maritbet girişmaritbet
Araplar bu şehirden ev almak için kuyrukta bekliyor!

Araplar bu şehirden ev almak için kuyrukta bekliyor!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye konut almak için gelen yatırımcıların ilk tercihi Trabzon oluyor. Bölgede, yatırımcıların tarzına özel projeler var.

Son yıllarda gayrimenkul sektörünün hızla gelişmesi, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de markalı konutların hızla artmasını sağladı. Yerli yatırımcının konut ihtiyacının karşılanması ve yabancılar için yatırım fırsatlarının doğması, gayrimenkul sektöründe önemli bir hareketlenme sağladı.

Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların Türkiye'de sahil bandını tercih etmesi, lokasyon bazında büyük bir ekonomik hareketlilik oluşturdu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehir bu hareketlenmeden nasibini aldı. Bu şehirlerin başında hiç kuşkusuz Trabzon geliyor.

Karadeniz'in en gözde şehirlerinden olan Trabzon, temiz havası, muhteşem doğası ve eşsiz deniziyle Körfez yatırımcılarının gözbebeği haline geldi. Öyle ki Trabzon'da, Körfezli müşterilerin kullanım ve yaşam tarzına uygun projeler üretildi. Bölgede faaliyet gösteren inşaat firmaları, özellikle Körfez'de düzenlenen gayrimenkul fuarlarına katılıp, büyük yatırımların önünü açmış oldu.

Emlaktasondakika.com olarak bölgedeki son durumu Trabzon Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan'la görüştük. Bölgede Körfezli yatırımcı akınını devam ettiğini belirten Taflan, bunun büyük bir ekonomik hareketlilik sağladığını ifade etti.

İşte Ayhan Taflan'ın emlaktasondakika.com'a yaptığı özel açıklamalar…

Körfez yatırımcısı akın akın Trabzon'a gidiyor

“4 yıl önceye kadar Körfez ülkelerinden ülkemize gelen insanlar kendi yaşam tarzına uygun olması ve doğasıyla Trabzon'u tercih etti. İlk olarak ziyaret amaçlı gelen yatırımcılar, bölgeyi iyice tanıdıktan sonra konut almaya başladı. 4 yıldan bugüne kadar, net olarak 3 yıldır konut alımı yapıyorlar. Trabzon'daki yapımcı firmalar, Körfez ülkelerindeki fuarlara katılıyor, onların şehrimize gelip bu projelerin paylaşılması anlamında önemli katkılar sağlıyor”

trabzon işaatçılar odası ve faal emlakçıları derneği başkanı ayhan taflan

Trabzon Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan...

Araplara özel projeler üretiliyor

“Trabzon'daki tüm yapıcı firmalar Arap yatırımcıların yaşam tarzına uygun projeler ürettiler. Sonuç itibariyle bir hareketlilik sağlandı. Emlak ve inşaat sektörüne bakıldığında belli bir dönemde hareket vardı. Nisandan sonra yeni bir hareketlilik bekliyoruz. Yapılan bağlantılar var, iş bağlantıları var. Toplu anlamda Körfez ülkeleri buraya gelecek. Ancak yabancı yatırımcıların tüm Türkiye'de olması gerekiyor”

Bölge insanı yüksek fiyatlardan şikayetçi

“Bölge insanı, Arap yatırımcılardan dolayı fiyatların hızlı yükselmesi, fiyatların tavan yapması, bölgesel olarak bakıldığında bu etkenlerden dolayı bu fiyatlarla evlere yanaşamıyor. Bölge insanı burada bundan çok şikayetçi. Geçen sene fiyatlarda iyileştirmeler yapılmıştı, bu sene de beklenen bir durum. Taban fiyat 300 bin TL'den başlıyor, 1 milyon liraya kadar yükseliyor. Şehrin doğu tarafı olarak Kaşüstü, Yalıncak, Şana bölgeleri yabancıların yüzde 80 olarak tercih ettiği bölgeler. O noktalarda proje fiyatları biraz farklı”

Vatandaşa konut kredisinde kolaylık sağlanmalı

“4 sene önce Trabzon'a gelen yabancı yatırımcılar tek bir bölgede olduğu için bugün hepsi aynı bölgeye geliyor. Yapımcı firmalara belirtiyoruz, bölge insanı da bu projelerden istifade etmeli. Özellikle üretim yaparken fiyat politikalarını buna göre değerlendirin diyoruz. Kredi faiz oranlarının belli seviyeye çekilmesi gerekiyor. Faiz oranları ve konut fiyatlarının yüksek olması sektörü bölgesel olarak sekteye uğratıyor. Piyasalar kilitlendiğinde vatandaşlar kredi kullanamadığında hileli satışlar olabiliyor. Bu da hiç kimsenin istemediği ve tasvip etmediği bir durum”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Araplar bu şehirden ev almak için kuyrukta bekliyor!
  • 21.04.2018 12:32

Araplar bu şehirden ev almak için kuyrukta bekliyor!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye konut almak için gelen yatırımcıların ilk tercihi ...

Şehri Naz Trabzon Evleri fiyat listesi
  • 04.01.2014 10:05

Şehri Naz Trabzon Evleri fiyat listesi

Şehri Naz Trabzon projesinde 3+1 dairelerin fiyatları 185 bin liradan başlıyor ...

Trabzon Modern Boztepe Residence'ta 106 bin TL'ye!
  • 18.09.2012 16:41

Trabzon Modern Boztepe Residence'ta 106 bin TL'ye!

Trabzon Modern Boztepe Residence'ta 1+1 evler 106 bin TL'den başlayan fiyatlarla ...