maritbet girişmaritbet
Batıda adeta yeni bir İstanbul şehri doğuyor

Batıda adeta yeni bir İstanbul şehri doğuyor

Beylikdüzü, Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt dosyası... Bölgedeki gelişmeler ve projeler haberin detayında...

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

Beylikdüzü, Bahçeşehir, Ispartakule ve Esenyurt hızlı gelişme potansiyeliyle çekim merkezi oldu. Planlı ve düzenli gelişimini sürdüren sözkonusu yerler, ulaşım imkanlarının artmasıyla birlikte adeta İstanbul'a yapışık yeni bir İstanbul gibi yaşayacak. Yeni projelerin ardı ardına açıklandığı bölgede nüfüs hızla artıyor. Metrekare bazında hem en ucuz hem de en nitelikli satılık ve kiralık dairelerin bulunabildiği bu bölgeler, Zeytinburnu, Şirinevler, Bahçelievler gibi yerlerdeki niteliksiz konutlarını değiştirmek isteyenlerin akınına uğruyor. Hem bu nüfus hareketi hem de merkezde artık büyük ve imarlı arsa bulunamaması nedeniyle, konut ve AVM üreticilerini de bu bölgeye çekiyor. Bu hareketlilik 'Şehrin Batı yakasında birşeyler oluyor' diye düşündürüyor. Çünkü Batıda adeta bir İstanbul şehri daha doğuyor. İşte bu yeni şehrin yerleşim yerlerindeki hareketlilik ve fiyat seviyeleri...

BAHÇEŞEHİR-İSPARTAKULE
Bugün satılabilir fiyatlı konutlar üretilebilecek, merkeze göre daha ucuz maliyetleri arsaların bulunduğu bölgelerin başında gelen Bahçeşehir ve Ispartakule'de firmalar, bu yıl en az 7 bin konut üretecek.
 
Soyak İnşaat, Kuzey Bahçeşehir olarak tanımlanan bölgede 4 bin konuttan oluşan bir projeye start verecek. Avrupa Konutları'nı yapan Artaş-Öztaş-Doğu ortak girişimi de bölgeye taşınıyor. İhlas Holding Bizimevler 3 projesine başladı, dördüncü proje de yolda. Gül-Keleşoğlu-Negiş-Akbulut ortaklığı 615 daire ile bir alışveriş merkezi ve hastane bloğundan oluşan karma bir projeye başlayacak. Halen 25 binin üzerinde konut bulunan bölgede bunların haricinde 9 bin konutun yapımı da devam ediyor.
 
Bahçeşehir'de kiralık daire fiyatları 1+1 daireler için 650 ile 750 TL, 2+1 daireler için 850- bin 100 TL, 3+1 daireler için bin ile bin 400 TL aralığında seyrediyor. Ispartakule'de ise 1+1 daireler 500 ile 650 TL, 2+1 daireler 650 ile 750 TL, 3+1 daireler için 750 ile 800 TL, 4+1 daireler için de 800-bin TL arasında kira isteniyor.
 
Emlakçılar uzunca bir dönem durgun geçen iki el piyasasının son 7-8 aydır hareketlendiğini söyledi. İkinci el konut fiyatlarının yeni projelere kıyasla daha uygun satıldığını belirten emlakçılar, yeni ev sahibi olmak isteyenlerin bazılarının ikinci el piyasadan daire alarak tadilat yaptıklarını açıkladı.

BEYLİKDÜZÜ
İstanbul'un yeni ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü kriz döneminde dahi konut projelerin hız kesmeden devam ettiği bölgelerin başında geliyor. İstanbul'un uç merkezinde olması ve ulaşım altyapısındaki yetersizlikler nedeniyle bir dönem yüz çevrilen Beylikdüzü şimdi bir alt merkez haline dönüştü. Nüfusu hızla artarak 250 binin üzerine çıktı. Özellikle Silivri, Çerkezköy ve Hadımköy'deki sanayi ve lojistik alanlarına yakın olması buradaki konut projelerini cazip kıldı. Bu bölgelerde çalışan mavi yakalılar beyaz yakalılar ve üst düzey yöneticilerin de burada yaşamayı tercih etmesi, bölgede her gelir grubuna yönelik konut projelerinin yükselmesini destekledi. Beylikdüzü'nde E5'in sağı solu, Yakuplu ve Gürpınar bölgeleri yeni projelerin yoğunlaştığı alanların başında geliyor.

