maritbet girişmaritbet
BİTÜDER 36. Yapı Fuarı’nda su yalıtımının önemini anlattı!

BİTÜDER 36. Yapı Fuarı’nda su yalıtımının önemini anlattı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), 24 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen 36. Yapı Fuarı’nda sektör profesyonellerini ve tüketicileri su yalıtımının depremle mücadeledeki önemi hakkında bilgilendirdi

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), 24 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen 36. Yapı Fuarı'nda sektör profesyonellerini ve tüketicileri su yalıtımının depremle mücadeledeki önemi hakkında bilgilendirdi.

Türkiye'de su yalıtımı uygulamalarını artırmayı ve su yalıtımının önemini anlatmayı misyon edinen Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), bu yıl 36'ncısı düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2013'e katıldı.  BİTÜDER, 24 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuarda, doğru su yalıtımının püf noktaları, su yalıtımı standardı, CE belgeli ürün kullanmanın önemi ve depremle mücadelede su yalıtımının rolünü anlattı.

36 yıldır yapı sektörünün nabzını tutan fuarın su yalıtımı sektörü için büyük önem taşıdığını belirten Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan; “Fuar sayesinde, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sektör profesyonellerinden son tüketiciye kadar ilgili herkese ulaşarak su yalıtımının önemi ve doğru su yalıtımının nasıl olması gerektiğini anlatma fırsatı yakaladık. BİTÜDER olarak kurulduğumuz günden bu yana su yalıtımının küf ve rutubeti önleyerek sunduğu sağlıklı yaşam alanı ve konforun yanı sıra depremle mücadelede de ne kadar önemli bir role sahip olduğunu aktarıyoruz. Yapı Fuarı boyunca stand ziyaretçilerimizle depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en başta gelen nedeninin korozyon yani paslanma olduğunu ve korozyonla mücadele etmenin yolunun da su yalıtımı yaptırmak olduğunu paylaştık”  şeklinde konuştu.

Fuar ziyaretçilerinin BİTÜDER standına yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Burhan Karahan, “Her geçen yıl tüketicilerin su yalıtımı ile ilgili bilinçlerinin yükseldiğini görmek bizi son derece mutlu ediyor. İnanıyorum ki artan bilinç sayesinde su yalıtımı yapılmış binaların sayısı hızla artacak ve bu sayede ülke olarak korozyon nedeniyle büyük kayıplar yaşadığımız depremlerin olumsuz etkilerinden kurtulmuş olacağız” dedi.

Fuar boyunca ziyaretçilerine standartlara uygun, CE belgeli ürünler ve doğru işçilik konusunda detaylı bilgi veren BİTÜDER, su yalıtımı ile ilgili merak edilen tüm soruları da cevapladı. Bu yıl sektör profesyonellerine de su yalıtımının yeni standardı olan TS 11758-2 hakkında detaylı bilgi sunma fırsatı bulan BİTÜDER temsilcileri, 2012'de yayımlanan Bitümlü Örtülerde Uygulama Kural Standardı'nın su yalıtım detaylarını ve şartnameleri nasıl şekillendireceği konusunda ilgilileri bilgilendirdi. Uygulama Kural Standardı olan tek su yalıtımı ürünü olan bitümlü örtüler, sahip oldukları AB standartları ve CE kalitesi ile diğer su yalıtım malzemelerine kıyasla fark yaratıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BİTÜDER basın toplantısı düzenliyor
  • 12.08.2016 16:54

BİTÜDER basın toplantısı düzenliyor

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dö ...

Su yalıtımı mevzuatında çalışmalar ne durumda? İşte detaylar
  • 08.11.2014 10:55

Su yalıtımı mevzuatında çalışmalar ne durumda? İşte detaylar

Su yalıtım sektörünün standartlarını belirleyecek mevzuat çalışmalarında önemli ...

Yalıtımsız kapalı otoparklar su yalıtımı çözümü!
  • 26.09.2014 11:25

Yalıtımsız kapalı otoparklar su yalıtımı çözümü!

BİTÜDER otoparklarda su yalıtımına dikkat çekerek doğru yöntemler ve malzemelerl ...

Su yalıtımı için seçeceğiniz malzemenin…
  • 26.08.2014 11:16

Su yalıtımı için seçeceğiniz malzemenin…

Yapı güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımı, depreme karşı alınabilecek ...

Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda çürümeye başlıyor!
  • 30.05.2014 11:53

Su yalıtımı olmayan bina 10 yılda çürümeye başlıyor!

Bina güvenliği için hayati önem taşıyan su yalıtımında yaşanan sorunlar, ‘Su Yal ...

BİTÜDER, ‘Güvenli yapılar için standartlara uygunluk şart’
  • 14.05.2014 11:41

BİTÜDER, ‘Güvenli yapılar için standartlara uygunluk şart’

Yapı sektörünün gündeminde, geleceğimizi güven üzerine inşa edecek yapılara imza ...