maritbet girişmaritbet
Bağcılar Pınarkent Sitesi dönüşüme girdi!

Bağcılar Pınarkent Sitesi dönüşüme girdi!

Bağcılar’da bulunan Pınarkent Sitesi’ndeki 172 daireli 6 blok kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Bağcılar'da, Kentsel Dönüşüm Projesi ilçe sakinlerinin desteğiyle devam ediyor. Bu kapsamda depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa etmek için Pınarkent Sitesi'ndeki 172 daireli 6 bloğun yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla yapıldı. Yıkımı gerçekleştirilen dairelerin yerine depreme dayanıklı toplam 338 daire, 338 araçlık otopark ve 5 bin metrekarelik yeşil alan inşa edilecek.

Son yıllarda 6 metro 2 tramvay hattı ile anılan ve cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Bağcılar'da, Kentsel Dönüşüm Projeleri ilçe sakinlerinin desteğiyle devam ediyor. Bu kapsamda depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa etmek için Pınarkent Sitesi'ndeki 172 dairelik 6 bloğun yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla yapıldı. 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programda yaptığı konuşmada Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bilgilendirme, yerinde dönüşüm ilkesi ile yerinde ve zamanında doğru adımlar atılarak, karşılıklı iletişimle devam ettiğini belirtti. Çağırıcı, “Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Projesi için belirlenen temel ilke yerinde dönüşümdür.” dedi. Bağcılar'da 43 bin parsel olduğunu ve bunun 40 binin 500 metrekarenin altında kaldığını hatırlatan Çağırıcı, parsellerin birleştirilerek otoparklı ve asansörlü binalar inşa ettiklerini anlattı. 

Lokman Çağırıcı

“22 AYDAN 18 AYA İNSİN”

İlçenin 22 mahallesinde de projenin devam ettiğini kaydeden Çağırıcı şunları söyledi: “Belediyemiz Başak şirketinde proje üreterek hemşehrilerimize yardım ediyoruz. Bağcılarlıların yüzde 80'i projeyi destekliyor. Konuştuğumuzda yüzde 20' de ikna oluyor. 1999 yılındaki deprem öncesinde inşa edilen daireler 100 bin lira iken, şimdi yapılan konutlar 400-500 bin liraya çıktı. Depremin ne zaman geleceği bilinmez. Depreme karşı tek çözüm yeni ve sağlam binalar inşa etmek. İnşallah, Albayraklar Sitesinin de Kentsel Dönüşüm'e girmesine az bir süre kaldı. Yine Evren Mahallesindeki THY sitesinde de son aşamaya gelindi.'' Bağcılar'ın 6 metro ve 2 tramvay hattıyla anıldığını da ifade eden Çağırıcı, ‘'çevre, yol ve kavşak düzenlemesi ile ilçemiz daha bir güzel oldu. Yine ilçemiz katlı otopark ve pazar yerleri kazandı. Katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum.'' dedi. Başkan Çağırıcı, müteahhitlerden inşaatın tamamlanma süresini 22 aydan 18 aya indirmesini de istedi. 

“YENİDEN GÜVENİLİR YAŞANABİLİR KONUTLAR İNŞA EDİLİYOR”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk  ise depreme karşı alınacak en önemli tedbirin dayanıklı konutlar inşa etmek olduğunu belirtti. Bağcılar'ın 40 yıllık serüvene sahip bir ilçe olduğunu ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu. “Oturanların bu konutlarda belirli hatıraları var. Ancak her an karşı karşıya bulunduğumuz bir deprem gerçeği de var. Bu şartlarda yaşayamayız. Proje kapsamında sosyal, donatı yerleri, güzel mekanlar inşa ediliyor.” 

“NİCE HATIRALARIM VAR”

Evi proje kapsamında yıkılan site sakinlerinden Arif Kesmez, yıkılan evde birçok hatıraları olduğunu anlattı. 30 yıllık binada üç çocuğunu eşiyle birlikte büyüttüğünü belirten inşaatçı Kesmez, “Çok duygulandım. Ancak, deprem gerçeği var. Binamız dayanıksız. Bu yüzden yıkılıp yeniden yapılması gerekiyordu. İnşallah, inşaat tamamladığında 87 metrekarelik dairemin karşılığında 110 metrekarelik bir daireye sahip olacağım. Depreme dayanıklı, asansörlü, otoparklı ve daha güzel bir sitede yaşayacağız.” diyerek duygularını dile getirdi. 

“ASANSÖRLÜ, OTOPARKLI, DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA EDİLECEK”

Yıkımı gerçekleştirilen Yenimahalle'deki Pınarkent Sitesi'ndeki 172 daireli 6 bloğun yerine depreme dayanıklı toplam 338 daire, 338 araçlık otopark ve 5 bin metrekarelik yeşil alan inşa edilecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pınarkent Sitesi'nin 6 bloğu yıkıldı!
  • 11.10.2016 16:57

Pınarkent Sitesi'nin 6 bloğu yıkıldı!

Bağcılar'da yer alan Pınarkent Sitesi'nin 6 bloğu kentsel dönüşüm kapsamında yık ...

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak
  • 11.08.2020 09:07

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak

Kastamonu Acem Hanı'nda kurulacak gastronomi merkezinde bölgenin yöresel lezzetl ...

Bağcılar Pınarkent Sitesi dönüşüme girdi!
  • 11.10.2016 13:42

Bağcılar Pınarkent Sitesi dönüşüme girdi!

Bağcılar’da bulunan Pınarkent Sitesi’ndeki 172 daireli 6 blok kentsel dönüşüm ka ...