Bölgedeki 2003 yılından bu yana yaşanan hareketlilik arsa fiyatlarının da dörde katlanmasına neden oldu. Arsaların metrekare fiyatı 300-400 liradan bin 500- bin 800 liraya geldi. Dairelerin metrekare fiyatı ise E5 çevresinde 900 ile bin 500, Yakuplu'da 850 ile 2 bin 500, villaların fiyatı da 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor.
Kira değerleri ise 1+1'lerde 500-600 TL, 2+1'lerde 600-750 TL, 3+1'lerde 700-1000 TL, 4+1'lerde 900-1500 TL seviyelerinde seyrediyor. Emlakçılar 2+1 ve 1+1 daire taleplerinin yoğunlaştığını, yoğun konut stokuna rağmen özellike bu ebattaki daire talebine cevap verilemediğini söyledi.

ESENYURT
Beylikdüzü'ndeki hareketlilikten nasibini alan Esenyurt'ta son belediye başkanının da çalışmaları ile hızla gelişiyor. Son 2 yıldır bölgede inşa edilen konut sayısı 50 bini buldu. İstanbul'un son 10 yılda hızla gelişen Esenyurt bölgesi, Avcılar, Kıraç ve Bahçeşehir'den aldığı mahallelerle yeni bir ilçe olarak doğdu. 2007 sayımına göre, bugün Esenyurt içinde kalan bölgede nüfus, 335 bin olarak tespit edildi. Bölgede bazı yerleşimlerin eski yerler olmasından dolayı satılık ve kiralık fiyatlarında daha geniş bir bant olduğu dikkat çekiyor. Yeni projeler ve lüks binalar fiyatların hızlı yükselmesini sağlamakla birlikte eski yerler hala dar gelirli gruplar için cazibesini sürdürüyor.
Bölgede satılık daire fiyatları: 1+1'ler 55 bin ile 165 bin, 2+1'ler 55 bin ile 100 bin, 3+1'ler 65 bin ile 125 bin, 4+1'ler 95 bin ile 125 bin lira seviyesinde. Kiralık dairelerin fiyatı ise 1+1'lerde 250 ile bin 400 TL, 2+1'lerde 350 ile 800 TL, 3+1'lerde 450 ile bin TL arasında bulunuyor.
 
DEĞİŞİMİN MİMARLARI
BÖLGEYİ NEDEN TERCİH ETTİLER?
Metro, Metrobüs gibi yeni ulaşım yatırımlarını bekleyen bölge, pek çok konut projesini de kendisine çekiyor. İstanbul'da adeta İstanbul'a yapışık yeni bir şehir doğuyor. Peki nasıl bu kadar hızlı bir değişim içinde? Bölgede yatırımı olan dev inşaat firmalarına, bölgeden beklentilerini ve neden burayı tercih ettiklerini sorduk. İşte yanıtları..

SOSYAL YAŞAMI TAMAMLANIYOR
DUMANKAYA - Uğur Dumankaya
"Bahçeşehir rekabetin yoğun olduğu bir bölge. Bir tarafta 850 TL'lik proje varken aynı cadde üzerinde 3 bin liraya da konut var. Aslında rekabetten dolayı fiyat bandının dar alanda olması gerekirdi Bize göre orta vadede çok gelecek vaad eden bir yer, onun alternatifi  Halkalı, Avcılar tarafı görünüyor ama Bahçeşehir onların da bir derece üstünde. Fiyatlar tüketici için çok cazip seviyelerde. Orta vadede alanların kazançlı olacağı bir yer. Sosyal yaşamı da her geçen gün tamamlıyor, yeni AVM'ler açılıyor, nitelikli insan grupları burada yaşıyorlar, ayrıca metro da gelecek"
 
