kayabaşı, Sancaktepe, Esenyurt ve Zeytinburnu gibi yeni yükselen bölgeler, alıcılara daha ucuza konut alma imkanı sunarken, geliştirici firmalara ise daha uygun fiyata arsa bulma imkanı sunuyor. 

Geri dönüşü daha hızlı Yükselen bölgeler fiyat avantajının yanı sıra alıcıya geri dönüş süreleri konusunda da avantaj sağlıyor. Doymuş değere gelen bölgelerde yatırım geri dönüşü 25-30 yılların üzerinde olurken, yükselmeye başlayan bölgelerde yatırımın geri dönüşü 14-16 yıl arasında olabiliyor. Bu durumda bu bölgeler, yatırımcı müşteriler için de tercih haline getiriyor. 

5 bölge değer artışında önde 

2015 yıl sonu itibarıyla markalı konutlar açısından incelediklerinde İstanbul'da bileşik oranda en fazla değer artışı yaşayan ilk 5 bölgenin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi, Beylikdüzü-Gürpınar, Başakşehir-Kayabaşı ve Riva olarak karşılarına çıktığını anlatan Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Cansel Turgut Yazıcı, "2013 ve 2014 yıllarında değer artışı olarak çok büyük farklılık göstermeyen Kemerburgaz bölgesi, 2015 yılında 3. Köprü ve 3. Havalimanı çalışmalarının hız kazanması ile birlikte yüzde 44 oranında artış yaşadı. 3. Köprü'nün 2016 yılında açılması ile artışın devam ettiğini görüyoruz" dedi. 

Başakşehir - Kayabaşı Bölgesi'nin hem 3. Köprü yolu ve 3. Havalimanına yakınlığı hem de raylı sistem yatırımlarının hız kazandığı bir bölge olması sebebiyle ulaşım açısından en kolay bölgelerden biri haline geleceğini ifade eden Yazıcı,"Başakşehir büyük projelerin kesişim bölgesi olması sebebiyle konumsal olarak da avantajlı. Ayrıca nispeten diğer ilçelere göre erişilebilir arsa bulma ihtimalinin daha yüksek olduğu bir bölge olarak karşımıza çıkıyor" dedi. "Kemerburgaz Bölgesi de 3. Köprünün tamamlanmasıyla ve 3. Havalimanı'nın tamamlanmasından sonra gelişim gösterecek bölgelerin başında geliyor" diyen Yazıcı, "Marmaray'ın açılması ile Yenikapı ve Kazlıçeşme bölgelerinin diğer metro hatlarıyla birleşerek bir transfer noktası olması, çevresine çekim gücü katarken, Zeytinburnu-Kazlıçeşme ve Bakırköy sahil şeridi aksı gelişimden fazlaca etkilenmeye başladı" diye konuştu. 

Yazıcı, Riva, Zekeriyaköy ve Kemerburgaz bölgelerinin de 3. Köprünün tamamlanması ile değer artışının yaşanmaya devam edeceğini kaydetti. 

3. Havalimanı bölgesi öne çıkıyor 

Gelişen bölgeler olarak baktıklarında Kemerburgaz-Zekeriyaköy, Sancaktepe ve Kayabaşı bölgelerinin öne çıktığını anlatan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, Kemerburgaz-Zekeriyaköy bölgesinde geçmiş dönemlerde metrekare fiyatlarının 2 bin-3 bin iken günümüzde 2 bin 5004 bin dolar bandına oturduğunu belirterek, " Bölgede İstanbul ortalama fiyat artışından daha yüksek oranlarda fiyatların artış göstereceği düşünülmekte" dedi. Kolcuoğlu, yatırımların 3. Havalimanı bölgesinde artacağını ve buna paralel olarak Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği Riva, Çekmeköy, Tuzla ve Kurtköy-Ömerli tarafları ile Avrupa yakasında Çatalca- Arnavutköy-Bahçeşehir aksında yoğunlaşacağına işaret etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...