maritbet girişmaritbet
Ariston yoğuşmalı kombiler enerji tasarrufu sağlıyor

Ariston yoğuşmalı kombiler enerji tasarrufu sağlıyor

Yoğuşmalı kombiyi tercih eden daha ucuza ısınıyor

Küçük dairelerde yoğuşmalı kombi kullanmanın gereksiz olduğu tezi çürüdü. Yoğuşmalı kombiler sadece sıcak su için kullanıldıkları yaz aylarında bile yakıt tasarrufu sağlayarak aile bütçesini koruyor. Kombi teknolojisinde enerji tasarrufu ve çevreci özelliğiyle çığır açan yoğuşmalı cihazların sadece büyük dairelerde verimli çalıştığına dair yaygın inanış gerçeği yansıtmıyor. Küçük dairelerde, hatta yazın sadece sıcak su ihtiyacı için kullanılırken bile yoğuşmalı kombiler, yakıt tasarrufu sağlıyor. Yoğuşmalı ısıtma cihazlarında yüksek verimliliğini özel bir yakma sistemi ve elektronik donanımla sağlandığını belirten Ariston Thermo Türkiye Sistem Ürünleri ve Satış Öncesi Müdürü Nihat Yıldırım, “Bu donanımı sayesinde kombi ve kazanlar, atmosfere  attıkları egzoz gazındaki gizli su moleküllerinin tuttuğu ısıyı kullanabiliyor. Başka bir deyişle baca gazının sıcaklığını düşürerek, bu sıcaklıkla cihazın içindeki enerji çevrimine katkıda bulunuyorlar. Bu da doğrudan yakıt tasarrufu sağlıyor” diyor. Yoğuşmalı kombilerin büyük daireler için gerekli olduğuna dair yaygın inanışın da doğru olmadığını ifade eden Yıldırım, şunları söylüyor: “Yoğuşmalı teknoloji, kombi ve kazan içindeki teknoloji ile baca gazı sıcaklıklarının düşürülmesini sağlıyor.

Yoğuşmalı olmayan kombilerde baca gazı sıcaklığı 120-130 dereceyi buluyor. Oysa yoğuşmalı kombilerde sıcaklık 40-45 dereyece kadar düşüyor. Bu, tesisatta ısıtma görevini tamamlayarak kombiye dönen suyun 120-130 derecedeki baca gazı ile ısı alışverişinde bulunması sayesinde gerçekleşiyor. Yani dönüş suyu baca gazının içindeki gizli ısıyı çekiyor ve ısı kaybından dolayı baca gazındaki buhar damlacıklar oluşturarak yoğunlaşıyor. Bu işlem sırasında kombi, evin büyüklüğünü hesaplamıyor. Dolayısıyla ‘Küçük dairelerde yoğuşmalı cihaza gerek yok!' gibi kulaktan dolma bilgiler doğruyu yansıtmıyor. Çünkü yoğuşmalı kombiler, her sıcaklıkta klasik konvansiyonel kombilere göre çok daha yüksek verimle çalışır.”

Yıldırım, yoğuşmalı kombilerin sadece kış mevsiminde değil yazın “sıcak su” modunda kullanımında bile tasarruf sağladığını sözlerine ekliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan tasarruf sağlayan kombi bakım önerileri!
  • 27.11.2021 13:58

Koçtaş'tan tasarruf sağlayan kombi bakım önerileri!

Koçtaş uzmanları öncelikli olarak hem olası kombi arızalarının önüne geçebilmek ...

Isıtmada doğru tercih
  • 13.02.2012 16:20

Isıtmada doğru tercih

Avrupa Konutları Mekanik Tesisat Şefi Kerim Akıncı, ısıtma sistemi hakkında bilg ...

ISI YALITIMI
  • 07.12.2011 13:54

ISI YALITIMI

XPS Isı Yalıtım Sanayiciler Derneği Yön. Kur. Bşk. Yrd. Emrullah Eruslu ısı yalı ...

Baymak Duotec Compact ile daha düşük faturalar!
  • 05.10.2020 11:01

Baymak Duotec Compact ile daha düşük faturalar!

Baymak Duotec ve küçük boyutu ile her eve kolayca uyum sağlayan Baymak Duotec Co ...

Vaillant Türkiye’den yeni doğa dostu Green iQ üretti
  • 01.10.2020 10:40

Vaillant Türkiye’den yeni doğa dostu Green iQ üretti

Vaillant Türkiye, çevreci ürünü ecoTEC Exclusive multi yoğuşmalı kombi ile Green ...