maritbet girişmaritbet
Asansör İstanbul 2013 Fuarı'nı 72 ülkeden 27 bin kişi ziyaret etti!

Asansör İstanbul 2013 Fuarı'nı 72 ülkeden 27 bin kişi ziyaret etti!

İstanbul’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük asansör fuarını, 72 ülkeden 26.638 profesyonel ziyaret etti. 28 bin metrekare alanda 390 firmanın ürün ve hizmetlerini sergilediği organizasyonda; güvenlikle ilgili yeniliklerin yanı sıra engellilere yönelik bina içi ulaşım çözümleri ve teknolojiyi estetikle buluşturan tasarımlar öne çıktı

2012 yılında kurulumunu gerçekleştirdiği 18 bin yeni asansör ile 27 Avrupa ülkesini geride bırakan Türkiye, bu alanda dünyanın en büyük fuarı olan Asansör İstanbul'a da ev sahipliği yaptı.
 
İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile 4-7 Nisan tarihleri arasında 13.'sü düzenlenen fuarda, 37 ülkeden 390 katılımcı stand açtı. Konutlardan alışveriş merkezlerine, sağlık kuruluşlarından ofis binalarına kadar hayatın hemen her anında var olan asansörlere ilişkin en yeni ürün ve teknolojiler 4 gün boyunca Asansör İstanbul 2013'te sergilendi.
 
72 ülkeden toplam 26.638 profesyonelin ziyaret ettiği fuara beklenenin üzerinde bir ilgi vardı. Asansör İstanbul 2013'te dikkat çeken yenilikler arasında asansör kazalarının önüne geçmeye yönelik güvenlik ve konfor tabanlı sistemler, teknoloji ile estetiği buluşturan kabin tasarımları, asansör içi görsel iletişim uygulamaları ve yeni nesil etkileşimli paneller dikkat çekti. Türkiye asansör sektörünün önemli firmaları ile dünyanın farklı noktalarından gelen global devleri 2 yılda bir İstanbul'da buluşturan Asansör İstanbul'un 14.'sü 2015 yılının Nisan ayında yapılacak.

Avrupa, Türk asansör firmalarını ve fuarı gıpta ile takip ediyor

Alanında dünyanın lider asansör fuarına sahip olan Türk Asansör Sektörü gerçekleştirdiği üretim hacmi ile de göz kamaştırıyor. 2012'yi 18 bin asansör kurulumu ile tamamlayan sektörün ulaştığı bu rakam, 27 Avrupa ülkesi arasında Türkiye'yi zirveye taşıdı. Bu yıl fuarın hemen öncesinde ilk defa İstanbul'da gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası Asansör İstanbul'u ziyaret eden ve açılış töreninde söz alan ELA (European Lift Association - Avrupa Asansör Derneği) Başkanı Philippe Lamalle Türk asansör firmalarının kendileriyle gurur duyması gerektiğini söyleyerek, ekonomik olarak zor bir süreçten geçen ve inşaat sektörü de sekteye uğrayan Avrupa'nın içinde bulunduğu durumdan çıkmasında, Türkiye ekonomisini lokomotif olarak gördüklerini belirtti. 

Kendini koruyan asansörler, ilk kez fuarda görücüye çıktı

Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın bir yan etkinliği olarak 2 yılda bir organize edilen ve bu seneki konusu “Anti-Vandal Asansörler” olan tasarım yarışmasında dünya genelinde son dönemde güncellik kazanan, ülkemizde de giderek yaygınlaşan kasıtlı kötü kullanıma yönelik teknolojik çözümler yarıştı. İFO Fuarcılık ve AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) tarafından ETMK desteği ile düzenlenen yarışmada dereceye giren projeler ilk kez fuarda sergilendi.  
 
Fuarla eş zamanlı konferans ve seminerler, sektörün gündemine yön vermeye devam etti
 
Uluslararası Asansör İstanbul fuarı, yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği, ticari anlaşmaların yapıldığı, yeni işbirliği temellerin atıldığı ticari bir organizasyon olmasının ötesinde, düzenlenen konferanslarla da sektörün bilgi kaynağı olmaya devam etti. Fuarın en fazla ilgi gören oturumunda, sektörün güncel konusu olan “Asansör Yıllık Kontrolleri” masaya yatırıldı. AYSAD Başkanı Sefa Targıt'ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta söz alan T.C. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sektörler Daire Başkanı Zühtü Bakır, TMMOB MMO'nı temsilen Halim Akışın, TSE'den İlknur Kılıç, SZUTEST'ten Erman Balcı, OTİS firmasından Aziz Bilge ve ERSAN Asansör firmasından Fuat Durdağ, bilgi ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca çeşitli katılımcı firmalar da fuar boyunca uzmanlık alanlarına ilişkin serbest sunumlar gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...