maritbet girişmaritbet
Aziz Torun bir kez daha GYODER'in Başkan'ı oldu!

Aziz Torun bir kez daha GYODER'in Başkan'ı oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), bu akşam düzenlenen toplantı ile Aziz Torun’u bir kez daha 'Başkan' olarak belirledi.

ESD - Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki çatı kuruluşu ‘Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı bu akşam gerçekleştirdi.

Taksim'deki Divan İstanbul Otel'de yapılan toplantı ile Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER'in yeni yönetimi belli oldu. 

GYODER'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak uzun süredir görevde bulunan ve yıllardır ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği zirveler, fuarlar, konferanslar, eğitimler ve hazırladığı çok sayıdaki raporlar ile sektörün gelişiminde çok önemli bir rol alan Torun, yeni dönemde de sektör için önemli atılımlarda bulunacaklarını aktardı. Yeni görev döneminde de GYODER'in katkılarını arttırarak sürdüreceğini belirtti. 

Toplantı'da “devlet nezdinde, yurtiçinde ve uluslararası platformlarda Derneğin attığı önemli adımların devamı ve istikrarı adına” Aziz Torun tekrar başkan seçildi. 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Aziz Torun (Başkan) - TORUNLAR GYO, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Ersun Bayraktaroğlu (Başkan Yardımcısı) - PwC, ŞİRKET ORTAĞI
Doç. Dr. Feyzullah Yetgin (Başkan Yardımcısı) - ÇALIK GYG, YK ÜYESİ
Füsun Yılmaz Phillipson (Başkan Yardımcısı) - FYP PROJE GELİŞTİRME, ŞİRKET SAHİBİ
Haluk Sur (Başkan Yardımcısı) – CUSHMAN & WAKEFIELD, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Özlem Gökçe (Başkan Yardımcısı) - EXTENSA, GENEL MÜDÜR
Ahmet Akbalık - ÖZAK GYO, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Cansel Turgut Yazıcı - EVA GAYRİMENKUL DEĞERLEME, GENEL MÜDÜR
Dr. M. Emre Çamlıbel - SOYAK HOLDİNG, CEO
Işık Gökkaya - YEŞİL GYO, GENEL MÜDÜR
Mesut Toprak - ASTAY GAYRİMENKUL İNŞAAT, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Mithat Yenigün - YENİGÜN İNŞAAT, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Murat Aysan - DD MORTGAGE, GENEL MÜDÜR
Murat Kurum - EMLAK KONUT GYO, GENEL MÜDÜR
Neşecan Çekici - EPOS GAYRİMENKUL DEĞERLEME, YÖNETİCİ ORTAK
Ozan Balaban - EMAAR Türkiye, REGIONAL CEO
Ömer Faruk Çelik - EYG GAYRİMENKUL, İCRA KURULU BAŞKANI
Özcan Tahincioğlu - TAHİNCİOĞLU HOLDİNG, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Salih Çeçen - IC HOLDİNG, YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Süleyman Çetinsaya - ARTAŞ GAYRİMENKUL GELİŞTİRME, YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Turgay Tanes - İŞ GYO, GENEL MÜDÜR

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan - NUROL GYO, YK MURAHHAS ÜYESİ
Metehan Kavuk - KAVUKLAR, YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Ali Baki Usta - ANADOLU GAYRİMENKUL, GENEL MÜDÜR
Prof. Dr. Gürsel Öngören - ÖNGÖREN HUKUK BÜROSU, AVUKAT-ŞİRKET SAHİBİ
Av. Pınar Ersin Kollu, L.LM - HUKUK MÜŞAVİRİ, EĞİTİM ve İK GRUP BAŞKANI

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ

Melda Bayraktaroğlu - SERVOTEL, SATIŞ PAZARLAMA DİREKTÖRÜ
Egemen Döven - REYSAŞ, YÖNETİM KURULU ÜYESİ
İbrahim Süha Güçsav - AKFEN GYO, YÖNETİM KURULU BAŞKANI

