maritbet girişmaritbet
Bakırköy'ün çehresini yeni yatırımlar değiştiriyor

Bakırköy'ün çehresini yeni yatırımlar değiştiriyor

Şehrin merkezinde yer alan ve tüm lokasyonlara olan yakın konumuyla dikkat çeken Bakırköy'ün çehresi değişiyor

Bizans döneminde askeri ve siyasi bir konumda olan Bakırköy, İstanbul'un en eski ilçelerinin başında geliyor. Hepdoman, Jeptimun, Makrohori isimlerinden sonra 1925 yılında Bakırköy adını alan bölge tarihi eser açısından da zengin bir konuma. Fildişi Sarnıcı, Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, Sultan Abdülaziz tarafından inşa ettirilen Çarşı Camisi ve Çeşmesi, Şifa Hamamı bölgenin değerini artıran tarihi yapılar arasında bulunuyor.

1955 yılından itibaren hızlı bir kentleşme sürecine giren Bakırköy 35 kilometrekare alana kurulu. Uzun bir sahil şeridine sahip olan bölge ulaşım açısından da Türkiye'nin lider bölgeleri arasında yer almakta. Çeşitli spor alanlarının yer aldığı bölgede İBB destekli çalışmalarda tüm hızıyla sürüyor. Çırpıcı Şehir Parkı'na komşu olan Bakırköy, Veliefendi Hipodromu'nu da sınırları içerisinde barındırmaktadır. Uzun alışveriş caddesiyle de bölge, İstanbulluların buluşma noktaları arasında yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut GYO başta olmak üzere özel şirketlerinde büyük ilgi gösterdiği Bakırköy, şehrin yeni gayrimenkul başkenti olmaya aday. Ayrıca bölgede, yine özel ve dikkat çeken konut projeleri hayata geçiriliyor.

Bakırköy'ün dikkat çeken konut projeleri

Referans Bakırköy

Halk GYO ve Biskon Yapı ortaklığında inşa edilen ve deniz manzarası görecek şekilde tasarlanan 256 konutluk proje 13 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Konutların yanı sıra ticari birimler ve home ofislerin yer aldığı proje, Galleria AVM, Marmara Forum AVM ve Capacity AVM'nin yanı başında yükseliyor. Proje geniş yeşil alanlarıyla yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

Ottomare Suites

Arap yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği proje Ottoman Gayrimenkul tarafından inşa edilmekte. Muhteşem deniz manzarasıyla her gün farklı bir güzelliğin sunulduğu proje lüks hizmetleriyle de oteli aratmıyor. Proje 360 süitten meydana geliyor.

Dareyn Bakırköy

Güvenilir İnşaat'ın projesi avlulu mimarisiyle dikkat çekiyor. 214 konut ve ticari birimlerin yer aldığı projede metrekare fiyatları ortalama 10 bin lira seviyelerinden başlıyor. Bakırköy Meydanı'na yürüme mesafesinde konumlandırılan proje lüks donatılarıyla ilgi görüyor.

İncirli Konakları

9 bin 750 metrekarelik yeşil alanıyla dikkat çeken ve özel sektörün Bakırköy bölgesinde inşa ettiği özel projelerin başında gelen İncirli Konakları, az katlı mimarisiyle yeşille iç içe bir hayat fırsatı sunuyor. Proje fitness center, yüzme havuzu, güneşlenme terası gibi seçenekler bir arada sunuluyor.

Selenium Ataköy

Aşçıoğlu İnşaat'ın hayata geçirdiği proje 130 milyon dolar yatırım değerine sahip. Atatürk Havalimanı'na çok yakın bir konumda inşa edilen projede 321 konut bulunuyor. Arsa alanı 21 bin metrekare olan Selenium'da bahçe dubleksi ve loft dairelerin yanı sıra normal konutlar da bulunuyor. Bölgenin çehresini değiştiren projede farklı tasarımı ve ultra lüks hizmetleriyle yerli ve yabancıların odak noktası olmuş durumda.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak
  • 13.04.2021 10:01

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplam fiziki ilerlemenin yüzde ...

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı inşaatından son görüntüler
  • 13.04.2021 10:31

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı inşaatından son görüntüler

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı 2022 sonunda açılacak. ...

Bakırköy’ün altın projesi ‘Bakırköy City
  • 05.01.2016 09:45

Bakırköy’ün altın projesi ‘Bakırköy City

Beyaz İnşaat - Göktaşlar Ortak Girişimi ile Bakırköy’de, 200 milyon TL’lik yatır ...

Vita Park Bakırköy örnek daire görselleri yayında
  • 04.01.2014 15:10

Vita Park Bakırköy örnek daire görselleri yayında

Vita Park Bakırköy projesinin örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıy ...

Vita Bakırköy Evleri foto galerisi yayında
  • 04.01.2014 15:05

Vita Bakırköy Evleri foto galerisi yayında

Vita Bakırköy Evleri projesinin foto galerisi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

ABD'li ünlü şarkıcı Halsey, Calabasas'tan ev aldı!
  • 22.01.2021 16:46

ABD'li ünlü şarkıcı Halsey, Calabasas'tan ev aldı!

One Direction grubuyla ünlendikten sonra kariyerini solo olarak sürdüren Liam Pa ...