maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi’nde yabancılara konut satışını arttıracak!

Bağdat Caddesi’nde yabancılara konut satışını arttıracak!

AYİD (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği), yurt dışındaki gayrimenkul fuarlarına katılarak yabancıya konut satışını arttırma kararı aldı.

İnşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulmak amacıyla Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan AYİD, 7 Mart Cumartesi günü yeni yönetim kurulunu belirlemek için genel kurula gitti. Mehmet Sadıkoğlu'nun yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildiği ve 250 üyenin katıldığı genel kurulda, son günlerin gündem maddesi yabancılara konut satışı da mercek altına alınarak konuyla alakalı çözüm önerileri geliştirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AYİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu, “Mütekabiliyet yasasının onanmasından sonra 2014 yılında yabancıya, 17.104 konut satışı gerçekleşti. Ancak satışların gerçekleştiği bölgeler ve satış rakamları incelendiğinde özellikle İstanbul Avrupa yakasında genellikle pahalı olmayan projelere ilgi olduğunu görmekteyiz.” derken, Anadolu yakasının özellikle de Bağdat Caddesi ve çevresinin reklam ve pazarlamasının yeterince yapılmaması nedeniyle yabancıların ilgisinin yok denecek kadar az olduğunu ifade etti. Dünyanın en iyi 4. alışveriş caddesi olan ve kentsel dönüşümün İstanbul'daki merkezi sayılabilecek Bağdat Caddesi'ndeki yabancıya konut satışının hızlanması için AYİD, yurt dışında fuarlara katılacak üyelerine tam destek verecek.

Yurt dışında temsil büroları açılmalı

4 milyar doları bulan yabancıya konut satışını daha da arttırmayı ve Bağdat Caddesi'ni bir çekim alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Mehmet Sadıkoğlu, “Yurtdışındaki gayrimenkul fuarlarına AYİD olarak katılma kararı aldık. Çünkü Anadolu yakasında yabancıya satış hâlâ düşük seviyelerde. Bu yüzden AYİD, hem tanıtım hem de pazarlama adına tüm üyelerine destek verecek.” dedi. 50m2 ve üzerinde kiralanan fuar alanına yapılan 10.000 dolara kadar devlet desteğinin inşaat sektörü adına sevindirici olduğunu söyleyen Mehmet Sadıkoğlu, “Yurtdışındaki alıcıya ilk elden ulaşabilme kabiliyetindeki organizasyonel eksikliğimiz ve buradaki aracılar nedeniyle kaybettiğimiz yüzde 15 civarındaki komisyonlar, önümüzdeki en büyük engel. Devlet bu hususta yurt dışında temsil büroları açarsa inanıyoruz ki hem satışlara hem de ülke reklamı açısından önemli bir katkı olur.” derken, genel kurulda yaptığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “AYİD, Bağdat Caddesini ve çevresini yurt dışında fuarlarda pazarlayacak ve öncelikle üyelerinin ürünlerinin satışı konusunda profesyonel danışmanlık yapacak. Çok kısa zamanda özellikle Kadıköy, yabancıların ilgi odağı olacak ve bu, Maltepe ve Kartal'a da sıçrayacak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi’nde yabancılara konut satışını arttıracak!
  • 19.03.2015 09:48

Bağdat Caddesi’nde yabancılara konut satışını arttıracak!

AYİD (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği), yurt dışındaki gayrimenkul f ...