maritbet girişmaritbet
Bahçekent’te Avrupark yıldızı doğuyor

Bahçekent’te Avrupark yıldızı doğuyor

Emlak Konut GYO’nun Hoşdere’deki 79 bin metrekarelik arsanın üzerine inşa edilecek Avrupark, bölgeye yıldız gibi doğacak.

Yıldız futbolcuları küçük yaşlarda keşfetmesi ile ünlü futbol adamı Mustafa Denizli'nin reklam yüzü olduğu Avrupark Bahçcekent projesinin tanıtımı Çırağan Hotel'indeki törenle yapıldı. Toplantının konuşmalarını Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ve Cihan İnşaat İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır yaparken Avrupark'ın reklam yüzü Mustafa Denizli'de kendine yöneltilen soruları cevapladı.

“120 bin konuta imza atıyoruz”

Avrupark Bahçekent'in tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,  “Emlak Konut olarak yatırımlarımızı büyüterek devam ettiriyoruz. 3.7 milyon metrekare arsa yatırımı yaptık.  Değeri 5 milyar liralık yeni arsa aldık. 2013 yılından itibaren 100 bin bağımsız bölüm açtık. Ruhsat aşamasında olanlarla 120 bin adede ulaşacağız” dedi. Emlak Konut'un 2014 yılında 954 milyon lira kar ettiğini belirten Kurum, “Sadece geçen yıl 10 bin bağımsız bölüm açtık. 2015'te hedefi büyüttük. 12 bin bağımsız bölüm açmayı planlıyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar liralık hedef ve 1.500 bağımsız bölüm öngörüyorduk. Öngörüyü aşarak 2 bin 100 adet bağımsız bölüm sattık” diye konuştu.

Dev Şehir Parkı 50 milyon liraya mal olacak

Emlak Konut olarak hem Bahçekent'te 160 dönümlük, hem de Başakşehir Kayaşehir'de 270 dönümlük şehir park yaptıklarına işaret eden Kurum, bölgenin sosyal donatı alanlarını da inşa ettiklerini belirtti. İbadethaneler, okullar ve parklar ile her türlü sosyal ihtiyacı gözden uzak tutmadıklarının altını çizen Kurum, “Bahçekent'te ve Başakşehir'de hayata geçirdiğimiz şehir parklarında yeşil alan, çocuk oyun alanları, gölet park, elektrikli şarj alanları ve daha birçok sosyal donatı olacak. Bahçekent'te yapılan Dev Şehir Parkı'nın yatırım bedeli 50 milyon lira. Biz burada sürdürülebilir bir park yarattık” açıklamasında bulundu.

Bahçekent'te 6 bin 500 bağımsız bölümün ihalesini yaptıklarını ve inşasına başladıklarını açıklayan Murat Kurum sözlerine şöyle devam etti:

“Bunu toplamda 10 bin bağımsız bölüme çıkaracağız. Burada 40-50 bin nüfus öngörüyoruz. Mega projelerin buraya yakın olması projenin cazibesini artırıyor. Kanal İstanbul, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, dev şehir hastanesi gibi… Bahçekent'te yatırımcı da, konutu alan da, arsa sahibi de satan da kazansın diye yola çıktık. Özel okullar ve sağlık alanları ile her kitleye hitap edecek bir bölge burası. Bugün tanıtımını yaptığımız Avrupark Bahçekent, Emlak Konut'un hasılat paylaşımı ile Cihan İnşaat ve Konut Yapı tarafından inşa ediliyor. Projede 1394 daire ve 86 ticari birim var.”

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...