maritbet girişmaritbet
BAU 2017 Fuarı, 16-21 Ocak'ta düzenlenecek

BAU 2017 Fuarı, 16-21 Ocak'ta düzenlenecek

BAU 2017 Fuarı, Münih'te inşaat sektörünün profesyonel firmalarına kapılarını açacak.

BAU 2017 Yapı ve İnşaat Fuarı, 16-21 Ocak 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek. Avrupa'nın prestijli yapı ve inşaat fuarı olan BAU, inşaat sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olma özelliği taşıyor. BAU 2017 yapı ve inşaat fuarında, Türkiye'den yenilikçi 50 firma ürünlerini sergileyecek.

BAU Fuarı Kurumsal İletişim Müdürü Benjamin Büttner, 185 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek BAU 2017'ye 2 binden fazla katılımcı firma ve 250 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi beklediklerini söyledi. BAU 2017'nin odağında dört anahtar tema olduğunu belirten Büttner, bu temaların 'dijital dizayn, inşaat ve yönetim', 'akıllı cepheler', '2020 yaşam ve inşaat' ve 'akıllı binalar' olduğunu vurguladı. BAU 2015'e Almanya'dan bin 378, yurtdşından 637 firmanın katıldığını hatırlatan Büttner, fuara toplam 251 bin 200 profesyonel ziyaretçinin geldiğini aktardı. Büttner, Türkiye'nin BAU 2015'e en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 4'üncü olduğunu bildirdi. Büttner, BAU ziyaretçilerinin yüzde 37'sini kalifiye işçiler, yüzde 30'unu ticaret, yüzde 26'sını planlamacılar, yüzde 4'ünü genç yetenekler ve yüzde 3'ünü yatırımcıların oluşturduğunun altını çizdi.

Fuara Türkiye'den 50 firmanın katılacağını dile getiren Büttner, Türk firmalarının  yenilikçi ürünlerini tüm dünyaya tanıtacaklarını ve sektördeki son gelişmeleri yakından takip edeceklerini kaydetti. BAU'yu ziyaret etmek için yedi iyi neden olduğunu belirten Büttner, söz konusu yedi nedeni şöyle sıraladı: “Pazar liderlerinden ve markalardan benzersiz katılım. Bütün önemli sektörler, ürünler ve malzemeler tek bir yerde. Mimarlar ve mühendisler için dünyanın en büyük fuarı. Forumlar ve özel gösterilerde inşaatın geleceği. Planlama, yapım ve tasarımla ilgili bütün taraflar arasında diyalog. Münih Mıknatıs – kalbi olan bir metropol.”

"50 bina gece ziyarete açılacak"

BAU Fuarı Proje Müdürü Matthias Strauss ise, katılımcı açısından BAU 2017'nin dolduğunu belirterek, 2019 yılında düzenleyecekleri fuara iki salon daha ekleyeceklerini söyledi. Fuar kapsamında “Mimarinin Uzun Gecesi” konsepti ile Münih'te bulunan 50 binayı özel turlar düzenleyerek gezdireceklerine dikkat çeken Strauss, “Münih'te bulunan özel ışıklandırılmış 50 binayı BAU katılımcıları ve ziyaretçilerine gezdireceğiz. 20 Ocak'ta düzenleyeceğimiz turları akşam 19:00-00:00 saatleri arasında gerçekleştireceğiz. Mimariyle ilgilinen en az 30 bin kişinin bu turlara katılmasını bekliyoruz” dedi.

Strauss, fuarda yapı sektörünün geleceğinin, düzenlenecek olan forumlarda masaya yatırılacağını belirtti. Son yıllarda Almanya inşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini aktaran Strauss, sektörün bu yılın sonunda yüzde 3 büyüyeceğini bildirdi. Strauss, artan nüfusa bağlı olarak Almanya'da her yıl 400 bin konuta ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Fuarda sergilenecek ana konular …

Alüminyum - Alüminyum işleme profiller, sistemleri, cephe, tente sistemleri, pencereler, kapılar / girişler / çerçeveler, makineler / aletler, Kimyasal Yapı Ürünleri - sıvalar / vernikler / boyalar, yapıştırıcılar, izolasyon malzemeleri, sızdırmazlık ürünleri, yapı araçları, BAU IT - inşaat için yazılım ve donanım, Zemin Kaplamaları - elastik, tekstil, katı, Hizmetler, Enerji / Solar Technology - fotovoltaik, güneş-termal, klima / havalandırma teknolojisi, ısıtma teknolojisi, Bina Otomasyon / Kontrol Sistemleri, Cam - Cam yapı malzemeleri, cam cepheler / yapılar, folyolar, Ahşap / Plastik - ahşap / plastik malzemeler, iç işleri, ahşap yapı, Geleceğe yatırım - Forum, dernekler, genç şirketler, Fayans / Seramik - fayans, seramik, sıhhi tesisat / teknoloji, aksesuarlar, Taş / Cast Taş, Kilitler / Parçaları / Güvenlik - kilitler, silindirler, bağlantı parçaları, anti-saldırı sistemleri, erişim kontrol sistemleri, Çelik / Paslanmaz Çelik / Çinko / Bakır - çelik işleme profiller, sistemleri, cephe, tente sistemleri, kapı / kapılar / çerçeveler, makineler / aletler, Taşlar / Topraklar - taşlar / topraklar, kireç-kum tuğla, beton, kuru inşaat, prefabrik yapı, yalıtım malzemeleri, sıvalar, şaplar, Kapı / Park Sistemleri - kapı sistemleri, otopark sistemleri, sürücü teknolojisi, kapı / kapılar / çerçeveleri, Kapılar ve Pencereler - ahşap, plastik, cam, alüminyum, panjur, tente sistemleri, Tuğlalar / Çatı inşaat - tuğla, kiremit, baca malzemeleri, çatı kaplama malzemeleri, çatı pencereleri

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...