maritbet girişmaritbet
Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı yükselişe geçiyor

Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı yükselişe geçiyor

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması üzerine Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgeni yükselen değer oldu.

İstanbul'un en büyük gelişim aksı olarak bilinen E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması girişimcileri yeni lokasyonlar aramaya itti. Yapılan araştırmalar ve yeni açılan yollar Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgenini işaret ediyor.

Neden bu güzergah?

İstanbul'un gelişim aksı Arnavutköy,Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Özellikle de Hadımköy tarafında. Bu üçgen değerini artıran bir bölge haline geldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu'na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti.

Arnavutköy'de arsa fiyatlarının borsa gibi olduğunu söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “Bu gün 1 lira olan yer yarın 7 lira. Aynı yeri başka bir yerde 49 liraya da bulabilirsiniz. Çok talep var ve piyasa kirli. Arnavutköy'deki Sazlıdere gerçekten sazlık ama orada da yer kalmadı.Tayakadın ve Haraçcı Köyleri çok talep görüyor” dedi.

Bahçekent'in geleceği parlıyor

Hadımköy'de de Bahçeşehir çıkışının değerlendiğini ve yeni markalı konut projeleri ile bu trendin devam edeceğine işaret eden Erilkun, “Bilgili Holding'in projesi ile Göl Panaroma'nın arasında kalan hat yükselişin çizgisini oluşturuyor. Mercedes Fabrikası zaman içinde oradan taşınacaktır. Şimdi yolları genişletiliyor" şeklinde konuştu.

Erilkun sözlerine şöyele devam etti:

Her üç bölge de Kanal İstanbul güzergahında olduğu için büyük talep görüyor. Ancak büyük parsellerin artık kalıcı olarak sahiplerini bulduğu söylenebilir. 

Arnavutköy'deki arsaların büyük çoğunluğu konut imarlı. Her büyüklükte yer bulmak mümkün, çünkü bölgede dere ağızları bile hızla alınıp satılabiliyor. Arnavutköy'ün en çok talep gören noktaları Hacı Mahşi, Haraççı ve Çilingir bölgeleri. Bu bölgelerde arsa-arazi fiyatları metrekare başına 120 TL'den başlıyor 475 TL'ye kadar çıkabiliyor. Fiyatlamada makas aralığının bu denli yüksek olmasının nedeni yerin bölgedeki konumudur. 120 TL ve civarında yani taban seviyesinde olan yerler daha ziyade sazlık alan olarak adlandırılan kesimlerdir. Fiyatların tavan yaptığı yerler ise Kanal'a bakan ve yol güzergahında bulunan arsalar. 

Hadımköyde arsaların taksimetresi 1000 liradan açılıyor

Hadımköy'de ifrazlı arsaların metrekaresi 1000 TL'den başlıyor, fiyatlar parselin konumuna göre artıyor. Kayabaşı ise arsa arazi hareketlerinin tavan yaptığı ana noktalardan biri halini aldı. En çok talep gören noktalar Şamlar Barajı ve civarı ile Kayabaşı Köyü. Burada arsa fiyatları metrekare başına 300 TL'den başlayıp 550 TL'ye kadar çıkıyor. Lakin konut imarlı olan bu bölgedeki arsaların tamamında Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) şerhi bulunuyor. Bununla beraber toprağın çok değerli olmasından ve getiri garantisi vermesinden ötürü geleceğin yıldızı olan bu bölgede yatırımın tereddütsüz gerçekleştiği noktalar bu noktalar oluyor. 2016 yılının başından itibaren Kanal İstanbul Projesi şekillenmeye başlarsa bu bölgedeki yerlerin % 200 pirim yapacağını öngörmekteyiz. Geliştirilen projeler kısa sürede yüksek prim yapıyor ve ilgi görüyor. Aynı durumu Silivri'de de görmek mümkün.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"En geç 36 ay içinde sağlam, güvenli konutları teslim etmiş olacağız"
  • 26.06.2019 16:05

"En geç 36 ay içinde sağlam, güvenli konutları teslim etmiş olacağız"

TOKİ’nin Başakşehir Kayabaşı sosyal konutları ilk kurası Çevre ve Şehircilik Bak ...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor
  • 09.05.2020 10:02

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor

Arnavutköy Hadımköy'de yapımı devam eden ve pandemi hastanesi olarak hizmet verm ...

İşte Ajda Pekkan'ın evi!
  • 17.07.2012 12:09

İşte Ajda Pekkan'ın evi!

Ajda Pekkan herkes tarafından merak edilen evinin kapılarını açtı. ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi
  • 05.06.2021 17:25

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi

TÜRKÇİMENTO, ömrünü tamamlamış lastiklerin alternatif yakıt olarak kullanıldığın ...

Çimtaş Boru, Ningbo’daki fabrikasını yeni yerine taşıdı!
  • 21.04.2021 11:26

Çimtaş Boru, Ningbo’daki fabrikasını yeni yerine taşıdı!

Çimtaş Boru, Ningbo’daki fabrikasını 55 dönüm alan üzerindeki yeni yerine taşıdı ...