maritbet girişmaritbet
Bakırköy'de ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış sürüyor

Bakırköy'de ticari gayrimenkul fiyatlarındaki artış sürüyor

Bakırköy'de ticari gayrimenkul fiyatları son bir ayda yüzde 21,8 yükseldi

Hurriyetemlak.com Şubat 2014 Emlak Endeksi'ne göre, Şubat 2014'te İstanbul'da ticari gayrimenkul fiyatlarında artış sürüyor. Öyle ki metrekare ortalama fiyat 4.916 liraya kadar ulaşmış durumda. Kiralık ticari üniteler baz alındığında ise metrekare ortalaması 22 lira seviyesine ulaşıyor.

En çok artış Bakırköy'de

Ticari gayrimenkul fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında Bakırköy geliyor. İlçede son bir ayda ticari gayrimenkul fiyatları yüzde 21,8 artarak metrekaresi 5.657 liraya ulaştı. Bakırköy'deki yıllık artış ise yüzde 43 ortalamasında. Kiralık ticari gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında ise Bakırköy'de metrekare ortalaması 19 lira.

Son bir ayda fiyatı en çok artan ilçeler sıralamasında Bahçelievler, yüzde 10,7 artışla ikinci sırada yer alıyor. Satılıklarda metrekare ortalamasının 3.044 lira olduğu Bahçelievler'de kira ortalaması ise 16 TL/m² olarak belirlendi. Üçüncü sırada ise yüzde 9,1 artışla Kağıthane var. İlçede metrekare ortalama satılık fiyatı 3.274 lira, kiralık fiyatı ise 15 lira.

Beşiktaş rekor kırıyor

Şubat 2014 itibariyle Beşiktaş'ta metrekare ortalaması ilk kez 11.000 lirayı geçmiş durumda. İstanbul'un en pahalı ilçesi olma unvanına sahip Beşiktaş'ta satılık ticari gayrimenkullerin metrekaresi 11.116 lira, kiralıkların metrekaresi ise 42 lira.

 

Yorum Yaz