maritbet girişmaritbet
Botanik Expo ATSO meclisine damga vurdu!

Botanik Expo ATSO meclisine damga vurdu!

Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon olan Botanik Expo için kentte düzenleme yapılması gerektiğini anımsatan iş adamları, 'Gündemi siyasi çekişmelerle meşgul etmeyin" dedi

Antalya dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu kabul edilen ve Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon olan Botanik Expo'ya ev sahipliği yapacak. Fakat kentte çevre yolundan stadyuma, ulaşımdan kongre merkezine kadar birçok eksiklik var. Konu, ATSO meclisinde yeniden gündeme geldi. ATSO Başkanı Budak, artık sorunların ve çözümlerin konuşulması gerektiğini belirtti. Antalya'nın geleceğini konuşmak yerine kentin kavgalarla gündeme geldiğini belirten Budak, "Artık belden aşağıya inmiş bir siyaset var. Hiç kusura bakmasınlar; kentin geleceğinde kısır siyasi çekişmeler olmamalı" dedi. 

Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon Botanik Expo'ya ev sahipliği yapacak olan Antalya'da, kente ilişkin düzenlemeler yapılması yerine gündemin siyasi çekişmelerle meşgul edilmemesi gerektiği belirtildi.

Antalya, dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu sayılan ve Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon olan Botanik Expo'ya ev sahipliği yapacak. Fakat kentte çevre yolundan stadyuma, ulaşımdan kongre merkezine kadar birçok eksiklik var. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da artık Antalya'nın sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulması gerektiğini belirtti. Antalya'nın geleceğini konuşmak yerine kentin kavgalarla gündeme geldiğini belirten Budak, "Belden aşağıya inmiş bir siyaset var. Hiç kusura bakmasınlar Antalya'nın geleceğinde kısır siyasi çekişmeler olmamalı. Artık Antalya ve yapılacaklar konuşulmalı" dedi

ATSO'nun nisan ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. ATSO meclisi ile birlikte katıldıkları Hollanda'nın Venlo kentinde gerçekleştirilen Botanik Expo'su hakkında bilgi veren Budak, Venlo'da Expo yapılacağı için şehirde birçok yatırım yapıldığını Expo'ların şehre büyük kazanımlar sağladığını söyledi. Venlo'da bölge yatırımlarının Expo sayesinde 10 yıl geriye alındığını kaydeden Budak, 2016 yılında Türkiye'nin en büyük organizasyonuna sahip olacak olan Botanik Expo'su için kentte Venlo'da yapılanların düşünülmediğini kaydetti.

Yarın düşünülmüyor

Antalya'da yarının düşünülmediğini kaydeden Budak, siyasilere sitem etti. Antalya'nın geleceğini konuşmak yerine kavgaların yapıldığını kaydeden Budak, kentin geleceğinde kısır siyasi çekişmelerin olmaması gerektiğini söyledi. Expo'nun bahçe projesi olmadığına aynı zamanda kalkınma projesi olduğuna dikkat çeken Budak, "Yatırımlara dikkat çekmek durumundayız. 3.5 senemiz kaldı. Antalya'nın geleceğini konuşmalıyız" dedi.

Çocuklara önem verilmeli

Çocuklara önem verilmesi gerektiğini anlatan Budak, "Onlar, domatesin markette yetiştiğini düşünüyor. Çocuklara doğanın ne olacağını anlatmak açısından da Expo önemli. 2012 yılını saymazsak 3 yılımız kaldı" dedi. Budak, konuşmasında, 12 yıldır hala çözülemeyen çevre yolunun yarattığı sıkıntı, çıkarılan 2B yasasında arazilerden alınan rayiç bedelin köyde ve şehir merkezinde aynı olmasının yarattığı sıkıntı, Antalya'nın turizm sezonuna hazır olup olmadığı, teşvik kanunu ve Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdikleri üzerinde durdu.

PELİN GEL AGAN/Cumhuriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Botanik Expo ATSO meclisine damga vurdu!
  • 25.04.2012 11:49

Botanik Expo ATSO meclisine damga vurdu!

Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en büyük organizasyon olan Botanik Expo için ken ...