MARMARAY'IN İLK İSTASYONU
İHLAS İNŞAAT GRUBU- Mehmet Erhan Değerli

"Yeni hizmete giren TEM otoyolu Bahçeşehir-Ispartakule çıkışı ve köprülü kavşağı, projemize ulaşımı hızlandırıyor. Şehrin tüm noktalarına çok kolay ulaşım imkanı sunuyor. Ispartakule gişelerinin yanı sıra, Marmaray projesinin ilk istasyonunun da Ispartakule'de inşa edilecek olması, toplu ulaşım açısından bölgeyi cazip hale getiriyor. İkitelli'ye kadar gelen metro hattının Bizim Evler'in de içinde olduğu bölgeye ulaşmasına yönelik etüd çalışmaları devam ediyor"
 
MARKA PROJELER YÜKSELECEK
AYDINLI GRUP - Taner Çerçi

"Esenyurt lokasyon olarak yıllarca atıl kalmış bir yerdi. Ana arterlere bu kadar yakın atıl bir bölge olarak burada çok ciddi bir potansiyel gördük. Buradaki mevcut maliyet oranlarını çıkarınca çok mantıklı bir bölge olduğu ortaya çıktı. Büyük parsel arsaların olması da bölgenin yakın gelecekte kurumsal projelere uygunluğundan dolayı bölgedeki genel konut kalitesi ve fiyatların daha yukarı gideceğini düşündük. Yakın bir süreçte Esenyurt'u Batı Ataşehir gibi tamamen marka projelerin yükseldiği bir lokasyon olarak görebileceğiz."

EN HIZLI GELİŞEN YER
TULİP GAYRİMENKUL - Gül Küsefoğlu

"Bahçeşehir-Ispartakule, konum olarak Batı İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesinde yer alıyor. İstanbul'un Büyükçekmece'ye kadar yoğun bir yerleşimle genişlediğini göz önüne alırsak, burası hem Maslak hem de Büyükçekmece'ye kadar uzanan geniş bir bölgenin tam merkezinde yer almaktadır. Bununla birlikte şehircilik anlayışı olarak da çok düzgün planlanmış bir bölge olma özelliğini de taşıdığı için tercih ettik. Bununla birlikte, Bahçeşehir ve Ispartakule'nin sürekli gelişmekte olması, düzgün bir şehircilik anlayışının yerleşmiş olması ve Büyükçekmece'ye kadar geniş bir alanın merkezinde olması dolayısıyla, bölge olarak yoğun bir nüfusu buraya çekmeye devam etmesi kaçınılmaz."
 
 
ESENYURT GÖÇ ALIYOR
ÖZYURTLAR İNŞAAT - Tamer Özyurt

"Esenyurt'u biz tanıyoruz  Esenyurt da bizi çok iyi tanıyor. Esenyurt ilçe olmasından ve yerel yönetimin olağanüstü faaliyetleri ile çok hızlı gelişen bir bölge haline geldi. Önümüzdeki yıl çok daha gelişecek ve İstanbul'un birçok bölgesinden gelenlerin yerleşeceği bir yaşam alanı olacak. Orta ve alt gelir düzeyine sahip olan bölge zaman içinde modern profiller ile E-5 ve E-6'ya, havaalanına yakın olması, eğitim kurumlarının ve hastanelerin mevcut olması, park ve yeşil alanlarının sayısal ve alan olarak büyüklüğü gibi nedenlerle bölgede cazibe merkezi olacaktır"
 
 
BÜYÜK ARAZİLERE SAHİP
DEMİR İNŞAAT - Hamit Demir

"Beylikdüzü potansiyel olarak, gerçekten geleceğine inandığımız bir bölge. Bunun en önemli nedeni, Beylikdüzü'nün bölge olarak büyük arazi alanlarına sahip olması.  Bu bize aynı zamanda, projelerimizde sosyal alanlar ve yaşam alanlarını kısıtlamadan, bahçe düzenini de tatmin edici şekilde kurduğumuz konut siteleri yapma imkanı veriyor. Diğer bölgelerde yapılanma büyük ölçüde tamamlandı, Beylikdüzü ise çok avantajlı. Hayalinizdeki projeyi, burada hayata geçirebiliyorsunuz. Bunun yanında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da belirttiği gibi, yakın zamanda bu bölgede metrobüs ve metro oluşumu sağlanacak. Böylelikle Beylikdüzü'nün yaşam cazibesi de artacak"
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz