maritbet girişmaritbet
Basın Ekspres Yolu kentsel dönüşümle gelişiyor

Basın Ekspres Yolu kentsel dönüşümle gelişiyor

MOD Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, Basın Ekspres Yolu ve çevresinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Basın Ekspres Yolu'nda konut, eğitim kurumu, sağlık kuruluşu ve ofis olmak üzere birçok  projeye imza atan ve bölgede halihazırda MOD Bahçelievler projesini geliştiren MOD Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, özellikle son yıllarda hızla değer kazanan Basın Ekspres Yolu ve çevresinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

MOD Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, yakın zamanlara kadar sanayi bölgesi konumunda bulunan Basın Ekspres Yolu ve çevresinin kentsel dönüşümle hızla geliştiğini, çağdaş kentleşme modeli ve modern ulaşım altyapısıyla İstanbul'un değer kazanan bölgeleri arasına girdiğini kaydediyor. Markalı konut geliştiricilerinin özellikle çocuklu ailelere yönelik konut yapımına önem verdiğini belirten Yirik, 3+1 dairelerin ağırlıkta olduğunu söylüyor. 

Konutların metrekaresi 3.700-12.000 TL

Basın Ekspres Yolu ve çevresinde orta ve üst gelir grubuna seslenen konutların inşa edildiğini ifade eden Yirik, projelerde sosyal imkanların çeşitliliğinin göze çarptığını, çocuk oyun alanları, yüzme havuzları, spor alanları, kapalı otopark imkanları ve site güvenliğinin yanı sıra geniş peyzaj alanlarının öne çıktığını belirtiyor. Konut arzında 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinin de bölgede kullanıcılar açısından önem taşıdığını söyleyen Yirik, KDV'den arındırılmış fiyatlarla dairelerin metrekaresinin 3.700 ile 12.000 TL aralığında değiştiğini, ortalama fiyatın ise 5.000 TL olduğunu kaydediyor.  

“Fabrika dönüşümü” ideal yerleşim planlaması sağlıyor

Basın Ekspres Yolu'nda uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olarak bölgede yaşanan gelişmelere en başından bugüne tanık olduklarını ifade eden Yirik, gelişimin devam ettiğini, son yıllarda bölgede otel konseptinin de görüldüğünü belirtiyor. Bununla birlikte, bölgede ofis gelişiminin de dikkat çekici olduğunu ifade eden Yirik, geliştirilen birçok projenin karma özellikte olduğunu söylüyor. Gelişimin en önemli dinamiğinin aks üzerinde yer alan sanayi ve fabrika yapılarından kaynaklandığını belirten Yirik, bu durumun arsa talebini karşılamada büyük kolaylık sağladığını söylüyor. Yirik, sanayi yoğun bölgelerde gerçekleştirilen “fabrika dönüşümünün” çağdaş kent yerleşimi oluşturmak açısından en ideal yol olduğunu vurguluyor.

Ulaşım sorunu final aşamasında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres Yolu'nun Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre olacağını söyleyen Yirik, bu sayede bölgeden birçok semte hızlı ulaşımın sağlanacağını kaydediyor. Yirik, hattın hizmete girmesiyle birlikte bölgede konut sektörünün yanı sıra ofis sektörünün de canlanmasını beklediklerini ifade ediyor. 

Kentsel dönüşüm başarısı ve ulaşım ağlarına yakınlığı nedeniyle Basın Ekspres Yolu'nun özellikle konut edinme amacıyla tercih edildiğini belirten Yirik, bölgede çok sayıda arsa arzının bulunmasının ise bölgeyi yatırımcılar açısından cazip kıldığını dile getiriyor. Bölgenin havalimanına yakınlığı ve havaalanı ile E-5 Karayolu'nu bağlayan bir aks çevresinde gelişmesinin bölgedeki yatırımcılar için bir diğer önemli avantaj olduğunu söyleyen Yirik, önümüzdeki dönemde Basın Ekspres Yolu'nun çok daha fazla önem taşıyacağı ve değer kazanacağının altını çiziyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MOD Gayrimenkul'den Frankfurt’a 2. proje geliyor
  • 02.11.2017 10:44

MOD Gayrimenkul'den Frankfurt’a 2. proje geliyor

MOD Gayrimenkul, Avrupa’nın yeni finans merkezi olacağı öngörülen Frankfurt’ta 1 ...

Basın Ekspres Yolu kentsel dönüşümle gelişiyor
  • 07.08.2017 11:07

Basın Ekspres Yolu kentsel dönüşümle gelişiyor

MOD Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Yirik, Basın Ekspres Yolu ve çev ...

MOD Gayrimenkul’den Bahçelievler’e iki proje!
  • 24.07.2017 12:29

MOD Gayrimenkul’den Bahçelievler’e iki proje!

MOD Gayrimenkul, Bahçelievler’de 300 home ofisten oluşan MOD Ekspres ve 300 konu ...

MOD Bahçelievler'de dairelerin yüzde 45'i satıldı
  • 04.07.2017 10:43

MOD Bahçelievler'de dairelerin yüzde 45'i satıldı

MOD Gayrimenkul tarafından Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirilen Mod Bahç ...

MOD Bahçelievler, sosyal donatı alanları ile dikkat çekiyor
  • 06.06.2017 11:34

MOD Bahçelievler, sosyal donatı alanları ile dikkat çekiyor

MOD Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen MOD Bahçelievler’in sosyal imkanları ...

MOD Bahçelievler'de lansmana özel yüzde 10 indirim!
  • 29.05.2017 10:49

MOD Bahçelievler'de lansmana özel yüzde 10 indirim!

MOD Bahçelievler projesinin tüm dairelerinde biri salona, diğeri yatak odasına a ...