maritbet girişmaritbet
Başarır İnşaat kentsel dönüşüme yoğunlaşıyor

Başarır İnşaat kentsel dönüşüme yoğunlaşıyor

Kurtköy ve Kartal’da projeler üreten Başarır İnşaat, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi ile başladığı kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verecek.

Helenium markası ile on yıldan bu yana projeler üreten Başarır İnşaat, nitelikli arsaların yer aldığı kentsel dönüşüm bölgelerine yoğunlaşacak. Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, niteliği yüksek arsalarda proje geliştireceklerini dile getirdi.

Fikirtepe'de uzun zamandan bu yana çalışmalarını yürüttükleri 15 bin 500 metrekare arsa üzerinde artık sona yaklaştıklarını kaydeden Başarır, “Fikirtepe'den sonra Bağdat Caddesi'nde de proje geliştiriyoruz. Fikirtepe'de 380 kadar hak sahibi var. Yüzde 90'dan fazlası ile anlaştık. Kalanlarını bakanlık eliyle kamulaştıracağız ya da anlaşacağız. Haziran-Eylül döneminde satışa çıkmayı planlıyoruz. 180 milyon lira kadar yatırım yaparak 250 milyon lira ciro edinmeyi hedefliyoruz. 120 bin metrekare inşaat alanı, 60 bin metrekare satılabilir alan olacak. 800 konut inşa etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bağdat Caddesi'nde işler başladı 

Kentsel dönüşüme Bağdat Caddesi'nde de devam ettiklerini söyleyen Başarır, “Prosedürler ağır işliyor. Bir yıldan beri hak sahipleri ile görüşerek karar aşamasına geldik. Cadde üzerinde 8 tane dönüşüm projemiz olacak. Binaları tek tek yıkıp yapıyoruz. İlk binayı bir ay önce yıktık. Diğerlerinin de şantiyesi kuruldu” dedi.

Bağdat Caddesi'nde projelerin kat karşılığı geliştirildiğini ve oranların çok yüksek olduğunu belirten Başarır, “Biz yüzde 65 ile 75 arasındaki oranlarda anlaştık. Arsa sahiplerinin yüksek oranlarını yükseltmesi fiyatların artışından başka bir şeye yaramıyor. Başka çare yok çünkü. Bizim görüşmelere başladığımız bir yıllık dönemde Bağdat Caddesi'nde fiyatlar yüzde 60-70 oranında arttı. Lokasyona göre metrekare birim fiyatları 15 bin dolara kadar yükseliyor. Sahilde ve cadde üzerinde fiyatlar daha da artıyor. Müteahhidin kar marjı bu aralıkta azalıyor” şeklinde konuştu. 

Helenium Boutique İletişim Bilgileri;

Web: http://www.heleniumboutique.com/
Telefon: (0216) 702 10 00

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başarır İnşaat'tan konut alım tavsiyesi!
  • 11.03.2015 11:14

Başarır İnşaat'tan konut alım tavsiyesi!

İnşaattaki maliyetlerin fiyatlara yansıyacağı beklentisi, konut alımlarını teşvi ...

Başarır İnşaat nitelikli arsa uğruna kentsel dönüşüm yapacak
  • 11.03.2015 11:07

Başarır İnşaat nitelikli arsa uğruna kentsel dönüşüm yapacak

İnşaatın temel hammaddesi arsa temini için Başarır İnşaat, kentsel dönüşüm proje ...

Başarır İnşaat kentsel dönüşüme yoğunlaşıyor
  • 11.03.2015 10:32

Başarır İnşaat kentsel dönüşüme yoğunlaşıyor

Kurtköy ve Kartal’da projeler üreten Başarır İnşaat, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi ...

Başarır İnşaat Cezayir'e konut yapacak!
  • 16.05.2012 10:26

Başarır İnşaat Cezayir'e konut yapacak!

Helenium serisi ile tanınan Başarır İnşaat, bu yıl içinde Kurtköy'de 2 yeni proj ...