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ

Firuz Soyuer - DTZ PAMİR&SOYUER, YÖNETİCİ ORTAK
Aykut Çavuldur - KORAY SİGORTA, YÖNETİM KURULU ÜYESİ-GENEL MÜDÜR
Gülcemal Alhanlıoğlu - SOYAK YAPI, İŞ GELİŞTİRME TAKIM LİDERİ

Genel Kurul'un ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aziz Torun, “Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerimiz ve tabii ki Dernek üyelerimiz; gerek devlet nezdinde, gerekse yurtiçinde ve uluslararası platformlarda attığımız önemli adımların devamı ve istikrarı adına bu görevi tekrardan mevcut yönetimimize tevdi ettiler. Biz de bu önemli görevi ve üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. GYODER bu dönemde de sektör adına güçlü iletişimini devam ettirecek, sektör sorunlarına fikir birliği yaparak çözüm üretecek, uluslararası platformda Türkiye'yi temsil edeceği kanalları daha da geliştirecek ve sektör verilerinin zenginleştirmesine yönelik çalışmalar yapacaktır” dedi.

“Diğer STK'larla birlikte sektör sorunları üzerine Devletle yakın temaslara devam edeceğiz.”

Aziz Torun, “27 Ocak 2015 tarihinde Ankara'da Hükümetimizle bir araya geldiğimiz İnşaat Sektörü Zirvesi'nde sektörün durumunu ve sektörde yaşanan sorunları Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımıza aktarma fırsatı bulduk. Kendilerine sektörümüzle ilgili tüm taleplerimizi ilettik. Gayrimenkul sektörünün istihdam sağlayan, vergi veren reel ve ülke ekonomisinin lokomotifi bir sektör olduğunu ifade ettik. Bu ve benzeri toplantıların devamı ve orada da dile getirilen tüm taleplerimizin devamlılığı ve takibi adına yeni dönemimizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

“Uluslararası Platformlarda Türkiye'yi Temsil Etmeye Devam Edeceğiz”

Yeni dönemde uluslararası platformlarda GYODER olarak Türkiye'yi temsil etmeye devam edeceklerini belirten Aziz Torun, “Türkiye gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlarda başarıyla temsil etme misyonumuzu devam ettireceğiz. Yalnızca Türkiye'ye gelen ve buradan gayrimenkul satın almak isteyen müşterilere satış yapmak yerine yeni pazarlara ulaşmak, kurumsal ve bireysel yatırımcılara ulaşmak üzere çalışmalar yürüteceğiz. Yabancıya konut satışını bir ihracat gibi değerlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda Ekonomi Bakanımızın da görüş bildirmesi bizleri heyecanlandırdı. Yurt dışında fuarlara katılımın ve satış ofisi açmanın bakanlığımız nezdinde de desteklenmesi ve bunu açıklaması sektörümüz açısından motive ve teşvik edici bir gelişmedir. Biliyorsunuz Türkiye gayrimenkul sektörünü yurt dışında tanıtmak üzere birçok çalışmayı hayata geçirdik. 

Daha önce hazırladığımız bireysel yabancı yatırımcı kitapçığının yanı sıra İstanbul Ticaret Odası ile birlikte Türk ekonomisinin kalbi konumundaki İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin potansiyeli ve fırsatlarını aktardığımız bir rapor hazırladık ve MIPIM 2015'de yabancı sektör ile paylaştık. Önümüzdeki dönemde hedefimiz hem bireysel hem de kurumsal yabancı yatırımcılara yönelik yayınlarımızı devam ettirmek ve sektörümüzü uluslararası platformda daha güçlü ve etkili şekilde temsil etmek olacaktır” dedi. 

Aziz Torun ayrıca GYODER'in bu dönemde sektörel eğitimlere de verdiği önemi arttıracağını belirterek “Yeni dönemde üzerinde duracağımız en önemli konulardan bir diğeri ise üniversite işbirliklerimizin devamı ve sektörel eğitime katkımızın arttırılması olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Ankara Üniversitesi gibi Türkiye'nin önemli üniversiteleriyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve işbirliklerimizi devam ettirirken, yeni işbirliklerine de imza atacağız. Sektörel eğitime büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir bilgi merkezi olacak ‘GYODER Akademi'yi kurmayı hedefliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız netleştikçe sizlerle detaylarını paylaşacağız” dedi. 

Kardeş STK'larla İşbirliği

Torun, “İş birliklerimiz yalnızca üniversiteler ile sınırlı değil. STK'lar genelde rekabet içinde olurlar. Ama biz GYODER yönetimi olarak diğer derneklerle yakın işbirliği içinde olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Önemli sektör derneklerimizden İNDER ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanları'nın da GYODER yönetiminde olması bizi diğer STK'lardan ayıran önemli bir özellik. Kişisel hırstan arınmış bir şekilde sektörümüze hizmet etme anlayışı ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Sektörümüzün sorunları aşmakta ve beklentilerimizi dile getirme noktasında daha güçlü bir duruş sergilemek adına bunu önemli bir platform olarak değerlendiriyorum. Sektörün STK'ları olarak daha üst bir yapı oluşturmak üzere çalışmalarımızda devam edecek” şeklinde konuştu.

“Gelişen Kentler Zirvesi 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de yapılacak”

GYODER, 2015 yılının ilk etkinliği olarak; gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak, kentlerin sesini ulusal ve uluslararası tüm gayrimenkul yatırımcılarına duyurmak amacıyla düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'ni Balıkesir'de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenleyecek. Başkan Aziz Torun “Marmara Bölgesi'nin parlayan yıldızı olarak gördüğümüz Balıkesir'de 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Zirve'ye tüm sektörümüzü ve basın mensuplarımızı bekliyoruz” dedi.

Türkiye'ye Özel Yeşil Bina Sertifikasyonu 

Aziz Torun, “Biliyorsunuz GYODER liderliğinde KONUTDER, İNDER, İZODER, ULI, YEM ve GİSP'in katıldığı “sürdürülebilirlik ve yeşil binalar komitesi” oluşturarak, Mimar Sinan Üniversitesi işbirliği ile yeşil binalar ulusal sertifikasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Amacımız bir platform oluşturarak Türkiye'ye özel bir yeşil bina sertifikasyon sistemi hayata geçirmek” diye konuştu.

Sektörün basın mensupları da dahil olmak üzere Türkiye gayrimenkul sektörünü olgunlaştırmak, gelirlerini artırmak ve uluslararası arenada rekabetçi bir konuma ulaştırmak amacıyla herkese önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Aziz Torun, “Ben bunu yapabilecek güç ve kararlılıkta olduğumuzu görüyorum. Ancak sektörümüz ile ilgili yanlış bir algıyı hep birlikte düzeltmeliyiz. Gayrimenkul sektörünü bir sektörü olarak görmek yanlış. Bu sektör üreten, istihdam sağlayan ve vergi veren reel bir sektördür. Ekonomi içinde ve gayrisafi milli hasıla içinde önemli bir payı var. Hızla gelişen sektörümüz, şehirlerin oluşumunda, şehirlerin estetiği, mimarisi ve sürdürülebilirliği açılarından önemli bir rolü ve sorumluluğu bulunmaktadır. Biz GYODER olarak sektörümüzü “kaç daire yaptın sattın” anlayışı ile sınırlamadan, daha vizyoner bir bakış açısıyla değerlendiriyoruz. Bütün sektör oyuncularının da bu anlamda önemli bir payı olduğuna inanıyoruz. Hep birlikte “daha çok kazanmak” anlayışından ziyade “daha iyi bir gelecek, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehircilik anlayışını” geliştirmeliyiz” dedi.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...