maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi yeni bir kimliğe kavuşacak!

Bağdat Caddesi yeni bir kimliğe kavuşacak!

Ahmet Erkurtoğlu tarafından 1991 yılında kurulan İstanbul’un sayılı mimarlık ofislerinden AE Mimarlık hayata geçireceği 75 yeni projesini tanıttı.

Hayata geçirdikleri projelerde binanın estetik görüntüsünün yanı sıra işlevselliğini de ön plana çıkaran AE Mimarlık, 75 yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor.   

Kadıköy'ün mimarı olarak da tanınan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı basın toplantısında, kentsel dönüşümle birlikte Bağdat Caddesi'nde hız kazanan inşaat sektörünü de değerlendirildi. Şu an eski ve bilinir olmalarından dolayı Bağdat Caddesi'nin en çok iş yapan mimarlık ofislerinden biri olduklarını ifade eden Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “40 farklı firmaya ait projelerin çizimi aynı anda yürüyor. Projelerin devamı da gelecek.” derken, özellikle Kadıköy bölgesine, Anadolu'dan ve İstanbul'un Avrupa yakasından gelen inşaat firmalarının yoğun bir ilgisi bulunduğuna da dikkat çekti.

Bağdat Caddesi'ni AE Mimarlık şekillendirecek

Yaptıkları projelerin neredeyse yüzde 90'ının Bağdat Caddesi'nde yer aldığını ifade eden Ahmet Erkurtoğlu, sadece Birgen İnşaat'a Bağdat Caddesi'nde 10 proje çizdiklerini de belirtti. Birgen İnşaat, Aydoğan İnşaat, Denizatı Eğitim Kurumları,Yüksel Yapı, Ferko İnşaat, D Yapı, Asce&Kıral, Genç Yapı, Oran İnşaat, Kosifler Yapı, Demirland İnşaat, Çakoğlu İnşaat, Yaman Grup, İnanlar-Uranus Group, Sadıkoğlu İnşaat, TG Yapı, Sur İnşaat, Başarır İnşaat, MSK Hisar İnşaat, Ulusoy İnşaat, TRC İnşaat, A Mimarlık, Kubilay Urhan İnşaat, Merttaş İnşaat, Ak Yapı, KMK Yapı, Kadıoğlu İnşaat, Alker İnşaat, O2K Yapı, DS Yapı, Turuncu Mimarlık, BRT Yapı, Kütük Mermer İnşaat, Ekşioğlu 3F İnşaat, 4K Yapı, Mata Yapı, Ön Yapı, BB Yapı gibi inşaat firmalarıyla çalıştıklarını söyleyen Erkurtoğlu, “Bağdat Caddesi, yaklaşık 10 sene sonra AE Mimarlık'ın hayat verdiği projelerle şekillenmiş olacak.” açıklamalarında bulundu. 

Bağdat Caddesi eskisinden daha güzel olacak!

Toplantıda şehrin siluetini korumanın tüm mimarların asli görevi olduğunu belirten Mimar Ahmet Erkurtoğlu, hayata geçirdikleri projelerde estetik kaygılar içerisinde kaybolmadan, binanın işlevselliğini ön plana çıkarıyor. “Günümüzde mimarlık, sadece ‘cephe tasarımı' yönünden ele alınıyor. Oysa bir mimar estetik kadar binanın işlevselliğine de dikkat etmelidir. Her bir metrekareyi doğru değerlendirmelidir. Dışarıdan mükemmel görünen bir yapının işlevselliğinin yanlış çözümlenmesinden dolayı kayıp alanların çok olması, binanın değerini düşüren ve yatırımcıları zarara sokan bir unsurdur.  Bu nedenle AE Mimarlık olarak her zaman görselliğin yanında işlevselliği ön planda tuttuğumuz için inşaat firmaları tarafından en çok tercih edilen mimarlık ofislerinden birisiyiz.” açıklamalarında bulunan Erkurtoğlu, Bağdat Caddesi'nin yenilenen yüzüyle eskisinden daha da güzel bir kimliğe bürüneceğini ifade ediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi
  • 04.04.2014 16:10

Ahmet Erkutoğlu, İstanbul'daki mimari yapıyı değerlendirdi

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkutoğlu, sektörü ve İstanbul'daki mim ...

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı
  • 10.03.2021 16:19

İnegöl AVM'de LCW Modest mağazası açıldı

Alışverişi sosyal yaşamın merkezine taşıyan İnegöl AVM, LCW Modest markasını bün ...

Arnavutköy'deki Darülaceze için çalışmalar başlıyor
  • 12.05.2018 16:25

Arnavutköy'deki Darülaceze için çalışmalar başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl önce talimatını verdiği yeni Darülac ...

Hangi otele hangi mimari tipi uygun olur?
  • 18.04.2017 15:57

Hangi otele hangi mimari tipi uygun olur?

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, hangi otele hangi mim ...

Bumerang Kartal, tasarımı ile 'bumerang etkisi' yapacak
  • 26.10.2016 09:57

Bumerang Kartal, tasarımı ile 'bumerang etkisi' yapacak

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren AE Mi ...

'Yüzde 90 Çoğunluk Yasası, dönüşüm için önemli'
  • 12.11.2015 09:34

'Yüzde 90 Çoğunluk Yasası, dönüşüm için önemli'

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Yüzde 90 Çoğunluk Ya ...