maritbet girişmaritbet
Beyoğlu, MIPIM 2017 Fuarı’nın gözdesi oldu

Beyoğlu, MIPIM 2017 Fuarı’nın gözdesi oldu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM 2017’de Beyoğlu’nda hayata geçirilen projeler hakkında konuştu.

Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonları arasında yer alan MIPIM 2017'ye 35 yatırımcı ve 47 proje ile katılan Beyoğlu, fuarın gözdesi oldu. Türkiye'nin en büyük projeleri arasında gösterilen Beyoğlu'nun vitrin projeleri Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul, Örnektepe fuar boyunca     1 trilyon dolarlık portföyü olan yabancı yatırımcıların radarına girdi. 

Fuarın ardından MIPIM 2017 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “İşimiz Beyoğlu, Gücümüz Yatırımcılarımız diyerek bu sene MIPIM'e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile katıldık. Tam 35 yatırımcımız ve 47 proje ile MIPIM'de yerimizi aldık ve adeta Beyoğlu çıkarması yaptık. Bu 47 projenin içinde Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul, Örnektepe gibi 6 proje var ki; bu projeler Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alan Beyoğlu'nun vitrin projeleri. Projelerimizin hepsi birbirinden iddialı, birbirinden değerli ve özel. Fuarın ardından büyük bir gururla şunu söyleyebilirim ki 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgilendi.”

Demircan sözlerine şöyle devam etti: “MIPIM'de yabancı yatırımcı için Türkiye'nin hala cazip bir ülke olduğuna yakından tanıklık ettik. Biz de tüm yatırımcılarımızla ülkemizi ve şehrimizi, Beyoğlu'nu en iyi şekilde anlatmaya gayret ettik. İstikrarlı ve güçlü siyasi yapısı ile ülkemizin geleceğine, ekonomik katma değeri, lokasyon avantajları ve geleneksel olana konfor ve fonksiyonellik katan mimari üstünlüğü ile projelerimize güvendiğimizi gösterdik.”

Beyoğlu maketi fuarın ilgi odağı oldu

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu, MIPIM Fuarı'nda ilk kez sergilenen 24  metrekarelik dev maketiyle katıldı. Beyoğlu'nda devam eden ve planlanan projelerin detaylı olarak gösterildiği makette kültür sanat merkezlerinden, alt yapı projelerine, sosyal tesislerden gayrimenkul projelerine kadar orta ve büyük ölçekteki 47 proje yatırımcılara tanıtıldı. 

“Yabancı yatırımcılara toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan 47 proje sunduk”

Beyoğlu'nun yatırım için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Demircan: “Yabancı yatırımcılara toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan 47 ayrı proje sunduk. Bu 47 projenin 6 tanesi tamamen Türkiye'nin prestij projelerinden oluşuyor ve 10 milyar dolar değerinde büyüklüğü var. Yabancıların öncelikle doğrudan gayrimenkul portföyüne yatırım yapmalarını arzuluyoruz.”

MIPIM fuarı sırasında görüşmelerde bulunulan yabancı şirketler arasında Nakheel, Tishman Speyer, Dubai Properties Group LLC, Invesco Real Estate, Hines France, Accorhotels, Aegide Domitys, Aew Europe, Noaho, Y&S Added Value Trading Limited, Carlyle Real Estate Advisors France, Bouygues Construction, Morgan Stanley, Accumulata Immobilien AG, L'IMMOBILIERE ROMANDE IMROSA, Woehr +Bauer GMBH, Credit Suisse, Deka Immobilien GMBH, UBS Fund Management yer alıyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı
  • 19.07.2018 16:25

Ahmet Misbah Demircan Taksim Camisi'ni anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaatı büyük ölçüde tamamlanan ...

Taksim camisinin inşaatında son durum
  • 17.02.2018 12:58

Taksim camisinin inşaatında son durum

Temeli bir yıl önce atılan Taksim'deki caminin taşıyıcıları tamamlanma aşamasına ...

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı
  • 01.12.2017 15:18

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'ndaki çalışmaları anlattı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Ya ...