maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu Ali Sami Yen ihalesi için ortak arıyor

Aşçıoğlu Ali Sami Yen ihalesi için ortak arıyor

Ali Sami Yen ihalesine girmeyi planladıklarını belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “İhaleye mutlaka bir partnerle gireceğiz” dedi

 

Kaynak: Kezban Gebetaş  / Hürriyet Emlak
 
Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisini üzerine yapacağı proje yargıya takılan Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen ihalesine girmeye hazırlanıyor.
Likör fabrikası için çıkacak karardan umutlu olan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, 16 Nisan'da hemen yanında ihaleye çıkacak Ali Sami Yen'i almak için ortak arıyor.
Daha önce TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı'nın arsasını Seyrantepe projesi kapsamında ihale etmesi nedeniyle buradaki ihalesine girmeye niyetlenen ancak son anda İsviçreli ortağının kararsızlığı yüzünden çekilmek zorunda kalan Aşçıoğlu, bu kez kararlı. İhaleye mutlaka bir partnerlerle gireceğini belirten Aşçıoğlu, şu sıralar uygun ortağı bulmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

İhaleye bankayla da girebilirim
Yerli-yabancı birçok şirketle görüşme halinde olduklarını ifade eden Aşçıoğlu, şöyle devam ediyor: “Sermaye bulmakla ilgili bir problemimiz olacağını düşünmüyorum. Birden fazla firmayla görüşüyoruz. Bunlardan biri Hintli. Medya başka olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren dünyanın en zengin şirketlerinden biri. Bize Ali Sami Yen için ortak olmak istiyorlar. Ön görüşmeleri yaptık. Ayın 12'sinde buraya gelecekler. Arap ve İsviçreli iki firmayla da görüşüyoruz.”
Ortaklık için yerli ve yabancı iki bankayla da görüştüklerini kaydeden Aşçıoğlu, “İhaleye bir bankayla da girebilirim” diyor. Ortaklığın ne şekilde olacağı konusunun net olmadığını belirten Aşçıoğlu, bu adaylardan hangisiyle yola devam edeceklerinin kararını bu hafta sonuna kadar vereceklerini ifade ediyor.
 
Ali Sami Yen'i almak zorunda olduğunu belirten Aşçıoğlu, “Bizim bitişiğimiz olduğu için almak istiyoruz. Seyrantepe'yi de almak istememizin nedeni oydu. Bitişiğimizdeki bu projeyi almazsak likör fabrikasının arazi üzerine yapacağımız proje rantabl hale gelmiyor. Daha önce Ali Sami Yen'de Eren Talu'yla bir birlikteliğimiz olacaktı. Fakat olmadı. Şu an orayı bilmediğim bir firma alırsa ve bana dirsek çevirirse benim likör fabrikasında çarşı olan yerim pasaj gibi kalır. O yüzden mutlaka burayı almam lazım”  diyor.

TOKİ fiyatı yüksek tuttu
TOKİ'nin bunu bildiği için ihaleye çok yüksek bir fiyattan çıktığının iddia eden Aşçıoğlu, “Erdoğan Bayraktar, çok zeki bir adam. Bizim orayı almaya meyilli olduğumuzun farkında. Bu yüzden çok yüksek bir fiyat koydu. Sağ olsun. Biz de almayı düşünüyoruz” diyor.
 
Aşçıoğlu, Ali Sami Yen'in ihalesini alamamaları durumunda B planı olup olmadığını sorduğumuzda ise, “Biz tamamen buraya odaklandık. Başka bir planımız yok. Burayı alırsak başka bir yer almamıza zaten gerek yok” diyor.
Ali Sami Yen ihalesini almaya odaklanan Aşçıoğlu'nun projesi de hazır. İhaleyi almaları durumunda inşaatını 3.5 yılda bitirmeyi planladıklarını belirten Aşçıoğlu, üçü likör fabrikası üçü de Ali Sami Yen de olmak üzere toplam altı blok ve AVM'den oluşan bir kompleks inşa etmeyi düşünüyor. “Bu altı bloğun dördü rezidans, biri otel, diğeri ofis olacak. Yanına da AVM düşünüyoruz” diyor.
 
Ataköy projesine; Mimarlar Odası engeli
Likör fabrikasının arazisi üzerine yapacağı proje mahkemeye takılan Aşçıoğlu'nun başı Mimarlar Odası'yla Ataköy'de gerçekleştirmeyi düşündüğü proje için de dertte. Ataköy E-5 üzerinde 20 bin metrekare alan üzerinde 400 konuttan oluşacak Selenium Ataköy adlı rezidans projesi yapmaya hazırlanan Aşçıoğlu, Mimarlar Odası'nın açtığı dava üzerine yargının yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtiyor. Aşçıoğlu tıpkı likör fabrikasında olduğu gibi buraya başlamak için de mahkeme kararını bekliyor. “Şu an yeni bir plan yapılıyor. İptal kararı kalkar kalmaz başlayacağız “diyen Aşçıoğlu, projenin yatırım maliyetinin 150 milyon dolar olduğunu söylüyor.
Mimarlar Odası'nı eleştiren Aşçıoğlu, “Her şeye bir gerekçe buluyorlar. Benim değil herkesin başı onlarla dertte. Kendi mesleğini baltalayan bir oda.” diyor.

Aşçıoğlu krizden dolayı Bodrum'da yapmayı planladığı üç projeden de vazgeçmiş.
Bodrum Güllük'te 25 dönüm üzerinde 8 bin metrekarelik AVM projesini şimdilik rafa kaldırdıklarını anlatan Aşçıoğlu, “Projeler hazır ama kriz Bodrum'u çok ciddi etkiledi ve etkilemeye de devam edecek. Ne zaman başlarız belli değil” diyor.
Bodrum'daki ilk AVM projesini beklemeye alan Aşçıoğlu, ruhsat aşamasına geldikleri sırada krizin çıkması nedeniyle Selenium Marine adlı rezidans projesi ve çarşıdan vazgeçtiklerini de anlatıyor.

Beşiktaş'la mahkemeye gideceğiz
Selenium Twins projesinde Beşiktaş Kulübü'yle ortak olan Aşçıoğlu, Beşiktaş'ın projeden alacağının az olduğu ve kendisinin rant elde ettiği iddiaları nedeniyle uzlaşma mahkemesine gitmeleriyle ilgili olarak ise şunları söylüyor:
“Bu iş ayyuka çıktı. Bu nedenle kendi aramızda anlaşmamızı doğru bulmuyoruz. Bu işi artık mahkeme temizler. Beşiktaş bugün bana gelip anlaşalım iki mislini verelim dese ben anlaşmam. Kamuoyunu tatmin etmek adına uzlaşma mahkemesine gideceğiz.”
 
Selenium Twins'te Rahmi Koç, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Mehmet Kutman gibi birçok ünlüye rezidans satan Aşçıoğlu, kriz nedeniyle 248 konutluk projenin 48 konutunu satamadıklarından yakınıyor. Fiyatları yaklaşık yüzde 50'ye düşürdüklerini söyleyen Aşçıoğlu, “2 milyonluk daireyi bin 300'e verme kararı aldım” diyor. Selenium Twins'teki ofis katlarını da kiraya verememekten şikayetçi olan Aşçıoğlu, “Metrekare kiralık fiyatı 30 dolar olan 22 ofis katının 9'u boş.” şeklinde bilgi veriyor.
 
Krize rağmen lüks segmentte konut yapmaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Aşçıoğlu, “Şu an yer şehrin merkezinde, konfor açısından dünyayı aratmayacak projelere odaklanıyoruz. Bu alanda pazar hala doymadı” diyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz