maritbet girişmaritbet
Balıkesir’e ‘asrın projeleri’ geliyor!

Balıkesir’e ‘asrın projeleri’ geliyor!

Ahmet Edip Uğur, Bandırma’ya yapılması planlanan liman ve organize sanayi projesinin bölge için ‘asrın projesi’ niteliği taşıyacağını söyledi.

Bandırma'ya yapılması planlanan liman ve organize sanayi projesinin bölge için ‘asrın projesi' niteliği taşıyacağını söyleyen Başkan Uğur, “Yatırımların meyvesini almaya başlıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısında Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Danışma meclislerini, fikir alış verişlerinin yapıldığı görüşlerin dile getirildiği 'dayanışma' meclisleri olarak niteleyen Başkan Uğur, Balıkesir'in AK Parti hükümetleri döneminde bölge olarak büyük kazançlar elde ettiğini belirtti. Balıkesir'de hayal edip yaptıkları projelerin şimdi meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Başkan Uğur, Bandırma'ya yapılması planlanan liman ve organize sanayi projesi gerçekleştiğinde bölgenin "asrın projesi" niteliği taşıyacağını, buradan elde edilecek 15-20 milyar dolarlık yatırım ile ülke ekonomisindeki cari açığın da ciddi oranda karşılanacağının altını çizdi. Başkan uğur, ayrıca Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın tamamlandığında Çamlık Projesiyle ilgili çalışmaların başlayacağını, 2018 yılında Çay Deresi'nden Çamlık'a teleferik ile çıkılacağını bildirdi. Büyükşehirlerin büyük proje olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, "Büyükşehir büyük proje, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın projesi. Nüfusu 750 binin üzerinde olan iller Büyükşehir oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle BASKİ'yi kurduk. Birçok faaliyetlerimizin dışında 9 ilçemizin arıtma suyu tesisi projelerini tamamladık, ihaleye çıkıyoruz. Nisanmayıs aylarında hepsinin temelini birlikte atacağız. Marmara Adası atık suyu 14 Nisan'da yer tesliminden sonra temelini atacağız. Havran (yer teslimi oldu sözleşme aşamasında), Balya, Bigadiç, Gönen, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk, Kepsut, bunların atık su arıtma tesisi projeleri hazır, finansmanı hazır, ihaleye çıkıyoruz. Bunların toplam maliyeti 142 milyon 622 bin lira" diye konuştu. Başkan Uğur, uzun zamandan beri üzerinde ısrarla durduğu Ayvalık ilçesindeki Cunda Köprüsü'nün 12 Nisan Salı günü ihaleye çıkacağını, 210 gün olan ihale iş süreli köprünün 2016 yılı içerisinde 120 metre kanal açılıp tamamlanacağını söyledi.

HAVAALANI MÜJDESİ

Bu arada, Başkan Uğur Balıkesir merkeze yapılacak yeni havaalanı ile ilgili de çalışmaların sona doğru hızla ilerlediğini bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan aldığı bilgiyi aktaran Başkan Uğur, Bakanlığın yatırım programında yer alan Balıkesir Havaalanı'nın 480 dönümlük alanda bağımsız, modern bir havaalanı olacağını kaydetti. Uzun zamandan beri üzerinde ısrarla durduğu Ayvalık ilçesindeki Cunda Köprüsü'nün bugün ihaleye çıkacağını belirten Başkan Uğur, 10 gün olan ihale iş süreli köprünün 2016 yılı içerisinde 120 metre kanal açılıp tamamlanacağını söyledi. Başkan Uğur, ekim ayında Çay Deresi'nin 1. etap çalışmasını tamamlayıp 2. etap çalışmasına geçileceğini de ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı
  • 15.03.2017 15:05

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM 2017'de yeni projel ...

Ahmet Edip Uğur 'Balıkesir'de yeni projeler yolda'
  • 10.03.2015 23:16

Ahmet Edip Uğur 'Balıkesir'de yeni projeler yolda'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM'de kent için yapıla ...

Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti!
  • 22.03.2017 08:11

Balıkesir 1,5 yılda 2 milyar TL'lik yatırım çekti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, girişimcilerin tercih ett ...

‘Yatırımcıları ve turistleri Balıkesir’e davet ediyoruz’
  • 15.03.2017 16:14

‘Yatırımcıları ve turistleri Balıkesir’e davet ediyoruz’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM 2017 fuarında yeni ...

Bandırma Tematik Parkı için çalışmalar başladı!
  • 04.12.2016 11:13

Bandırma Tematik Parkı için çalışmalar başladı!

Balıkesir Bandırma'da yapılacak olan tematik park için tasarım yarışması duyurul ...

Balıkesir Toplu Konut A.Ş'den 110 milyon liralık proje
  • 04.09.2016 13:03

Balıkesir Toplu Konut A.Ş'den 110 milyon liralık proje

BALTOK tarafından Çay Deresi rekreasyon alanı karşısına yapılması planlanan konu ...