maritbet girişmaritbet
Bayraktar: Şehirlerdeki 15 milyon konut yenilenmeli

Bayraktar: Şehirlerdeki 15 milyon konut yenilenmeli

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO’nun yaklaşık 4 milyar liralık bir varlığı bulunduğunu belirterek, "Bunun dörtte birini sermaye artırımı şeklinde halka açıyoruz" dedi


 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut GYO'nun yaklaşık 4 milyar liralık bir varlığı bulunduğunu belirterek, "Bunun dörtte birini sermaye artırımı şeklinde halka açıyoruz" dedi.
Bayraktar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nin açılışında, Türkiye'nin bulunduğu parselin dünyanın en önemli parseli olduğunu, bu güzellikleri çok iyi görmek gerektiğini söyledi.
Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) ana işlerinin arazileri alıp geliştirmek ve arsa haline getirerek onları yatırıma dönüştürmek olduğunu anlatan Bayraktar, "Topyekün kalkınmayı gözeterek bunları yapmak lazım. Biz GYO'ları Kurumlar Vergisi'nden, bir takım vergilerden muaf olduğu özelliğini yaparak, küçük düşünerek bunları yaparsak,  bunu alt gelir gruplarına yayamayız" dedi.        
 
Emlak Konut GYO'da bugüne kadar istenilen seviyeye gelmeyişlerinin sebebinin konut edindirme yardımlarının sürecinin uzaması olduğunu ifade eden Bayraktar, "Şu anda gerçekten Emlak Konut GYO'yu kendi işlevine, kendi konumuna getirdik, şimdi de bunu halka açıyoruz. Yaklaşık 4 milyar liralık bir varlığı var, bunun dörtte birini sermaye artırımı şeklinde halka açıyoruz. Bunu kar dağıtımı olarak kullanmayacağız, sermayeye ilave edeceğiz, daha büyük işler yapmak, daha çok istihdam yaratmak için..." diye konuştu.
 
"TÜRKİYE, HASILAT PAYLAŞIMI PROJELERİYLE SINIF ATLADI"
TOKİ'nin arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı projeleriyle Türkiye'nin sınıf atladığını belirten Bayraktar, dünyanın en gelişmiş yerleşim birimleri ve en ileri yapım teknolojilerinin Türkiye'ye taşındığını vurguladı.
Bayraktar, "Bugün adeta 5 yıldızlı tatil köylerinde ne varsa bu sitelerde bunlar vardır" dedi.
İnşaatın yükünün temele bindiğini, inşaatçılığın yükünün ise müteahhitlerin omuzlarında olduğunu söyleyen Bayraktar, "Müteahhitlik dünyanın en zor işidir. Biz müteahhitlerle hep mücadele, belkide kavga halindeyiz ama dünyanın en zor işini yaptığını da kabul etmek lazım. Bugün Türkiye'yi dünyaya taşımışlarsa bugün Türk müteahhitleri 100 milyar dolarlık bir dış hacmi Türkiye'ye taşıma gayreti içerisindeyse bunları alnından öpmek lazım, bunları takdir, tebrik etmek lazım ve bunlara yardım etmek lazım" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE AVRUPA'NIN ELİNDEN TUTMAK MECBURİYETİNDEDİR"
Türkiye'nin Avrupa'ya yardım etmek, Avrupa'nın elinden tutmak mecburiyetinde olduğunu ifade eden Bayraktar, Avrupa'nın statik hale geldiğini ve kafasının meşgul olduğunu, genç Türkiye'nin mutlaka Avrupa'nın gelişmesine destek vermek durumunda olduğunu kaydetti.
Bayraktar, "İnşaat sektöründe edindiğimiz tecrübe inanın Türkiye'yi lider ülke yapma noktasında çok iyi yerlere taşıyacaktır. Bunu biz görüyoruz. TOKİ olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz, heyecanımızı bir gram bile kaybetmedik" dedi.
Erdoğan Bayraktar, TOKİ olarak kıymetli araziler üretmeye ve bunları özel sektöre hasılat paylaşımı şeklinde ihale etmeye devam edeceklerini, Türkiye'nin konut yapımına çok ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
"BİZİM EN İYİ BİLDİĞİMİZ GÜREŞ BUDUR"
Türkiye'de yaklaşık 14-15 milyon şehir konutunun yenilenmesi gerektiğine işaret eden Bayraktar, köylerdeki salaş yapıların da yenilemek gerektiğini, yılda yaklaşık 600 bin yeni konuta ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Bayraktar, "Bu sektörün çok daha pratikleşmesi, basit organizasyonlar çok daha büyük işler yapması lazım. Bürokrasiye takılmadan yasaları daha da basitleştirerek bu sektörü en ileriye taşıyacağız. Çünkü bizim en iyi bildiğimiz güreş budur" dedi.
 
Şu anda ihtiyacın yüzde 12'sini yaptıklarını söyleyen Bayraktar, "Yoksul grubun ev alacak parası yok. Biz onlar için bu sektörün içerisindeyiz. Fiyatları aşağı çekmek için, kayıt dışı ekonomiyi önlemek için, özel sektörün gitmediği, Silopi'ye, İpsala'ya, Iğdır'a gitmediği için  bu sektörün içindeyiz. Devlet önemli işlerde düzenleyici olmak zorundadır. Sosyal devlet olma görevimizi sürdürmek için sektörle olmaya devam edeceğiz. Özel sektörün yaptığı işlere hiç bulaşmayacağız, özel sektörün önünü açmak için elimizden geleni mutlaka yapacağız" diye konuştu.
Bayraktar, TOKİ'nin yaptığı 430 bin konutun 800 bin kişilik istihdam, 20 milyar liralık yatırım demek olduğunu belirtti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz