maritbet girişmaritbet
Avrupalı inşaatçılar: Endişe yok 2016'da İstanbul'dayız!

Avrupalı inşaatçılar: Endişe yok 2016'da İstanbul'dayız!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği, her yıl düzenledikleri toplantılarını bu yıl ekim başında Belçika'da gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar “Türkiye'nin önünün ne kadar açık olduğunu ve sektörümüzün gelecek hedeflerini anlatma fırsatı yakaladık. Konuştuğumuz iş adamlarına Türkiye ile ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını anlattık. 2018 yılında yapılacak genel kurul toplantısının İstanbul'da yapılması için gerekli görüşmeleri yaptık” dedi.

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği  (EIC), her yıl iki defa Avrupa'nın farklı şehirlerinde bir araya gelerek hem Avrupa'nın farklı şehirlerini deneyimlemekte hem de genel kurul toplantılarını gerçekleştirmektedirler. bu yıl içinde ikincisini düzenledikleri genel kurul toplantısını Belçika'nın Brüksel şehrinde hayata geçirdiler. EIC ve Belçika İnşaat Federasyonu ile ortaklaşa organize edilen Avrupa'nın en büyük iletişim platformuna İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) olarak Türk Yapı Malzemelerini tanıtmak, Türk üretiminin kalitesini ve güvenirliliğini aktarmak için Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar sektörü temsilen genel kurula katıldı.

serdar urfalılar

Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar 2018 yılı güz döneminde yapılacak Avrupa Uluslararası Müteahhitler Genel Kurul toplantısının İstanbul'da yapılacağı bilgisini paylaştı. Bu tür iletişim platformlarında algı arttırmanın önemini vurgulayan Urfalılar, Türk Yapı Malzemeleri üreten firmalarının yarıştığı projelerde Avrupalı Müteahhitlerin aslında Türk Yapı Malzemeleri hakkında çok az bilgileri olduklarını aktardı.

Türk firmalarını bu konferansta görmek istiyoruz

İhracatın ekonomik bir terim olduğu kadar sosyolojik bir kavram olduğuna da değinen Urfalılar “Kültürel farklılıkların ihtiyaçlarına tam anlamıyla karşılık verebilecek hem istenilen teknolojiye ayak uydurabilen hem de uygun fiyatlandırma yaparak Avrupa standartlarına uygun üretim yapabilen Türk firmalarını bu tür konferanslarda görmek istiyoruz. Bu yüzden EIC yetkilileri ile görüşerek Türk Müteahhitlerinin de kendi hikâyelerini anlatmaları ve dünyada inşa ettikleri yapıları göstermek adına 2018 yılında yapılacak genel kurul toplantısının İstanbul'da yapılması için gerekli görüşmeleri yaptık” diye konuştu.
 
Urfalılar, sözlerine şöyle devam etti: “Genel Kurul toplantısı gerçekleşmeden önce birçok oturum yapıldı. Bu seneki oturumların konusu Akıllı Şehirler idi. Avrupa şehirlerinin akıllı şehir olması için nelere ihtiyaç duyduklarına, nerede sorunlar yaşadıklarına değinildi. Dünyada Avrupalı müteahhitlerce hayata geçirilen yapılarda ortaya çıkan ortak nokta farklı kültürlerin farklı ihtiyaçları oldukları ve akıllı şehir olmanın bu ihtiyaçlara en verimli şekilde cevap verebilmeleri olduğu görüldü. Hindistan ve Çin gelecekte en verimli akıllı şehirleri yeniden inşa edecek. Bu da içerisinde birden çok kültürü barındıran biz Türklerin avantajını ön plana çıkaracak. İDDMİB olarak akıllı şehirler yani; verimliliği sürdürülebilir şehirlerin inşası için doğru malzemenin doğru miktarda ve doğru yerde kullanımı gerektirdiğinin farkındayız. Bu yüzden gündemimize sıkça bünyemizde yer alan sektörlere yönelik tasarım ve Ar-Ge projelerine yer veriyoruz. Katma Değer ifadesine onlarca kez değinen Avrupa'daki Uluslararası Müteahhitlere, dünyada yapı malzemelerinin talebine cevap verebilen ve ilk 10'da yer alan Türk Yapı Malzemelerinin potansiyelini göstermemiz gerekiyor.”
 
Urfalılar, sene başından beri yoğun bir programla Türk Yapı Malzemeleri Sektörü komitesinin toplandığını ve 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktararak şunları söyledi: “Genel Kurul toplantısının gündeminde olmadığı halde en çok merak edilen husus Türkiye'deki OHAL durumu idi. Herkese ve her yerde söylediğimizi sıkılmadan teker teker belki katılımcıların yarısına anlattık. Türk insanının azmi ile darbe sadece girişim olarak sonuçlanmıştır. Böyle bir toplum üretimde de ihracatta da aynı azimle çalışır. Bu yüzden endişelenecek bir durum yoktur.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk yapı malzemeleri sektöründen ihracatta yüzde 45’lik artış
  • 09.08.2021 11:51

Türk yapı malzemeleri sektöründen ihracatta yüzde 45’lik artış

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı ocak-temmuz döneminde, bir önceki yılın a ...

Afrika’nın doğu kapısı yapı malzemeleri sektörüne açıldı
  • 27.06.2021 09:15

Afrika’nın doğu kapısı yapı malzemeleri sektörüne açıldı

2020’yi 21,8 milyar dolar ihracatla kapatan yapı malzemeleri sektörü bu yıl düny ...

Yeni konut projeleri, artan maliyetlerle sekteye uğrayabilir!
  • 16.01.2021 11:13

Yeni konut projeleri, artan maliyetlerle sekteye uğrayabilir!

İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, artan maliyetler ...

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak
  • 23.10.2017 11:30

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC), Ekim 2018’de İstanbul’da bir ara ...

Avrupalı inşaatçılar: Endişe yok 2016'da İstanbul'dayız!
  • 13.10.2016 10:30

Avrupalı inşaatçılar: Endişe yok 2016'da İstanbul'dayız!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği, her yıl düzenledikleri toplantılarını ...

Rusya'nın ilk adresi Türkiye olacak!
  • 11.08.2016 10:55

Rusya'nın ilk adresi Türkiye olacak!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Rusya'yla düzelen iliş ...