maritbet girişmaritbet
Basmane'de inşaat ekimde başlıyor!

Basmane'de inşaat ekimde başlıyor!

Basmane Çukuru’nda, davalar bitmeden inşaata başlanamayacağı yönündeki iddiaya Folkart’tan cevap geldi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Basmane Çukuru adıyla bilinen alana ilişkin Güçbirliği'nin ihale ve TMSF onayının iptali için açtığı davalarda mahkemenin yürütmeyi durdurma talebini reddettiğini, alanda temmuzda şantiye kurulacağını, ekimde de inşaata başlanacağını açıkladı. 

Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu'nun "davalar bitmeden temel atılamaz" yönündeki iddiasının ardından yazılı açıklama yapan Mesut Sancak, ihale ve TMSF onayıyla ilgili Güçbirliği Holding'in İstanbul 5. İdare ve İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne açtığı davaların birleştirildiğini ve İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma talebini reddettiğini bildirdi. Açıklamasında Kemal Zorlu'yu adını vermeden eleştiren Sancak, "Bazı kişilerin davanın bu somut ve belirleyici seyrinden habersizmiş gibi açıklama yapmasını 'anlayışla' karşılayamadıklarını" dile getirdi.

Mesut Sancak
Mesut Sancak

YANILTMAK ŞIK OLMADI

Sancak, "İzmir'in geleceği için 'utanç' ön adını almış bir çukurdan yola çıkılıp, Avrupa'nın en önemlisi olma, dünyanın ise ilk yirmi projesi arasına girme iddiası taşıyan bir işi hayata geçirmeye yönelik adım atılırken; doğruları tam söylemeyerek, kamuoyunu yanıltmak, hiç şık durmadı" dedi. Muhataplarının TMSF ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu, iki kurum ile de saygı ve devlet ciddiyetine yakışacak nitelikte bir iletişim içinde olduklarını belirten Sancak, yürütmeyi durdurma talebinin rededilmesiyle, projenin önünün tamamen açıldığını, temmuzda tapu işlemlerinin tamamlanacağını, arsada şantiyenin kurulacağını, Folkart ekiplerinin de sahaya ineceğini açıkladı. Sancak, tartışmalardan uzak durmayı tercih ettiklerini söyledi. Mesut Sancak, Rekabet Kurumu'nun Basmane'ye yaklaşımıyla ilgili, hiçbir sorun bulunmadığını belirterek, "Folkart, TMSF'nin açtığı üçüncü ihaleyi layıkıyla kazanmıştır. Keşke başka İzmirli kurumlar da birlikte bu ihaleye katılarak, bu yarışın içine girseydiler" dedi.

FOLKART'A LÜTUF DEĞİL

Bazı kişiler tarafından Basmane Çukuru'nun Folkart'a sunulan bir lütufmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Sancak, bunun büyük bir haksızlık olduğunu belirtti. Sancak, konsorsiyum ile yola çıkıldığını, ama süreç içinde el sıkışarak dostça ayrıldıklarını, ortakların bu kararı birlikte verdiklerini belirtti. Sancak, "Sonuçta bir yanıyla ticari olarak ilerleyen süreçteyiz. İnsanların kendilerini ilgilendirmeyen konuda yorum yapmaları şık olmuyor" dedi. Basmane Çukuru'ndaki yeni projede, 'kamu menfaati' ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Sancak, amaçlarının geçmişi yargılamak olmadığını, ancak Folkart'ın Basmane'de hayata geçirmek istediği projede, kamu menfaatinin geçmişe oranla artmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kemal Zorlu'nun "Nasıl 5 bin kişiye istihdam sağlayacak" sözlerine de yanıt veren Sancak, "Bu sözleri gülümseyerek karşılıyoruz. Şurası bir gerçek ki, inşaat süresinde bu projede minimum beş bin kişi çalışacaktır. Bu rakam abartılı değildir. Bu tür büyük projeler için doğal bir istihdam rakamıdır. Projenin başlangıcında 750 milyon TL'lik yatırım tutarı açıklamıştık. Ama en mükemmelini, en güzelini, en iyisini, en estetik olanı, en kalitelisini ve gerçekten dünya çapında dikkat çekecek bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Maliyetimiz bu nedenle artış gösterdi. TMSF'ye ödenecek 80 milyon dolar arsa maliyeti dahil, ortaya toplam 320 milyon dolar civarında bir rakam çıkıyor. Yani toplam yatırım tutarının, 900 milyon TL'yi de geçeceği anlaşılıyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı
  • 15.12.2021 09:41

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışmalarını sürdüren Folkart, yu ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"
  • 15.10.2018 14:31

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"

Folkart'ın iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımıcısı Maşallah Mutlu, şirk ...