maritbet girişmaritbet
Artaş İnşaat yıl sonuna kadar projelerin yüzde 60-70’ini satacak

Artaş İnşaat yıl sonuna kadar projelerin yüzde 60-70’ini satacak

Artaş İnşaat’ın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Avrupa Konutları markalı projelerdeki son durumu Emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü Hüseyin Belibağlı'ya aktardı

İnşaat ve konut dünyasını buluşturan Emlak 2013 Fuarı'na Vadi İstanbul, Temapark, Eclips Maslak gibi farklı projelerle katılan Artaş İnşaat'ın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Avrupa Konutları markalı projelerdeki son durumu Emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü Hüseyin Belibağlı'ya aktardı. Artaş İnşaat'ın satış ve pazarlamasını üstlendiği Eclips Maslak, Vadistanbul, Temapark gibi farklı projelerdeki satış durumlarını, inşaat durumları ve fuara ilişkin izlenimlerini aktaran Tezmen, yıl itibarı ile iyi bir satış grafiği yakaladıklarının altını çizdi. Ispartakule 3 ve Atakent 3 projelerinin satışlarını bitirdiklerini ifade eden Tezmen, “Vadi İstanbul, Eclips Maslak, Business Tem 2 ve Tema İstanbul projeleri faaliyette. Satışlarımızda Vadi İstanbul'da yüzde 70'leri bulduk. Temmuz Ağustos 2014'te teslim edeceğiz” dedi. Eclips Maslak'ta ise satışların yüzde 60'ları geçtiğinin altını çizen Tezmen, “Temmuz Ağustos gibi bu projeyi de teslim edeceğiz, satışlar çok iyi gidiyor.  Eclips Maslak'ta da yatay ofis bloklarını 6. ayda satışa çıkardık ve yüzde 30'unu sattık. Burası da yoğun ilgi gören bir proje oldu. Tem 2'de yeni satışa çıktı ve ciddi rağbet gördü. Yarısından fazlası satılmış durumda.  Bu saydığımız tüm projeleri yılsonu itibariyle yüzde 60, yüzde 70'ler seviyesinde kapatmış olacağız. Hepsinin satışları teslimden önce bitmiş olacak” dedi.

Fuarda sıcak satış yapıyor musunuz sorusuna sistemlerinin uygun olduğu cevabını veren Tezmen şöyle devam etti: “Yapıyoruz, sistemimiz buna müsait. Opsiyon yaptıran, daire ayıran müşterilerimiz var. Burada daireyi ayırıyoruz ve satış ofisine yönlendiriyoruz.  Projeyi yerinde görerek nihai satışı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belibağlı'nın "Körfez ülkeleri başta olmak üzere yabancı yatırımcılardan ne düzeyde ilgi alıyorsunuz?" sorusuna Tezmen'in cevabı şöyle oldu: 

“Yaklaşık 10 senedir bu tür konut fuarlarına katılıyorum. Gerçekten alıcının ilk defa bu kadar yoğun gösterdiğini görüyorum. Hem yerli hem de yabancı yatırımcılar var. Özellikle Körfez ülkelerinden rağbet var. Yabancı yatırımcılar yerli yatırımcıların üzerinde ilgi gösteriyorlar. Yabancı müşterilerin bu kadar yoğun göstermesinin sebebi Türkiye'deki ve İstanbul'daki gayrimenkul sektörünün Avrupa'nın parlayan yıldızı olması. Özellikle İstanbul'un yoğun ilgi çekiyor. Önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde de bu yoğun ilginin artacağını düşünüyorum."

Tezmen'in yabancı yatırımcı gözlemleri ise şöyle oldu: 
Daire seçeneği anlamında ayırt etmiyorlar. Bütçeleri doğrultusunda hareket ediyor. ‘Alıp bunu ne kadar kiraya verebilirim, geri dönüşü ne kadar zamanda gerçekleşir' şeklinde soruları oluyor. Konutların yanında ofisler de ön plana çıkıyor. Ofislerde Eclips Maslak projemiz yoğun ilgi görüyor. 7 bin TL civarında satıyoruz. Metrekarede 50 lira civarında kira beklentimiz var. Bu da 140 aya tekabül ediyor. Gerçekten de ofis yatırımcısı için cazip fırsat ve önümüzdeki Temmuz ayında teslim edilecek.

2013 yılında faiz oranları ekonomide çok inişli çıkışlı seyir takip etti. Gerçekten bilinçli gayrimenkul yatırımcısı sektörün bu değişkenliğine rağmen uzun dönemli düşünebiliyor ve buna uygun hareket ediyor. Bu iniş çıkışlar sektöre yarıyor. Çünkü gayrimenkul borsadan, altından, dövizden daha sağlam bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor.

‘Gayrimenkul balon yapmaz ama sosyal konutlar üretilmeli'
Gayrimenkul sektöründe balon yaşanıp yaşanmadığına ilişkin yöneltilen sorulara da cevap veren Tezmen sosyal konutun ve arz talep dengesinin önemine değindi. Özellikle İstanbul'da her yıl 200 - 300 bin konuta ihtiyaç olduğunu kaydeden Tezmen, ‘Arz - talep dengesi lüks projelerden dolayı bozuluyor. Sosyal konutlara daha çok yer vermeli. Bu ihtiyacı sadece TOKİ ve Emlak Konut'un karşılamasını beklemek doğru olmaz” diyerek sözlerini noktaladı.

Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...