maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi'nin kimliği, AE Mimarlık emanet!

Bağdat Caddesi'nin kimliği, AE Mimarlık emanet!

Kentsel dönüşümle birlikte en çok tartışılan konulardan biri de Bağdat Caddesi’nin dönüşümden sonra kendine özgü dokusunu kaybedip kaybetmeyeceği.

AE Mimarlık, dünyanın en iyi 4. alışveriş caddesi Bağdat Caddesi'nin kimliğini koruyacak projelere imza atıyor.

Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul'da inşaat çalışmalarının en hızlı yürütüldüğü lokasyonlardan biri; Bağdat Caddesi… Kadıköy'den Maltepe'ye kadar 14 kilometre boyunca uzanan ve yaklaşık 7 kilometrelik kısmına yayılan butikleri, dükkânları ve restoranlarıyla öne çıkarak New York'un ünlü 5th Avenue'su ve Paris'in Şanzelize caddesi ile yarışan, İstanbul'un en elit yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi, artık yüzünü yeniliyor. Bağdat Caddesi'nin kentsel dönüşüm pastasında geniş bir dilimi kaplaması, neredeyse tüm inşaat firmalarının ve hatta başka sektörlerdeki firmaların rotasını da Bağdat Caddesi'ne çevirmesine neden oldu. Ancak yeni oyuncuların da dahil olmasıyla Bağdat Caddesi'nde iş yapan firma sayısı 500'ü bulurken, en çok tartışılan konulardan birisi de Bağdat Caddesi'nin kimliğini koruyup korumayacağı. İstanbul'un sayılı mimarlık ofislerinden biri olan ve 1991 yılından beri Kadıköy'ün mimarı olarak da tanınan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, yıl içerisinde hayata geçirecekleri 75 projeyle Bağdat Caddesi'ni yeniden şekillendiriyor. Kentsel dönüşümün başlamasından bu yana geçen 2 yıllık süreçte 200 parselde kentsel dönüşüm projesine imza atan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Bağdat Caddesi'nin sosyo-kültürel özelliklerini bozmadan yeni projelerini şekillendirdikleri belirterek şu açıklamalarda bulunuyor: “Şu anda 25 farklı firmaya ait projelerin çizimi aynı anda yürüyor. Projelerin devamı da gelecek. Özellikle Kadıköy bölgesine, Anadolu'dan ve İstanbul'un Avrupa yakasından gelen inşaat firmalarının yoğun bir ilgisi bulunuyor. İnşaat sektörüne sürekli yeni firmalar adım atıyor.”

ae mimarlık

Bağdat Caddesi'ne yeni kimlik

Şehrin siluetini korumanın tüm mimarların asli görevi olduğunu belirten Mimar Ahmet Erkurtoğlu, hayata geçirdikleri projelerde estetik kaygılar içerisinde kaybolmadan, binanın işlevselliğini ön plana çıkarıyor. “Günümüzde mimarlık, sadece ‘cephe tasarımı' yönünden ele alınıyor. Oysa bir mimar estetik kadar binanın işlevselliğine de dikkat etmelidir. Her bir metrekareyi doğru değerlendirmelidir. Dışarıdan mükemmel görünen bir yapının işlevselliğinin yanlış çözümlenmesinden dolayı kayıp alanların çok olması, binanın değerini düşüren ve yatırımcıları zarara sokan bir unsurdur. Bu nedenle AE Mimarlık olarak her zaman görselliğin yanında işlevselliği ön planda tuttuğumuz için inşaat firmaları tarafından en çok tercih edilen mimarlık ofislerinden birisiyiz.” açıklamalarında bulunan Erkurtoğlu, Bağdat Caddesi'nin yenilenen yüzüyle eskisinden daha da güzel bir kimliğe bürüneceğini ifade ediyor. Projelerinde parselin büyük bir kısmını yeşil alana muhakkak ayırdıklarını söyleyen Erkurtoğlu, “Kentsel dönüşüm gerçekleşirken Bağdat Caddesi'ni beton yığınına dönüştürmemiz gerekiyor.” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi
  • 04.04.2014 16:10

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkutoğlu, sektörü ve İstanbul'daki mim ...

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!
  • 09.01.2015 17:19

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilecek olan K Reside ...