maritbet girişmaritbet
AVNİ ÇELİK'TEN 2012 YORUMU

AVNİ ÇELİK'TEN 2012 YORUMU

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, 2012'de pazar daralsa dahi Sinpaş'ın marka bilinilirliği ile 3 bin konut satabileceğini söyledi.

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, 2012 yılında kurum olacak likitte kalacaklarını ve tüm yatırımlarını özkaynaklarıyla geliştireceklerini söyledi.

Çelik, "Yönetim Kurulu'nda arkadaşlarımıza kredi almaktan vazgeçiyoruz dedim. Tüm şirketlerimiz kendi likiditesini ayarlasın ev yatırımlarını da buna göre yapın dedim" diye konuştu.

Çelik, bu kararın nedenini kredi maliyetlerinin yükselmesinin oluşturduğunu söyleyerek "Bu stratejimizin nedeni ne? Faizler yükseldi, biz özkaynakları güçlü bir şirket olarak bu kredi maliyetlerine katlanmak istemeyiz. Yatırımlarımızı da ona göre düzenleriz. Bu durum kredi arzında bir talep eksikliği oluşturacaktır. Bu da kredi faizlerinin düşmesine neden olacaktır" dedi.

Çelik 2012'de konut sektöründe psikolojik bir negatiflik etkisinin olacağını söyleyerek, akıllı yatırımcıların bunu fırsata dönüştüreceğini söyledi.

Çelik, "Enflasyon büyüme eğiliminde. Bu durumda fiyatlar da stabil olacaktır. Fiyatların bu durumda enflasyonu takip etme şansı olmayacaktır. Gerek ikinci elde gerekse yeni konutlarda alım fırsatı doğar" diye konuştu.

İstanbul'da yılda 110 bin ile 130 bin arasında konut satıldığını Sinpaş Grubu olarak ise yılda 3 bin konut yaptıklarını söyleyen Çelik, "2012'de konut pazarı yüzde 30 daralsa ve 80 bine düşse bile biz bu marka bilinirliğimizle yine 3 bin konut satarız" dedi.

Sabah/Dilek Taş

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı
  • 24.01.2022 16:48

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı

Sinpaş, Çekmeköy'de hayata geçireceği Koru Aura projesinin lansmanını gerçekleşt ...

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Avni Çelik, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ne katıldı!
  • 17.04.2018 18:09

Avni Çelik, 16. Gayrimenkul Zirvesi'ne katıldı!

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, DNA temalı 16. Gayrimenkul Zir ...