maritbet girişmaritbet
Aslanlı Köşk’te fiyat bilmecesi!

Aslanlı Köşk’te fiyat bilmecesi!

24 milyon liraya Ramzi Gür’e satılan Aslanlı Köşk için ekspertiz değeri bu fiyatın çok üzerinde çıktı: Tam 140 milyon lira. Şimdi ise gözler mahkemenin vereceği kararda

 

TMSF tarafından 23.8 milyon liraya İşadamı Ramzi Gür'e satılan Aslanlı Köşk için Toprak Grubu'nun açtığı ihalenin feshi davası 19 Nisan'da yapılacak. Fakat davadan önce Toprak Gurubu'ndan önemli bir belge ve açıklama kamuoyuyla paylaşıldı. Ekspertiz raporuna göre Ramzi Gür'e geçen yıl yaklaşık 24 milyon liraya satılan Aslanlı Köşk'ün ekspertiz değeri tam 140 milyon lira. Arada yaklaşık 118 milyon lira fark var.
 
Toprak Grubu'nda konuyla ilgili yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:
“Dünya'nın en büyük ticari gayrimenkul hizmetleri firması Cushman&Wakefield'in İstanbul Boğaz'ının incisi İstinye Aslanlı Köşk için yapmış olduğu 140 milyon TL'lik değerleme raporu var.

TMSF tarafından Remzi Gür'e 140 milyon TL'lik değerinden 117 milyon TL eksik bedelle 23.8 milyon TL'ye ihale edilen İstinye Aslanlı Köşk ihalesinin feshi davasının duruşması 19 Nisan Pazartesi günü saat 11.45'de Halis Toprak'ın katılımıyla İstanbul Sarıyer İcra Hakimliği'nde gerçekleştirilecektir. 

Hatırlanacağı üzere, 14 Nisan 2009 tarihinde 2.242 metrekare arsaya sahip ve Aslanlı Köşk'e yürüme mesafesindeki Afif Paşa Yalısı, TMSF tarafından 58 milyon TL'ye (metrekaresi 16.200 Amerikan Doları) satılırken, bu ihaleden bir gün sonra 15 Nisan 2009 tarihinde 10.200 metrekare arsasıyla Afif Paşa Yalısı'ndan beş kat büyüklükte ve yola 115 metre cephesi olan İstinye Aslanlı Köşk, Remzi Gür'e 23 milyon 800 bin TL'ye (Afif Paşa Yalısı'nın 10'da birinden az bir bedele metrekaresi 1.400 Amerikan Doları'na) satılmıştı.
 
11 Şubat 2010 tarihinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Toprak Holding'e ait İstinye Aslanlı Köşk ve Toprak Center dahil gayrimenkullerin satılmasına ilişkin olarak verdiği kararın iptali ve yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği karara Halis Toprak'ın yaptığı itirazı kabul etmiş, konuyla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırılması gerektiğine karar vermiştir.
  
Bu karara göre, Danıştay 13. Dairesi tarafından Toprak Grubu'nun borcu olup olmadığı, var ise ne miktarda olduğu konusunda bilirkişi incelemesi yaptırılacak. Ayrıca, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bu kararı ile bir anlamda TMSF tarafından yapılan borç hesaplamasının hukuken geçerli olmadığı, hesaplamanın yargı tarafından yapılması gerektiği açık bir şekilde ortaya konulmak suretiyle işlemin hukuka aykırılığı kabul edilmiştir. Yüce Mahkeme'nin Toprak Grubu'nun TMSF'ye 450 milyon Dolarlık protokol borcunu 480 milyon Dolar ödeme yaparak fazlasıyla ödediğine ve Toprak Center, İstinye Aslanlı Köşk dahil tüm taşınmaz satışlarını iptal edip, Toprak Grubu şirketlerini Toprak ailesine iadesine karar vereceğine inancımız tamdır.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz