maritbet girişmaritbet
Ayışığı Halting Place’ta 365 gün 7 yıldızlı tatil!

Ayışığı Halting Place’ta 365 gün 7 yıldızlı tatil!

Beylikdüzü’nda yükselen Ayışığı Halting Place 364 konutluk bir proje. Artık lüks konutlarda standart hale gelen bütün özelliklerin yanısıra, bu projede herkesin kendi sebzesini, meyvesini yetiştirebileceği hobi bahçeleri, Polonya’da tasarlanan ve solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği öne sürülen tuz odaları, doğalgaz faturasını düşüren izleme sistemi gibi özellikler de var.

Kaynak: Demet CENGİZ BİLGİN / Hürriyet Emlak
 
 
Beylikdüzü'nda yükselen Ayışığı Halting Place 364 konutluk bir proje. Artık lüks konutlarda standart hale gelen bütün özelliklerin yanısıra, bu projede herkesin kendi sebzesini, meyvesini yetiştirebileceği hobi bahçeleri, Polonya'da tasarlanan ve solunum yolları hastalıklarına iyi geldiği öne sürülen tuz odaları, doğalgaz faturasını düşüren izleme sistemi gibi özellikler de var. “Konut sahipleri 365 gün 7 yıldızlı tatil yapacak” diyen, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile konuştuk.
 

Tuz odasında alerjini tedavi et, hobi bahçesinde sebzeni yetiştir
Beylikdüzü'nde 13 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Ayışığı Halting Place, 346 konuttan oluşuyor. Yüzde 70'i yeşil ve açık sosyal alana ayrılan projede konut sahiplerinin istedikleri gibi kullanabilecekleri, Hobi Bahçesi olarak anılan bir sera kurulmuş. Yapılan yatırımlarla faturaları yüzde 70 azaltmayı vadeden projenin spor salonunda astım, öksürük, bronşit, alerjiye iyi geldiği ileri sürülen tuz odaları yapılıyor. 7 yıldızlı lükse sahip, konforlu bir yaşam ve 365 gün tatil iddiasındaki projeyi Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile konuştuk.
 
FATURADA YÜZDE 70 TASARRUF
* Ayışığı Halting Place projesini anlatır mısınız?

İstanbul Beylikdüzü bölgesinde, E-5 Karayolu yakınında, 13 dönümlük bir alanda konumlanan Ayışığı Halting Place, 346 konuttan oluşuyor. 7-9 kat aralığındaki binalardan oluşan sitenin yaklaşık yüzde 70'lik bölümü tamamen yeşil ve açık sosyal alana ayrıldı. Yeşil alan bölgesinde farklı bir uygulamamız da bulunuyor. Konut sakinlerinin istedikleri gibi kullanabilecekleri bir sera oluşturduk ve adına da Hobi Bahçesi dedik. Aileleri ile birlikte, keyifle zaman geçirebilecekleri, kendi sebze-meyvelerini yetiştirecekleri bir alan… Site hayatı içinde, doğayla iç içe bir yaşam kurduk.
Fatura giderlerinde yüzde 70'e varan oranda tasarruf yapmalarını sağlayan yatırımlarımız oldu. Örneğin, her dairenin oda bazında doğalgaz kullanım faturası ödeyebileceği özel bir sistem kurduk. Böylelikle konut sahipleri, ısınmasına gerek görmediği odaların doğalgazını kapattığında ya da kıstığında, her dairede bulunan özel sensor, bu bilgiyi merkezi sisteme aktarıyor. Merkezi sistem, faturaların kullanıma göre oluşturulmasını sağlıyor. Bunun yanında, özel elektrikli ocaklar da enerji tasarrufu yaratırken, gaz kullanımının yarattığı güvenlik risklerinin de önüne geçilmiş oluyor. Burada alırken de yaşarken de tasarruf edersiniz.
 
HAYATI KOLAYLAŞTIRAN LÜKS
* Konutların özellikleri?

7 yıldızlı lükse sahip, konforlu bir yaşam vadediyoruz. Burada 365 gün tatil yapacaksınız. Standart olarak, her lüks konut projesinde mevcut olan özelliklerden söz etmeye gerek duymuyorum. Jakuzi, yürüyüş parkuru, kapalı-açık yüzme havuzu, oyun parkı, basketbol sahası, futbol ve voleybol sahası vb…
Biz, bunların ötesinde, lüksü hayatı kolaylaştıran yeni yaklaşımlar olarak görüyor ve her projede yeni fikirleri hayata geçiriyoruz. Hayat değişiyor, insanların ihtiyaçları da değişiyor. Bakın biz, 2 artı 1'lerden başlayarak, tüm dairelere ebeveyn banyosu koyuyoruz, 1 artı 1'ler de dahil olmak üzere, yine tüm dairelerde kiler bölümü mutlaka var. Spor merkezimizde pilates salonu ve istendiği taktirde ders vermek üzere eğitmenler bulunacak, vitamin barı olacak. İnşaat sektöründe ilk kez, spor salonuna tuz odaları yaptık. Polonya'nın Velicko şehrinde tasarlanan tuz odalarının, astım, öksürük, bronşit, alerjik durumlar gibi birçok hastalığı tedavi ettiği kanıtlandı. Konut sahipleri için, vale hizmeti de sunuyoruz…
 
* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var? 
Konut büyüklüklerimiz 65-240 metrekare arasında değişiyor. 1 artı 1, 2 artı 1, 3 artı 1, 3 artı 1 dubleks, 4 artı 1 dubleks olmak üzere 5 tip konut bulunuyor.
 
* Mimarı kimdir?
Demir İnşaat'ın profesyonel bir mimar ekibi var.
 
40 MİLYON TL YATIRIM
* Ne zaman başladı. Şu anda ne aşamada? Ne zaman bitecek?

Projenin inşaatına Ocak 2008'de başladık. Şu anda inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. Ağustos ayında daireleri teslim ediyoruz.
 
* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
125.000 TL ile 396.500 TL arasında değişiyor.
 
* Projenin büyüklüğü nedir?
Yatırım tutarı 40 milyon TL.
 
Yüzde 85'i satıldı
* Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı?

Satışlarımız, 2008'in ikinci döneminde başladı. Şu ana kadar, dairelerin yüzde 85'ini sattık. Biz, her projeye başlarken, projenin bitimindeki satış fiyatlarına göre avantajlı fiyatlar sunuyoruz. Onlara, proje tamamlandığında dairelerin hangi fiyata satılacağını net bir şekilde söylüyoruz. Böylelikle, erken yatırımla nasıl bir kâr elde ettiklerini görüyorlar. Koşullar ne olursa olsun, her zaman sözümüze sadık kaldık, sektördeki 26 yıllık geçmişimizde, alıcılar bunu çok iyi bilir. Bu nedenle, bizden dededen toruna ev alan çoktur. Dolayısıyla da ilgiden her zaman memnununuz.
Ukrayna'da dev projeye başlayacak
 
* Demir İnşaak şirketini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
1984'de kurulan Demir İnşaat, yaşam alanlarına kazandırdığı yeniliklerle ve öncülüklerle fark yaratarak büyüdü. Kuruluşundan bu yana, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde binlerce daire, işyeri projelerini tamamlayan, okul ve plaza inşaatları gerçekleştiren grup, değer yaratan yatırımları hayata geçirdi. Demir İnşaat, son yıllarda İstanbul/Beylikdüzü'nde arka arkaya tamamladığı konut sitelerinin anahtar teslimlerini gerçekleştirdi. Bu doğrultuda tamamlanan Günışığı ve Narçiçeği sitelerinin ardından, Ayışığı Halting Place'in inşaatı devam ediyor. Grup, yurtdışındaki yatırım çalışmalarına da devam ediyor. Bu doğrultuda Ukrayna'nın Vinnytsa şehrinde 22 bin metkerakarelik alan üzerine 60 bin metrekarelik inşaat alanı olan AVM, plaza ve konut inşaatının proje çalışmalarını sürdürüyor. 2010'da inşaatına başlanması planlanan proje bölgenin önemli merkezlerinden birisi olacak. Aynı zamanda Ukrayna'nın başkenti Kiev'in merkezine 35 km mesafedeki golf sahası ve Disneyland bölgesine, AVM ve yaşam alanı olmak üzere 500 dönümlük arazi alımı yapılarak şirkete mal edildi. Demir İnşaat, 2012 yılında başlanması hedeflenen projenin çalışmalarına da devam ediyor.
Beylikdüzü ile Anadolu yakasında 2'şer proje başlıyor
 
* Yeni konut projeleriniz var mı?
İstanbul Beylikdüzü bölgesinde 2 yeni projenin hazırlıklarına devam ediyoruz. Bunun dışında yine İstanbul Anadolu yakasında hazırlık çalışmalarına başladığımız 2 yeni proje var. İzmir ve Çanakkale bölgelerinde de fizibilite çalışmalarına devam ettiğimiz çalışmalar var.
 
Konut alıcısı temkinli
* Emlak sektörü nasıl bir yıl geçiriyor?

Sektör, 2010 yılına iyi başladı. Talepte iyi bir canlanma gördük. Yaz aylarına girdiğimiz günlerde ise biraz yavaşlama var. Bu normal bir durum. Ancak yine de 2010'da, konut alıcısının temkinli olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu noktada, arz-talep dengesindeki sorunlar da önemli bir etken.
  • Etiketler:

Yorum Yaz