maritbet girişmaritbet
Ayşe Hasol Erktin, ‘Türkiye’de alternatif yatırımların önü açık’

Ayşe Hasol Erktin, ‘Türkiye’de alternatif yatırımların önü açık’

Rekabete ve ekonomik krizlere oldukça hassas olan geleneksel gayrimenkul yatırımlarının yerini yenilikçi alternatif gayrimenkul yatırımları alıyor

Alternatif gayrimenkul yatırımları, konut, AVM ve ofis yatırımları gibi geleneksel gayrimenkul yatırımların dışında, toplumun yeni ihtiyaçlarına yönelik yapılan binalar olarak adlandırılıyor. Son dönemde artan alternatif gayrimenkul yatırımları hakkında HAS Mimarlık kurucu ortaklarından Ayşe Hasol Erktin, “Türkiye'de geldiğimiz noktada, ekonomik kalkınma modeli olarak inovasyon ve araştırma temelli yatırım anlayışı alternatif yatırımların önünü açtı. Yüksek teknolojiye yönelik çalışan beyaz yakalılar, yalnızca gelişmiş laboratuvarlar değil; iyi bir çalışma ortamı da beklemekteler.” dedi.

Gelişen sektörde, özellikle yüksek teknoloji gerektiren hastane ve ofis projelerinde edindiği deneyim ve çok sayıda teknik danışmanla ile ortak çalışma yürüten HAS Mimarlık kurucu ortağı Erktin sözlerine, “Beyin göçünü tersine çevirecek bu yatırımlar, yurtdışına giden Türk araştırmacıları, hem araştırma olanakları hem de çağdaş çalışma ortamları sağlayarak ülkelerine geri kazandırmayı hedefliyor. Yüksek teknoloji binalarında artık estetik ve insan odaklı mimari önem kazanıyor. Bu projeler özellikle teknolojik olarak karmaşık binalarda mimari estetiği sağlama konusunda firmamıza uzmanlık kazandırdı.” diye devam etti.

Son yıllarda ağırlıklı olarak çalıştıkları alternatif gayrimenkul yatırımları projelerine değinen Ayşe Hasol Erktin , “yeşil bina” ilkeleriyle ING Bank Kahramanmaraş Operasyon Merkezi projesi “Operasyon” ve “Çağrı Merkezi” olmak üzere iki bölüm halinde inşa edildiğini ve bu projenin yaklaşık 500 kişiye iş olanağı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi AR-GE merkezi, Bio İstanbul İnovasyon Kampüsü gibi teknolojinin öne çıktığı binaları tasarımından ve bununla beraber önemli projelerinden en yenisi olan Irak-Basra'daki Shatt Al- Arab Hastanesi'nin Irak'ın en modern sağlık tesisi olacağını belirtti.

Tasarımın merkezine insan unsurunu yerleştirdiklerini vurgulayan Erktin, “Deneyimlerimiz, yurtdışındaki yeni yatırımcılardan da talep getirdi. Bağdat'ta 200 yataklı bir hematoloji hastanesi ile Pakistan'da 500 yataklı tıp fakültesi hastanesi ve Katar'da 60 bin m²'lik bir hastane için de teklif veren HAS Mimarlık, Türkiye'de hastane yapılarındaki deneyim ve tasarımının geldiği noktayı yurtdışı projelerine de yansıtarak çağdaş Türk mimarlığını temsil edecek.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul, en güvenilir yatırım aracı oldu!
  • 08.12.2020 06:45

Gayrimenkul, en güvenilir yatırım aracı oldu!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından yaptırılan "Türkiye Hanehalkı Finansal ...

Gayrimenkul sertifikası, kısa vadeli yatırımcı için fırsat!
  • 23.03.2017 10:01

Gayrimenkul sertifikası, kısa vadeli yatırımcı için fırsat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul sertifikaları ha ...

Gayrimenkul uzmanlarından 'döviz' önerisi
  • 28.11.2016 11:10

Gayrimenkul uzmanlarından 'döviz' önerisi

Gayrimenkul uzmanları Türkiye ekonomisinin kritik süreçten geçtiği bugünlerde ya ...

"Gayrimenkul yatırımları devam edecek"
  • 18.07.2016 17:22

"Gayrimenkul yatırımları devam edecek"

Gayrimenkul sektör temsilcileri, darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisine duy ...

İstanbulSMD, MIPIM'e çıkarma yapacak!
  • 07.03.2016 13:48

İstanbulSMD, MIPIM'e çıkarma yapacak!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, MIPM Gayrimenkul Fuarı'na çıkarma yapacak. ...

‘Gayrimenkul yatırımları güvenli bir liman’
  • 22.09.2015 14:31

‘Gayrimenkul yatırımları güvenli bir liman’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun ...